Hány mg magnéziumot szedtek 22 hetesen hasmkeményedésre?
3x2 magnesium citrici ( az egyik legerosebb mg)
500mgos és 40% szívódik fel.
22 hetet töltöttem épp ma, nekem is már 2 hete elkezdett elég durván fájni a hasam napi több órát.
Eddig csak 1000mg-ot szedtem, (magnesii citriciből 2 szemet), de az utóbbi napokban már dupláját, napi 4 szemet szedek. Efölé nem nagyon akarom emelni,mert anyagilag nem bírnám, viszont én még dolgozom, fizikai munkát végzek, szerintem emiatt fájhat a hasam.
Nézd meg a magnéziumok dobozát, az olcsóbbakban általában magnézium-oxid van, annak a felszívódása nagyon rossz, majdnem mintha semmit nem szednél.
A magnézium citrát az sokkal jobb, receptre felírja neked háziorvos, úgy olcsóbb, csak rettentő nehéz lenyelni sajnos.
Fontos tudni, hogy az 500 mg a magnézium-vegyület tömege, nem a tiszta magnéziumé. A tiszta magnézium csak egy töredéke a vegyületnek, ráadásul ennek is csak egy bizonyos százaléka szívódik fel. A magnézium-citrátnak csak 11,23%-a magnézium a periódusos rendszer alapján, bár az legalább jól felszívódik. Vagyis 500 mg magnézium-citrátból kb. 56 mg a valós magnézium, a többi atomra - H, O stb. - nincs szükségünk ilyen formában.
Ha számít az ár, a BioCo magne-citrát olcsóbbra jön ki, mint a receptre felírt magnesii citrici, illetve labdába rúghatnak a magnézium-karbonátos pezsgőtabletták, pl. Lidl Optisana magnéziumos pezsgőtabletta, aminek ugyan csak közepes felszívódása van, de nagyobb arányban található benne magnézium, ezért egy pezsgőtablettából 60 mg magnéziumot is felvehetünk és csak kb. 12 Ft/db.
A Magnosolv azt állítja, hogy amikor feloldod a tasak tartalmát, akkor a benne található rossz felszívódású magnézium-oxid és a közepes felszívódású karbonát a jelen lévő citromsavval reakcióba lépve átalakul jó felszívódású magnézium-citráttá, így tulajdonképp a Magnosolv egy nagydózisú jó felszívódású magnéziumpótló, egy tasakkal akár 330 mg magnéziumot is pótolhatsz, vagyis ebből 3 tasakkal már megvan az 1000 mg, bár ez azért eléggé túllövése a magnéziumnak. De egyébként magnézium-citrát por a DM-ben is kapható, 20 tasakot legutóbb 1499-ért láttam és egy tasakból 360 mg tiszta magnézium szívódhat fel.
Aztán még említésre méltó a magnézium-laktát vegyület, ha bejön valakinek, mert ennek picit több (12%) a magnéziumtartalma, viszont 99%-os a felszívódása, de nem egy elterjedt vegyület, nincs sok készítményben. Pl. ilyen van a magneB6-ban, de ott sokat fizetünk a reklámért, miközben az Innopharm magnézium-laktát és a Dr Chen magnézium-forte feleannyiba kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!