Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi lesz ha nem megyek védőnőhö...

Mi lesz ha nem megyek védőnőhöz? Ha feleslegesen rám erőltetik, akkor külföldön szülök, akkor is kötelező leszek a védőnőt eltűrni?

Figyelt kérdés
2011. okt. 20. 18:03
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

Angliaban szultem es a terhesseg elejetol jarni kellett a midwife-hoz.

Eleinte 6 hetente aztan 4 hetente utanna 2 hetente es utanna hetente kellett volna, de addigra megszultem amire eljott volna ez az ido.

Miutan megszuletett a lanyom masnap jott a vedono es minden egyes nap jott (mindig masik).

Ez ment az elso heten.Utanna 2 naponta majd harom napont jottek.

Utanna atkerultunk a healt visitorhoz, aki eljott hozzank egyszer.Mindent megbeszeltunk es mondta, hogy minden heten szerdan mehetek tanacsadasra.

Azt kerte, hogy 4 hetente vigyem a lanyom.Amikor megbizonyosodott rola, hogy szepen fejlodik, mondta, hogy eleg 8-10 hetente vinni + ha van kerdesem.

1 eves koraban jott ki ujra es megmerte, megnezte, hogy hogyan fejlodik a mozgasa stb

Mar elmult 1.5 eves, de meg mindig hordani kell 3 havonta.

Egyik ismerosom nem vitte el 2 honapig a lanyat amikor meg 4 hetente kellett volna vinni es kimentek hozzajuk, hogy minden rendben van-e.

2011. okt. 20. 22:07
 32/37 Brigitta04 ***** válasza:
49%

Szia.

Számomra a kommentjeidböl egyálltalán nem derült ki miért is vagy ennyire a védönö személye ellen??Persze minden védönő más és más de nemhiszem,hogy előre ilyen hangnemet kellene megütni velük kapcsolatban!Várnám a választ miért vagy ennyire ellene?!

2011. okt. 20. 22:12
 33/37 anonim ***** válasza:
91%
A védőnő nem harap, odamész, kitölti a papírjaidat, megkérdezi, van-e valami kérdésed, azt mondod, nincs, és mehetsz is haza! Én egész terhesség alatt 3X találkoztam vele, jelentem, túléltem :)
2011. okt. 21. 00:08
 34/37 anonim ***** válasza:
Én havonta egyszer mentem hozzá, amikor terhes voltam, jó fej kis csaj volt, ki lehetett bírni, eldumáltunk kicsit. Az elején kb 2-3 hetente jött, most 5 hónap után már alig látom, utoljára, 2 hónapja volt itt. Nem kell kedvelni, nem kell egyetérteni vele, de én sem értem, miért nem lehet kibírni?
2011. okt. 21. 09:00
 35/37 anonim ***** válasza:
0%

Úgy látom nem tudjuk meg miért zavar ezért válaszolok a kérdéseidre!!

Ha nem mész védőnőhöz Magyarországon és itt laksz meg itt szülsz vagy ide jársz orvoshoz akkor nem kapsz kis könyvet az orvos nem fogad,nem csinálják meg a kötelező vizsgálatokat mert nincs beutalod,és ha itt akarsz gyedet kapni nem kapod meg mert nincs meg a pecséted.

Rád nem erőltetik de akkor valóban külföldön kell szülnöd de akkor orvoshoz is oda kell járnod.Vagy orvoshoz sem akarsz menni nem érdekel hogy egészséges-e? a 12.ik heti szűrés,az Afp a 16.héten,a cukor terhelés stb?

Nem kell eltűrni a védőnőt de sajnos a magyar törvény szerint 4* meg kell jelenned nála!!

Remélem segítettem!

2011. okt. 21. 10:21
 36/37 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó válaszoló, kérlek ne haragudj, hogy beleszólok, és kérdező ne haragudj az off-ért.

1. a gyedhez nem kell semmilyen pecsét sehonnan, munkaviszony kell hozzá.

2. nincs olyan törvény, ami kötelezővé tenné, hogy 4 alkalommal megjelenj a védőnőnél. Nem vagy köteles elmenni, le is mondhatsz róla, ez semmit nem befolyásol.

Ezeket leszámítva természetesen igazad van!

Kérdező, nem kell eltűrnöd a védőnőt, helyette megkapod a nyakadba a gyámügyet. Nem túl jó csere, hidd el nekem.

Külföldön is van hasonló, amit el kell tűrnöd. És el kell, hiszen ez az egész nem rólad szól, hanem a születendő gyerekről.

2011. okt. 21. 21:35
 37/37 anonim ***** válasza:
Bocs nem Gyedet akartam írni hanem az egyszeri anyaságira gondoltam.
2011. okt. 21. 22:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!