Mi lesz ha nem megyek védőnőhöz? Ha feleslegesen rám erőltetik, akkor külföldön szülök, akkor is kötelező leszek a védőnőt eltűrni?
Ha külföldön szülsz, viszont itthon nő fel a gyereked, akkor is kötelező a védőnő, hiszen a gyermek fejlődését ő követi nyomon.
Egyébként nálunk 1 éves koráig havonta egyszer vittem az orvoshoz, amikor ott volt a védőnő, lemérte a gyereket és beírta a kiskönyvbe is az adatokat és 1 éves kora után meg évente egyszer, amikor ki kellett tölteni a papírt a fejlődéséről és ennyi. Illetve terhesség alatt 4-szer voltam nála, egyszer a kiskönyvért, kétszer a vércukormérésen és ennyi.
nem egy nagy dolog, amit ne lehetne elviselni.És külföldre kéne vándorolni miatta. Nem tudom külföldön hogy van a gyermekvédelem, de szerintem ott is nyomon követik a gyermekek életét valamilyen formában.
Ha lemondod itthon a védőnői szolgáltatást, akkor a gyámhivatal fogja ellenőrizni a babát.
Jobb elmenni néhány alkalommal és felkészülni a lesz@rom tablettából. Elmondja a mondókáját, te meghallgatod, aztán kész. Én a terhességem ideje alatt nem mentem minden hónapban, a végén meg főleg nem hetente.
Így is egy héten 3 napot a kórházban töltöttem, nem hiányzott, hogy még nála is üljek és figyeljem, hogyan tölti ki a kartonokat másfél órán keresztül. A kicsi már 7 hónapos, 4-szer volt nálunk, ebből 1 a kötelező megjelenése volt, 2 hetes korában és valamikor a 3-4 hónaposan. Státuszvizsgálatra mindig a gyerekorvoshoz viszem, az ottani védőnő pedig szuper aranyos és nem mond annyi hülyeséget.
Ez van, nem tudod kikerülni akkor sem, ha külföldre mész, mert akkor az ottani rendszerbe kerülsz bele.
Az enyém se kutya, de kíváncsi lettem, hogy milyen a tiéd, ha ennyire szabadulni szeretnél. :)
Bocsi, de ez hülyeség. Úgy ahogy van. Egy: a terheskönyvet Ő adja ki, anélkül nem állnak veled szóban sehol sem. Kettő havonta egy alkalom, de néha annyi se(most volt hogy 2,5havonta mentem, beírta a leleteket a kartonba, pisiltem egyet, és pápá), miután megszületik a baba, utána meg kötelező jelleggel fel kell keressen, hogy lássa milyen körülmények között van a gyerek. Plusz 1,3,6,12,24 hónapos státusz, kötelező rád küldheti a gyámügyet...
Szóval semmit se oldasz meg a külföldön szüléssel.
Vagy kikéred a könyvet és rá se bagózol, ha olyan akkor keres, ha nem akkor meg elveszel, és kitől kérsz tanácsot, ha baj van(nem mozgott a babám egy napja, pontosabban nem voltam benne biztos, hogy mozog, felhívtam berohantam szívhangot keresett-volt, mire dokihoz érek az is késő, mert messze van)
Te a te dolgod, egy papírcetli, egy csv látogatás vagy 9alkalom a védőnőnél.
Jah ha nem mész várandósan hozzá, de a gyerek miatt menned kell, lehet nagyon megkeseríti az életed, és véresre aggódhatod magad, a gyereked miatt... De te tudod, pl nálunk a védőnők csak a saját gyerekeikkel foglalkoznak, ha a tiéd nincs de kérdeznél, hát ők nem tudják... De mondom te tudod. Ha meg esetleg nem szimpi, ez van, én se ugrálok az enyémtől...
Hogyne lenne külföldön is ilyen?
Gyermekvédelem az összes nyugati országban működik és mindenhol vannak védőnők, akik figyelemmel vannak a gyermek fejlődésére. Jó sehol nem tökéletes a rendszer, minden országban vernek agyon babákat, éheztetnek halálra, de alapból minden ország védi a gyerekeket a szülőkkel szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!