Akkor is az utolsó mensi első napjától számolják a terhességet ha biztosan tudom, hogy nem időben hanem a ciklusom 20. napján volt az ovum és akkor fogant a baba? Vagy korrigálnak ez alapján?
Amúgy 28 napos ciklusnál.
Ovutesztet használtam, ezért tudom, hogy mikor volt a peteérés.
Így gyakorlatilag egy héttel fiatalabb a terhesség mintha "normális időben" középidőben fogant volna.
Az a ciklus akkor ~34 napos lehetett. Ezt mondhatod az orvosnak is.
Az enyém rászámolt emiatt 4 napot a dátumra (32 napossal).
Az már más kérdés hogy 2 héttel korábban jött. :)
A picik többsége tojik a kiírt dátumra.
A 12 hetes UH-n a méret alapján fogják belőni a szülés várható időpontját.
Sajnos ez nem annyira szerencsés verzió, mert egyesek így is a menstruációt nézik.
Ha még nem voltál orvosnál, akkor "behazudhatod" egy héttel későbbre.
Nekem emiatt kellett befeküdnöm feleslegesen megfigyelésre a harmadik gyerekemmel, mert nem akart még megszületni.
Végül talán ennek köszönhetem, hogy nem indították be feleslegesen a szülést, nem tudom, rajtam kívül 3 kismama volt kiírva ugyanarra a napra mint én, nekik mind mesterségesen megindították.
De mindez orvos-kórház és protokollfüggő lesz majd.
Meg ha szerencséd van, és picit előbb jön magától is, akkor ugye nincs ez a felesleges macera sem.
Nekem most pont az ellenkezője van, egy héttel előbb fogant a babám, és annyira örülök, hogy az orvosom "megtartotta a menstruáció szerint dátumot".
En siman visszaszamoltam az ovumtol 14 napot es azt diktaltam be utolso mensim elso napjanak. Igy legalabb nincs bonyodalom, nem kell magyarazkodni.
Mindket gyerkocomnel tokeletesen mukodott ez igy, pontosan a kiirt napon szulettek mindketten. :-)
Nekem sem a 14. Napon fogant, hanem jóval később. Egyik orvost sem érdekelte, hogy tudom pontosan a fogantatás dátumát, inkább mensi alapján számoltak. Emiatt kétszer rángattak be 12 hetes UH-ra. Amúgy az általam mondott dátumot igazolta a 12 hetes uh. Nem változtattak a kiírt dátumon.
Ha nagy az eltérés az két okból lehet gáz. Pl.szülsz időben, de fiatalabbnak számolják a terhességet, akkor lehet h koraszülöttnek fogják gondolni az amúgy időben született babát. Vagy fordítva, azt fogják hinni h túlhordod és befektetések, megindítják a szülést, holott még lehet h csk 38-39 hetes vagy valójában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!