Ha pontosan tudom, hogy a baba csak nov.5-i együttlétből foganhatott, akkor onnantól számoljak 38 hetet a szülésre?
Előtte tudom, hogy egy gyógyszer miatt két hétig nem voltunk együtt a férjemmel, utána pedig elutazott. Tehát biztosan az 5-i együttlétből sikerült a baba és mivel 19-re (nem)vártam a menstruációt, így a peteérést is épp arra a napra tippelem.
A szülés várható dátuma ebben az esetben a november 5-e + 38 hét?
egyrészt nem értem miért kell ezt napra pontosan számolgatni! a babák 3%-a születik a kiírt napon!
másrészt, nem te, hanem az orvos fogja megmondani a szülés várható időpontját és az az utolsó mensi első napjából lesz kiszámolva.
*nov.1-2-án akart lenni.
Szóval jól számoltál. :)
Sokan mondják, hogy menzesz első napjától kell számolni, mert tök mindegy 1-2 hét eltérés, de ez nem igaz, csak annál jó így számolni, akinek ténylegesen a 14. ciklusnap körül van a peteérése, mert mi van, ha a Kérdezőnek nem 28, hanem 35 napos a ciklusa, vagy esteleg hosszabb? Vagy ha szimplán az adott ciklusban 1 héttel később van peteérése?
Két következménye is lehet annak, ha a menzesz alapján számolják, de egy hét eltérés van, és egyik sem kellemes. A 12. heti uh-n, ha egy héttel korábban megy, már riogathatják, hogy nem stimmel valami, a végén pedig indítani akarhatják a szülést, miközben még lenne egy hét, hogy bentlehessen, és magától megindulhasson a szülés.
Szóval Kérdező, szerintem ezek miatt is jó hogy akarod tudni pontosan, nem csak a netes kalkulátorok miatt:) És igen, jól számoltál. 1-2 nap eltérés tényleg nem számít, de egy hetes már igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!