Lombikosok, mitől függ, hogy kinek lesz long, kinek short protokollja? Azt is köszönöm, ha valaki leírja mi a különbség a kettő között, nálam petefészek kimerülés van, mire számíthatok?
Figyelt kérdés
2011. okt. 2. 18:28
1/5 anonim válasza:
Nekem short volt. előtte ciklusban 35 napig szedtem fogigátlót. (Vagy 1 hónap vagy 2 hónap fogigátló van). ezzel lehet szabályozni, hogy mikor legyen a lombik. De igazból azért van, hogy ha leállítják a petefészkeket, nagyobb a siker aránya. Utána 2. ciklusnaptól kaptam egy szurit 4 napon át, majd 3. naptól egy másikat is. A 8. napon uh volt, utána még írtak fel még pár napra szurit, majd tüszőrpesztőt kaptam, utána leszívás, pár nap múlva beültetés.
Az orvos dönti el kinek milyen problémára milyen protokollt javasol.
2/5 anonim válasza:
Szia! Tegnap már válaszoltam magas fsh-s kérdezőnek, nem tudom te voltál e. Nálam 4 long protokoll volt, utána jött antagonista, s van most is antagonista. Nem short, az más, mert ott szedetnek fogigátlót előtte ("becsapják a szervezetet,hogy ne legyen peteérés),majd kezdik a stimut. Az antagonistánál, ami nálam is van most (és volt legutóbb) nem adnak fogigátlót,hanem a rendes ciklusod megvárják, indul a (nálam) Closti, Menopur, Cetrotide. Utóbbi állítja le a hormonrendszered,hogy ne legyen idő előtti ovulációd. Nálam különösebb oka nem volt,hogy váltottunk,viszont valamennyivel kevesebb mesterséges hormonpótlás van ilyenkor (a Closti uis nem hormon, csak a petefészkedet járatja csúcsra), ill.ve a gyógyszerköltség is sokkal kevesebb mint a longnál,ahol nekem max. dózis kellett. Nekem mind a longnál,mind az antagonistánál uazt az eredményt értük el, tehát működik a dolog. Amúgy a long protokollt azért szeretik jobban, mert ott teljesen kézivezérlésen vagy, hisz a hormonrendszeredet leállítják a Gonapeptyllel, és a long protokollnál jobbak a teherbeesési arányok is. Üdv. E.
3/5 A kérdező kommentje:
köszi szépen a válaszokat!
2011. okt. 3. 07:33
4/5 anonim válasza:
Szia! Utolsó válaszoló vok. Nekem eddig kétszer sikerült (kimerülő petefészek nálam is, magas fsh) long protokollal. Egyik ugyebár sajnos méhenkívüli lett, a másiknál elveszítettük a babát. Antagonistára váltásnál is ugyanúgy sikerült petesejtet nyerni, legutóbb 4-et. mind megtermékenyült, és 3.napig szépen osztódtak,sőt egy morula is lett, de blasztocisztáig nem jutottak el. De majd most:) drukk Neked is.
5/5 anonim válasza:
Mi lett mindenkinek az eredménye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!