Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Babát várok, egyedül maradtam,...

Babát várok, egyedül maradtam, hova tudnék menni van valami anyaotthon vagy bármi?

Figyelt kérdés
2017. okt. 19. 13:58
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
92%

Lehet, hogy nincs jobb megoldás, mint örökbe adni. De addig is lenned kell valahol, enned kell valamit, stb.

Legrosszabb esetben női hajléktalan szálló. Mégsem az utcán vagy.

Próbálj meg keresni valami munkát. Akármit. Lehetőleg bejelentve, hátha akkor kapsz gyed-et. Ha azt nem fogsz, akkor feketén is érdemes dolgozni.

Addig keress anyaotthont! Ahova a kórházból viheted majd a babát. Havi 40 ezer nem sok, de ennyiből ott ki lehet húzni. Maximum egy évig lehetsz ott, úgyhogy mindenképp gyorsan vissza kell állnod dolgozni.

A pasit a szülés után rögtön pereld gyerektartásért. Időben keress ingyenes jogi tanácsadást, mert újszülöttel nem lesz időd rohangálni, hogy mindennek utánajárj.

Az, hogy a szüleiddel rossz a viszony, nem garancia arra, hogy most se segítenek. Hivatkozz arra, hogy neki mekkora szégyen lesz, ha a terhes lánya utcára kerül. Legyen egy határidő, amikor el fogsz tőle mindenképp költözni. Egy próbát tegyél vele, itt már nincs mit veszíteni, és ideje félretenni a büszkeséget.

Önkormányzatnál is fuss egy kört: segély, közmunka (azt hiszem, ebből is lehet gyed, ha megvan az egy éves), egyszeri támogatások, önkormányzati lakás, stb. Legfeljebb nemet mondanak. De lehet, hogy mindent megpróbálnak, hogy segíteni tudjanak.

Nem szabad elhagyni magad és feladni, mert akkor csak lejjebb csúszol, és olyan mélyről nem fogsz tudni már felállni.

Azt írod, hogy "nincs jogod maradni" a lakásban. Munkásszálló? Nem tudsz egyezkedni a vezetőkkel, hogy jelképes összegért maradni tudj, legalább a szülésig?

2017. okt. 19. 15:52
 22/65 A kérdező kommentje:
A munkanélküli rendben van, De azzal nem tudok fenntartani egy lakást illetve nevelni a gyermekemet. Dolgozni nem tudtam mert veszélyeztetettnek ítélt az orvos, s mivel épp hogy nem volt meg a 3 hónap így elküldtek. De bíztam páromban, számítottan rá.
2017. okt. 19. 15:53
 23/65 anonim ***** válasza:
91%
De akkor már elismerte, hogy Ő az Apa, nem igaz? Mert erre nem válaszoltál. Bejelentetett lakcímed hová szól? Onnan így nem tehet ki. Ő mit mond? Azt akarja, hogy 26 hetes terhesen az utcára kerülj? Kérlek válaszolj ezekre, hogy kicsit többet tudjunk segíteni, nem hiszem, hogy az örökbeadás az egyetlen megoldás. Hol laktok? Budapesten?
2017. okt. 19. 15:56
 24/65 A kérdező kommentje:
Nem, vidékiek vagyunk s ide vagyunk mindketten bejelentve. Igen vállalta hogy övé a baba még várta is izgalommal, vett neki már sok mindent. De köztünk láttam már nem minden olyan mint kéne nagyon eltávolodott tőlem. Aztán most valam i elpattant nála. De mivel én jelenleg nem dolgozom csak ő, Nem mondhatom hogy márpedig ő menjen el. Attól bennem sajna van emberség hogy tudjam mennyit dolgozott dolgozik.
2017. okt. 19. 16:46
 25/65 A kérdező kommentje:
Mármint a lakásáért, lakhatásert mennyit dolgozott, sokkal többet mint én, mert ide nem -rég jöttünk, dolgoztam én de aztán jött a baba
2017. okt. 19. 16:48
 26/65 anonim ***** válasza:
100%
Nem is arra gondoltam, hogy Ő menjen el.. De nem tudnátok még egy kis ideig egy fedél alatt lakni? Közös gyereketeket hordod. Ülj le vele beszélni, mond meg, hogy mindenkit megkérdeztél, nem tudsz elmenni, hogy baromi megalázó neked ez a helyzet, hogy megcsalt, nem akar veled lenni és ezek után még neki kell könyörögnöd, hogy ne kerülj az utcára. De nem tudsz hol lakni innentől, csak a híd alatt, a családod nem fogad be és más sem. Segítsen neked egy kicsit, hogy legalább a gyerek születéséig és az utána lévő kis időben viseljétek el egymást. Mivel övé a gyerek, a törvény előtt is, hivatalosan nem küldhet a semmibe téged, főleg, hogy mindketten be vagytok oda jelentve.
2017. okt. 19. 16:59
 27/65 anonim ***** válasza:
100%

Nagy marha vagy, ha egy tapodtat is mozdulsz a lakásból, amíg 1) ő ki nem rak, 2) nincs hova menned.

Félidős terhesen nulla bevétellel nem vagy olyan helyzetben, hogy önérzeteskedj. Most a gyereked érdekét kell nézned.

2017. okt. 19. 17:05
 28/65 anonim ***** válasza:
80%
Én azt javasolom, hogy fordulj egy olyan civil szervezethez, akik örökbeadással foglalkoznak. Ott a legtöbben tudnak segíteni krízishelyzetben lévő kismamákon. Szereznek neked tetőd a fejed felé, és a baba egy olyan családhoz kerül, ahol évek óta várnak rá, és mindent megadhatnak neki! Sokkal jobb életet biztosíthanál neki, és utána neked is több esélyed lenne talpra állni az életben!
2017. okt. 19. 17:32
 29/65 anonim válasza:
100%

Én is ajánlok egy alapítványt:

www.varvavart.hu

De csatlakozom az előttem szólókhoz, hogy beszélj a pároddal, had maradhass.

2017. okt. 19. 18:26
 30/65 anonim ***** válasza:
86%

A terhességet húzd ki az exednél, mint lakótárs.. mondd, hogy amíg nála lakhatsz, és etet, elengedsz egy egy hónap gyerektartást.

Kapsz majd gyest és emelt családit meg gyermekvédelmit. Kb 50 ezer ft. Erre jön a gyerektartás, kb 15-20 ezer lehet, gondolom nem keres sokat a párod. Ja meg egyszeri anyasági 50 ezer forint körül. Mellé kérhetsz félévente egyszer szociális támogatást az önkormányzattól. Indokolni kell, pártízezret szoktak adni. Fél évig kell csak kihúznod valahogy, utána bölcsibe add a kicsit és dolgozz.. már mostanában jelentkezz a bölcsibe, hogy fixen legyen helyed.

Ha 50et kapsz, már az sem rossz, ha csak 90re hozod fel részmunkaidővel, vidéken kifutja belőle a megélhetés szűkösen.

2017. okt. 19. 21:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!