Hogyan számoljak? Hol tart most a baba? Melyik hét fejlődési szakaszát kell nézni?
Augusztus 24-én jött meg utoljára.
Szeptember 8-9 körül foganhatott a baba.
De ugye az utolsó mensi első napjától számolnak.
Azóta akkor eltelt 5 hét. (5hét,1nap)
Akkor ez már a 6. hét?
Akkor ha olvasgatom, hogy épp hol tart a fejlődésben akkor a 6. hetet nézzem???
A dokinál tudom, hogy a már betöltött hetek számítanak.
Okt.9-én megyek első vizsgálatra,akkor leszek 6+4. (Ami már a 7.hét) Ugye?
Mikor kezd el pulzálni a szívcsöve?
Most kezdtem a 6.hetet.
Csak több helyen olvastam, hogy a fogantatás után 3 héttel és egy nappal kezd verni a szíve.
5+1-nél a 6. hetet kezdted, de, ha kérdezik akkor 5 hetes terhes vagy. Mindig úgy nézd, hogy 7+3-nál 7 hetes vagy, 12+2-nél 12 hetes stb stb...
A végén is, 39+1-nél nem 40 hetes vagy (mert még a égén korán indítanának... ) , hanem 39 és van még egy heted szülni.
NST-n is meg vérvételen is így kell mondani.
Szülinapnál is, 30 évesnek mondod magad és nem 31-nek , ha a 31. szülinapod még odébb van :D
Szóval 5 hetes terhes vagy.
Igen,ezt tudom.
De ha utána akarok olvasni,hogy milyen fejlődéseken megy át akkor a 6.hetit kell néznem?
Igen,de az 5 hét már letelt.
Az 5+1 már a 6.hét.
Az 5+7 az már a 6.hét utolsó napja.
Én személy szerint az 5. hetit nézném.. úgy is néztem. UH-s méretei is azzal egyeznek meg. Nem a következő hetivel. Tehát teszem azt 7+4-nél nem a 8. hetinek felel meg, hanem a 7. hetinek. De ha megnézed meglátod majd, később viszont minden része más héten fog járni, pl feje 1 héttel nagyobb, hasa 1 héttel kissebb, combcsontja meg 2 héttel kissebb. Na akkro melyik hetit akarod majd nézni? :D Ez csak most érdekes az elején :)
Illetve elég nagyok a kilengések méretre, pl 6 hetesnek felel meg 4mm-től 10mm-ig ..
[link] Itt egy link ezen hét+napként is meg lehet nézni és majd vesd össze azzal amit a doki mond :D
Nekem 6+0-án volt 3 mm egyik terhességnél
Másiknál 6+0-án 4mm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!