Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan számoljak? Hol tart...

Hogyan számoljak? Hol tart most a baba? Melyik hét fejlődési szakaszát kell nézni?

Figyelt kérdés

Augusztus 24-én jött meg utoljára.

Szeptember 8-9 körül foganhatott a baba.

De ugye az utolsó mensi első napjától számolnak.

Azóta akkor eltelt 5 hét. (5hét,1nap)

Akkor ez már a 6. hét?

2017. szept. 29. 16:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Én az 5 hetest nézném. Mert a betöltött hetek számítanak. 3 terhességen vagyok túl mindnél igaz volt, hogy a betöltött terhességi hetek számítottak.
2017. okt. 1. 07:24
 12/20 A kérdező kommentje:

Igen értem.

De azok a folyamatok amik az 5.hétre vannak írva már megtörténtek mivel az a hét letelt.

A méreteket tekintve oké, hogy most még mondjuk 2mm és a hét végére lesz kb4mm.

De például már elvileg ver a szíve.

2017. okt. 1. 08:39
 13/20 anonim ***** válasza:
Nem. 5 hetesen még nem ver a szíve. Pont ezt próbáljuk elmagyarázni. Az leghamarabb betöltött 6 hetes terhesen fog. 5 hetes 4 napos korban az 5 hetest nézd.
2017. okt. 1. 10:13
 14/20 A kérdező kommentje:

Hát ezért olyan zavaros a hetek számolása.

Mert azt írják,hogy a fogantatástól számítva 3hét és 1nap után azaz a 6.héten indul be a szívcső pulzálása.

Ami azt jelenti hogy 5+1nél már lehetséges,de inkább 1-2nappal később.

2017. okt. 1. 11:06
 15/20 A kérdező kommentje:
Okt. 9én megyek első vizsgálatra. Akkor leszek 6+4. Remélem akkor már lesz szívhang. 😊
2017. okt. 1. 11:25
 16/20 anonim ***** válasza:
Akkor már van esélye. :) Nekem is 6 hetesen jelent meg a szívhang.
2017. okt. 1. 14:38
 17/20 anonim ***** válasza:
A fogantatás az nem a második héten történik, hanem belemegy a harmadikba, ezért a szívcső pulzálás 6 hetesen kezdődik. Akinek hamarabb jelentkezik annak hamarabb volt a fogantatás. De az ritka. Egyébként 7. hét végéig kell lennie szívcső pulzálásnak.
2017. okt. 1. 21:13
 18/20 A kérdező kommentje:

A fogantatás peteéréskor történik. Ez néhány nap maximum.

De ha pl tudom, hogy szept. 8és 9 között fogant akkor onnan már letelt bőven a 3 hét.

2017. okt. 2. 07:16
 19/20 A kérdező kommentje:

A babák 12 hétig azonos ütemben fejlődnek.

Szóval lehet, hogy annak van később szívhang akinek később fogant?! Mármint késői és nem középidős peteérése volt.

2017. okt. 2. 07:20
 20/20 anonim ***** válasza:
Ha később fogant akkor fiatalabb is a terhesség mint a ciklus szerint. Ez szépen lehet látni uh-on is.
2017. okt. 2. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!