Szokás adni valamit a védőnőnek? Máshol is havonta kell járni védőnőhöz?
Nem szimpatizálunk a védőnővel már az elejétől kezdve úgy áll hozzám hogy nem tudom itt az e a szokás pénzt kell adni lehet! Van rajtam súlyfelesleg alig vártam hogy halljam a pici babám szívhangját közölte hogy vastag a hasfalam (ami szerintem nem olyan vastag vannak nálam kövérebb emberek is!!!)mert meg vagyok fázva és féltem öt. 18 hetesek vagyunk. Voltunk 4D-n ott a nő meg tudott nézni szívhang is volt. És kislány:-))Ki akadt miért nincs itthon Algopirin! Vannak itthon láz és fájdalom csillapítok de ez pont nincs!:-( Múltkor is voltam nála ki akadt hogy én miért megyek kombinált tesztre és hogy a Bajcsyba ingyen leveszik. És hogy az orvosom új vitamint (Femibion) írt ki nekem miért nem elég a Gravida.
Nektek mi a tapasztalatotok? Eléggé letörtem hogy mi baja velem.
Szia.
Én az első pillanattól a védőnőm miatt idegeskedem. 20 éves vagyok, ő 24. Gyereke persze nincsen. Én annyival vagyok előrébb, hogy az utóbbi pár évben a bátyám gyerekeit (1 fiú, 1 lány) nevelgettem, rendezgettem (tápszeresek voltak) ameddig óvodába nem kerültek, mert a sógornőm megszülte ugyan őket, de nem foglalkozott velük. (2 hetes baba mellett bulizni ment.)
Bocsi, hogy eltértem a tárgytól. A lényeg, hogy van némi tapasztalatom a babákkal kapcsolatban.
31 hetes vagyok és az első pillanattól úgy beszél és úgy bánik velem, mintha egy buta kis csitri lennék, aki nem tudott eléggé vigyázni, nehogy teherbe essen.
Egyetlen kérdésemre sem válaszol normálisan, rettentően lekezelő velem szemben.
Telefonon sem tudom elérni. A 12-ik heti uh előtt én hívtam fel, hogy nem kellene-e uh-ra mennem. Ugyanez volt a 18 és a 30-ik hetinél is. Magától semmit nem mond, ha érdekel valami, kénytelen vagyok utánaolvasni vagy megkérdezni másik kismamától.
Az elején bejelentette, hogy havonta fog jönni környezettanulmányra. Eddig 2x volt. (Nem mintha hiányozna.) Ha gondozásra hív átlagban 1-1,5 órákat késik.
Egy hónapja volt nálam, akkor kipakoltatta velem a babaruhákat (fintorgott a Mickey egeres és Micimackó mintás kisrucikra), megmondta, hogy melyik falra rakjuk a kiságyat, hogy miből mennyit és milyen fajtát vegyünk, stb. Minden egyes találkozás után fel tudnék robbanni.
Így nekem eszem ágában sincs akár csak egy fillért is adni neki. Azért választotta ezt a foglalkozást, hogy segítse a kismamákat! Ez (lenne) a dolga! Ha nagyon meg lennék elégedve vele, akkor lehet, hogy egy ajándék kosarat kapna, de ilyenen szerencsére nem kell törnöm a fejemet, mert ugye nem érdemli meg. Ja, azt majdnem kifelejtettem, hogy pluszban annyira bunkó, hogy mikor a párom elkísér terhesgondozásra neki nem hajlandó köszönni.
Itt nem tudom milyen gyakran kell gondozásra menni, engem 1-1,5-2 havonta hív, mikor hogy jut eszébe...
Annyit tudok tanácsolni, hogy szépen bólogass mindenre, aztán csinálj mindent a legjobb meglátásod szerint.
Kellemes babavárást!
Köszönöm a válaszokat! Ezek szerint sokan vagyunk hasonló érzésekkel a védőnők iránt! :-( Na még az kéne nekem hogy fintorogjon arra amit veszünk a babának. Meg megmondja mit hova tegyünk! Ezt el is felejtem hogy pénzt vagy bármit adjak neki!
Boldog babavárást és babázást kívánok mindenkinek. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!