Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Haskeményedésre milyen magnézi...

Haskeményedésre milyen magnéziumot szedtek és mennyit?

Figyelt kérdés
Eddig a sima MagneB6-ot szedtem, napi 6 darabot. Aztán azt olvastam, hogy az éri meg az árát legkevésbé az alacsony magnezium tartalma miatt. Most vettem Jutaviteset, ami a sima magneB6 48 mg-os magnézium tartalmához képest 250-et tartalmaz. Ebből egyet-kettőt szoktam naponta bevenni, de ugyanúgy keményedik a hasam. Nem értem, miért van ez?
2017. szept. 12. 16:53
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2 hatott ,mert hiaba van rairva h 250mg nem szivodik fel annyi belole ,magnezium citrici es magnerot hasznal nalam. Citricit dokim felirta igy vegkepp olcson kaptam 100 dbot! De amugy se drága. Napi 2-3 szemet veszek be.
2017. szept. 12. 17:02
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ha feliratod (akar hazidokival) az a 178 ft körüli arban kaphatod meg, amit irnak.

Ebből 3*2 volt nekem az adag, de en a helyedben 3*1el kezdenem. Ha az nem elég akkor érdemes emelni es 36.het utan el kell hagyni.

Mellekhatasa hogy okozhat hasmenest.

2017. szept. 12. 17:19
 3/6 A kérdező kommentje:
Most 34 hetes vagyok. Eddig még senki nem mondta, hogy el kellesz hagyni, köszönöm az infót.
2017. szept. 12. 18:30
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A jutavitesből nyugodtan bevehetsz 3-at is, mert nem elég jó a felszívódása.

Egyébként a mg-laktát, citrát, ororát a legjobban felszívódó.

És igen csak a 36. hétig javasolt a szedés.

2017. szept. 12. 18:38
 5/6 anonim ***** válasza:

Én sima magnéziumos pezsgőtablettát szoktam inni. Igaz, nem keményedésre, hanem lábgörcsre.

És igen, 36. hétig abba kell hagyni. Elméletileg enyhíti a fájásokat, és talán nem veszed észre őket időben.

2017. szept. 12. 23:10
 6/6 Ignis Subdialis ***** válasza:
100%

Nem a MagneB6 a legrosszabb, hanem a Magnerot és a magnézium-oxidos cuccok. Az utóbbi esetében kb. a semmiért fizetsz, a Magnerotnál meg tablettánként 30 mg magnéziumért. A MagneB6 kategóriájában is van jobb, mégpedig az Innopharm magnézium-laktát, mert az feleannyiba kerül, de ugyanannyi van benne.

A Jutavitben a 250 mg magnézium a jobb felszívódású magnézium-citrátból és a legrosszabb felszívódású magnézium-oxidból származik, kétismeretlenes egyenlettel kiszámítható, hogy kb. 100 mg magnézium tud felszívódni belőle ideális körülmények között. Ideális körülmény az egészséges bélrendszer (vastagbél), illetve ha nem szeded egy időben vassal, kalciummal, cinkkel, mert ezek kölcsönösen gátolják egymás felvételét.

A Magnesii citrici-ben periódusos rendszer adatai alapján számolva a magnézium-citrát képletéből: tablettánként 500 mg vegyületben 56 mg elemi magnézium van, aminek nagy része felszívódik. (90%?)

Egyébként egyéni adottság is, kinek melyik magnéziumvegyület jön be a legjobban. Helyi kezelésre még folyékony magnéziumot is lehet kapni, amit a testfelületre kell felkenni/bemasszírozni, bőrön keresztül jó a felszívódás és nem függ a bélrendszer állapotától vagy úri hóbortjától sem.

2017. szept. 13. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!