Szokás adni valamit a védőnőnek? Máshol is havonta kell
járni védőnőhöz?
Figyelt kérdés
Nem szimpatizálunk a védőnővel már az elejétől kezdve úgy áll hozzám hogy nem tudom itt az e a szokás pénzt kell adni lehet! Van rajtam súlyfelesleg alig vártam hogy halljam a pici babám szívhangját közölte hogy vastag a hasfalam (ami szerintem nem olyan vastag vannak nálam kövérebb emberek is!!!)mert meg vagyok fázva és féltem öt. 18 hetesek vagyunk. Voltunk 4D-n ott a nő meg tudott nézni szívhang is volt. És kislány:-))Ki akadt miért nincs itthon Algopirin! Vannak itthon láz és fájdalom csillapítok de ez pont nincs!:-( Múltkor is voltam nála ki akadt hogy én miért megyek kombinált tesztre és hogy a Bajcsyba ingyen leveszik. És hogy az orvosom új vitamint (Femibion) írt ki nekem miért nem elég a Gravida.
Nektek mi a tapasztalatotok? Eléggé letörtem hogy mi baja velem.
sajnos sokszor hallottam én is rossz véleményeket védőnőkről. én is szintén havonta járok, de nem adok semmit. attól függetlenül hogy a mostani szimpatikus. az előző (valami csere vagy helyettesítés volt) abszolút nem volt szimpi nekem se, de nem igazán támaszkodom arra amit ők mondanak, jobban megbízom az orvosokban, és ha kell utána is olvasok a dolognak.
tudom nehéz elengedni a füled mellett a dolgokat, de próbáld meg, nem érdemes letörni miatta
2008. okt. 21. 09:54
2/14 anonim válasza:
Szia.Szerintem a védőnőnek nem kell adni semmit,hiszen ez a dolga,a munkája ! Szép lenne ha még nekik is oszthatnánk a pénzt.:)Megnyugtatlak,nekem 37hetesen nem tudta megnézni a szívhangot :):)Mondtam neki ne szenvedjen,úgyis Nst-re megyek majd ott hallom 20percig :)Ő miért akad ki ezen azon,nem ő az orvos ! Ne foglalkozz vele,havonta elmész ami fontos megbeszéled vele ami nem azt a dokiddal :)
Nekem normális a védőnőm :)Csak ez a szívhang sztorim volt vele :)Pedig nekem sem vastag a has falam annyira,hogy ne lehetett volna megtalálni :)Az uh-án meg a dokinál is egyből megvan,és ver mint a bajnok :)
Minden jót,boldog babavárást
38hetes kismama
2008. okt. 21. 09:58
3/14 anonim válasza:
Szia
Ne is foglalkozz vele!
Én ma megyek új védőnőhöz, az előző egy nulla volt, semmit nem mondott és 2 hónapja nem érem utol.
Amúgy a femibion jobb Én is arra váltottam!
De nem is értem miért kell az embert Kismama létére felhúzni,szerintem külön élvezik....
Engedd el a füled mellett, ha látja h téged idegesít annál jobban kötekedni fog!
De úgy is te fogod legjobban tdni h mi a jó a te kincsednek,nem a védőnő!!!
Boldog babavárást!
25 hetes kismama
2008. okt. 21. 10:02
4/14 A kérdező kommentje:
Anyukámnak már ki panaszkodtam magam. Azt mondta felejtsem el ezt a nőt. Nem vagyok egy nagy szájú. Megbeszéltük anyuval hogy eljön segíteni ha a baba megszületik ki jön a védőnő és beszól anya nem fogja szó nélkül hagyni. Régen nem kellett védőnőhöz járni anyu mondta. Majd túl teszem magam rajta. De szerintem meg tudta volna hallgatni a szívhangot. Vizeletet se nézi akkor minek járni hozzá! A vérnyomást is itthon mérem aztán be mondom neki!
2008. okt. 21. 10:03
5/14 anonim válasza:
Sztem nem kell adnod,más ha nagyon meg lennél elégedve,és szeretnél,akkor miért ne.pl egy ajándékkosarat, de így, ráadásul ha szülsz is oda kell figyelnie rátok.Meghallgatod,bólogatsz,és ennyi,csinálj úgy mindent ahogy jónak látod.Én is végig az ismerőseim tapasztalatát hallgattam meg,és ők segítettek amiben bizonytalan voltam,mert a védőnőm nagyon fiatal,semmi tapasztalat,csak ami a nagykönyvben meg van írva,tudod...
Szval ne idegesítsd magad ezen,boldog babavárást!
3 hós kislány anyukája
2008. okt. 21. 10:03
6/14 anonim válasza:
pénzt?ne hülyéskedj!neki az volna a dolga hogy rendessen és kellőképpen felvilágosítson!most én is kifogtam egy olyan védőnőt akivel kölcsönössen nem szimpatizálok de egyáltalán nem érdekel.második babám várom így abban a szerencsés helyzetben vagyok hogy nem is kérek tanácsot mert nagyjából tudom hogy mit kell tennem és számíthatok a régi védőnőm telefonos segítségére.ne törj le,szarj rá már bocsi de tényleg az utóbbi időben túl sokat képzelnek magukról és közben egy nagy nullák.kivételek persze vannak és bocsi ha pont egy odaadó,aranyos védőnő olvassa.nehogy magára vegye!neked meg mégegyszer csak annyit írok hogy ne foglalkozz vele!
2008. okt. 21. 10:04
7/14 anonim válasza:
A babavárás utolsó hónapjában az ajtó előtt álltam egy teljes órát hogy megmérja a vérnyomásomat és a súlyomat. (nagyon be volt dagadva a lábam és ha leültem nagyon nehezen tudtam felállni). Megszánt a másik körzet védőnője, mondta hogy jöjjek be üjjek le és ő foglalkozott velem. Mondta hogy üljek át ha végeztünk erre betoppant egy kismama egy gyerek a kézben egy a pociban és levágódott előttem. Eszembe nem jutott egy fillért sem adni,főleg ezek a dolgok tudatában pedig mégúgy sem. Ne tőrödj a védőnőkkel, mi szerencsére úgy hozta a sors, hogy elköltöztünk.
2008. okt. 21. 10:26
8/14 anonim válasza:
Szia. Nagyon sajnálom, hogy ilyen védőnőd van. Az enyém annak ellenére egy tündér, hogy nem értek vele mindenben egyet. De bármikor hívhatom, és soha nem tol le semmiért, volt, hogy szívhangot szerettem volna hallgatni, mert véreztem, és megijedtem, még nem éreztem mozogni, és ő bár aznap nem volt rendelése, de kijött hozzám, és meghallgattuk. Most már hetente kell járnom hozzá, de nem bánom, mert nagyon jókat tudunk beszélgetni. Minden jót! 34 hetes kismama.
2008. okt. 21. 10:37
9/14 anonim válasza:
Engem nem érdekelnek a védőnőm tanácsai,ha akarom megfogadom,ha akarom nem.Nehogy már megvegyek mindent amit ő mond!Múltkor is fel volt háborodva mert meg mertem kérdezni mennyibe fog kerülni a gyógyszer amit szednem kell,erre jött azzal hogy szedni kell a babáért,én csak kíváncsi voltam mert nem úgy állunk anyagilag.Mindenképp megvettem volna.Még kérdezni se lehet.Akkor minek vannak?Egyébként mindenbe beleszólnak,az enyémnek még gyereke sincs,majd a sajátjánál úgy csinálja ahogy akarja!Annyira feleslegesek a védőnők,az enyém legalábbis az.Minden hónapban mennem kell,van hogy meg is látogat.:SDe semmi hasznát nem veszem csak bosszant.
2008. okt. 21. 11:24
10/14 anonim válasza:
Hát nekem se túl szimpi az enyém, szerinte amit eszek pl. banán, puding, házi saját készítette szörp túl édesek ha sósat kívánok abban túl sok a só pedig aztán örülök ha valamit meg bírok enni 13 hetesen még mindig hányok és hányingerem van.Elevitet akart velem szedetni, én kérdeztem muszály ha megpróbálok úgy étkezbi hogy mindenből eszek ami kell.erre hogy ő akarja hogy szedjem.anyukám a Gravidát mondta mert az Elevit amerikai míg a Gravida Európai étkezéshez lett kitalálva ígyhát Gravida a védőnőnek meg Elevitet mondok amúgy neki sincs még gyereke fiatalabb nálam és anyukám meg szülésznő tehát nekem az ő szava a döntő.És hiába nemigen lesz majd segítségem már előre félek attól ha megszületik a picur kijön és megmondja mit csináljak amikor ha több kevesebb sikerrel is én magam akarok boldogulni és kizárólaga rokonok, barátok segítségére támaszkodni mert nekem úgy jó.és igen nálunk is havonta kell járni és nem én nem tudok róla hogy adni kéne neki valamit.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!