Tud még rendesen hízni a babám?
Kedden voltam 33+3hetes és a dokibácsi 2250g-ra becsűlte 4d-n a kisfiunk,viszont a leletes papíron láttam, hogy a méhlepény III.fokban érett.30 hetesen még csak I fokban volt.És olvastam,hogy heti 200-250g-ot híznak a babák , ha megfelelő a méhlepény.Aggódok, hogy így nem jut elég kajcsihoz.Jól gondolom?
Sajnos az orvosom nem kérdeztem meg akkor,mert csak itthon néztem meg a papírt.
Furcsállom azt, hogy nem mondott semmit ezzel kapcsolatban. Nem akarom, hogy megijedj, de nekem eddig mindig azt mondta a szülésznőm, hogy a a 3. fokban érett méhlepény már szülésközeli állapotra utal. Persze ez nem feltétlenül igaz, de elméletileg ha korán éri el a 3. fokot az érettség, akkor gyakran kellene áramlást figyelniük, hogy az érettség ellenére elég tápanyagot és oxigént kap-e a baba. Amíg ez megfelelő, addig nincs gond a lepény érettség ellenére sem. Ha az áramlás már nem megfelelő, akkor nem jut elég oxigén a babához, amitől ő bestresszelhet és ilyenkor fordulhat elő az, hogy a magzatvízbe kakil, ekkor azonnal ki kell venni a babát.
Esetleg arra tippelek, hogy azért nem szóltak külön, mert megnézték ugyanakkor az áramlást is, ami jó volt és emiatt nem paráztattak pluszban.
De ha tudod, akkor hívd fel a dokidat és kérdezz rá, hogy ő is megnyugtasson.
A III. fokban érett lepény sok kis elmeszesedett szigetet tartalmaz, magyarán el van öregedve. A 33 héten ez még korai, viszont nem árt figyelembe venni azt a tényt hogy a lepény érettségi fokának megbecsülése elég szubjektív, nagy gyakorlat kell hozzá. Ha kiegészült a vizsgálat áramlásvizsgálattal és az rendben volt akkor nincs miért aggódni. A babád súlya pedig tökéletes emiatt se aggódj, ha végig ki tudod hordani még 1-1,5 kg-ot is gyarapodhat.
Szép szülést és boldog babázást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!