Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most akkor melyik védőnőhöz...

Most akkor melyik védőnőhöz kell menjek?

Figyelt kérdés
Taj kártyám szerint Százhalombattára vagyok bejelentve,viszont a lakcím kártyámon Ercsi szerepel...a Százhalombattai SZTK-ba jártam eddigis (és nem is akarok máshova,Ercsibe meg főleg nem) a nőgyógyászom is Battai...kaptam papírt amivel a védőnőnél kell jelentkeznem,de most végülis melyikhez kell menjek? Százhalombattaihoz vagy az Ercsiihez? Maradhat-e a Battai nőgyógyászom,vagy ercsi-it kell válasszak?
2011. okt. 3. 13:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem tudom hol laksz,de a lakóhely szerint illetékes védőnőhöz.Nekem lakm és tajkártya szerint is más volt,de albérletbe laktunk egy másik városban ,oda nem voltam be jelentve ,de megbeszéltem az ottani védőnővel,és gondozásba vett.Ha ercsiben laksz,akkor próbálj egy battai ismerőst keresni,akinek a címét megadhatod és kész.Mond meg,hogy nem tudsz oda bejelentkezni.De szerintem,ha elmondod,hogy neked fenntartásaid vannak az ercsiben lévő gondozásról,nem hiszem,hogy elküldenek.
2011. okt. 3. 14:05
 2/11 anonim ***** válasza:
a gyerek lakcíme (a te lakcímed) szerintihez
2011. okt. 3. 14:06
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
ahol életvitelszerűen tartózkodsz, oda tartozol védőnőhöz, ez nem szabadon választható. Ebben az esetben teljesen mindegy, hogy hová vagy bejelentve, az a lényeg, hogy hol élsz.
2011. okt. 3. 14:08
 4/11 A kérdező kommentje:

Ercsiben lakom,de nem akarom,hogy Ercsi-e nőgyógyász vizsgálgasson...a Battaihoz járok most is és nála is szeretnék szülni...

Olyat lehet,hogy a védőnőm Ercsi-e,de a nőgyógyászom Battai?

2011. okt. 3. 14:08
 5/11 anonim ***** válasza:
Mi köze van a nőgyógyászodnak a védőnőhöz?
2011. okt. 3. 14:09
 6/11 anonim ***** válasza:
Persze,hogy lehet.szülészt szabadon választhatsz.
2011. okt. 3. 14:11
 7/11 anonim ***** válasza:

nőgyógyászhoz oda jársz, ahová akarsz

védőnőhöz Ercsibe kell menned, ha ott laksz

a kettő nem függ össze

2011. okt. 3. 14:11
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

A nőgyógyásznak semmi köze a védőnőhöz!

Orvoshoz mehetsz bárhova, de a védőnők a tényleges lakcím szerint veszik gondozásba a kismamákat. Képzeld csak el, mi lenne, ha bejelentett címek alapján lenne. Körbeutazhatnák a védőnők a fél országot sok esetben, mert nekik házhoz kell menni bizonyos időközönként :).

2011. okt. 3. 14:12
 9/11 A kérdező kommentje:

Első babám,ugyhogy az ilyenekkel még nem vagyok tisztában (ezért kérném egyeseket,hogy ne hurrogjanak le egyből,mert nem ezért irtam ki ezt a kérdést)

a többieknek köszönöm a válaszokat :)

2011. okt. 3. 14:38
 10/11 anonim ***** válasza:

Oda kell menni védőnőhöz, ahol ÉLETVITELSZERŰEN élsz, nem ahol a lakcímed van.

Tehát ha Ercsi az állandó lakcímed, de te ettől függetlenül akár Budapesten laksz, albérletben vagy barátnál, vagy akárhol, akkor is mehetsz a budapesti védőnőhöz.

Jó is lenne, ha oda kellene menni, ahová be vagy jelentve, én utazhatnék 250km-t miatta.

2011. okt. 4. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!