Sok helyen olvasom hogy a kismamák 3x2 magnéziumot pl c, D vitamint dögi számra szednek mindent. Ezt a doki mondja vagy maguktól szednek ennyit? Es ha igen minek?
Az orvos csak vastablettát mondott, de azt már a terhesség előtt is. Semmi mást.
Védőnő mondott c vitamint, folsavat, magnéziumot senki nem mondta, de mivel gyakran görcsöl a lábam, szedek ilyenkor.
A kérdésből ítélve vagy nem voltál még várandós, vagy épp olyan szerencsés voltál, akinek nem volt indokolt. Görcsökre szedik a kismamák, orvosi javallatra. Tudom, hogy a tájékoztatóban az van, hogy 4-nél többet nem lehet, de orvos ezt felül írhatja indokolt esetben és hidd el, hogy indokolt. Egy felnőtt embernek nem kell szednie, max ha valamiért görcsölni kezd valamije, kúraszerűen. Egy kismama esetében a gyermeke mindent ételt, vitamint felőröl a szervezetében, akkor is ha előtte makk egészséges volt. Vashiánnyal kezdtem a terhességet, előtte soha nem voltam, adtak rá gyógyszert, most nem voltam már az, de nem hagyhatom abba a szedést, mert a határon mozgok, és a gyereknek sok vasra van szüksége. A magnéziumot görcsökre adják. Nekem pl olyan feszesek a tartóizmaim, hogy szabályosan fáj ha csak a minden napi tevékenységet csinálom is, ezért szedek sok magnéziumot, ami nem kell, azt úgy is kipisilem. C vitamint is felírnak, ha alacsony a vizeletedben a szintje, mert elkaphatsz bármit a gyengéd immunrendszer miatt és jobb megelőzni, mint szenvedni úgy, hogy gyógyszert csak limitált számba szedhetsz terhesen. A D vitamin kalciummal szedik, mivel segítik egymást a felszívódásban. Azért van rá szükség, mert a fejlődő baba kiszívja ezeket is az emberből és ha nincs elég a szervezetben lyukas fogakhoz, csontritkuláshoz és üvegcsontokká váláshoz vezethet hosszú távon. Ezeket mind-mind, és sok egyéb gyógyszert, vitamint orvosi felügyelet mellett szedik a kismamák.
26 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!