Kismamik! Ti mivel mostátok/mossátok a baba ruhát? És hanyadik héten?
Én 38 hetes leszek és én is eléggé nyitva vagy, de csak most végeztem a mosással, ma/holnap vasalok. Szóval remélhetőleg te is kihúzod. :)
Én is ecetet használok, egy adagoló pohárba nagyrészt vizet öntök, ahhoz mondjuk harmadnyi/negyednyi ecetet teszek, majd mosóparfümöt, ha van kedvem. Öblítőt már én sem használok, iszonyú lerakódást hagyott az előző mosogépünkön, pedig rendszeresen át volt az is takarítva. Ecetszagú nem lesz a ruha, viszont ugyanúgy puhítja a ruhákat, a szín sem kopik. És persze a mosógépnek is jót tesz.
Én nem használok külön mosószert, elvileg elég akkor, ha bántja a baba bőrét (kisfiamét anno nem kezdte ki), 40 fokon mosok, vasalni valószínűleg csak most fogok, több időm nem nagyon lesz :)
Én körülbelül 32-35 hét környékén kezdtem neki. 60 fokon mostam Ariel Sensitive-vel és Silan sensitive-vel. Utána vasaltam mert sokan mondták, hogy kell... Most már nem vasalnék :)
Elraktam mindent a szekrénybe és nem is kellett újra mosni.
Az ecetet sokan javasolják, de igazán a babán múlik, hogy mit bír majd a bőre. Ezt előre nem lehet tudni.. A fiamat óvtam mindig aztán kiderült, nem is érzékeny..
33 hetes vagyok, elvileg a hétvégén kész lesz a szekrény a babaszobaba, úgyhogy talán a jovoheten elkezdem.
Mosni a saját ruhainkat is mosodio + nátrium prekarbonattal, a fehéreket pedig mososzodaval szoktam, a baba ruhákat is így szeretném majd. Oblito helyett mosoparfumot használok. Annyira nem lesznek pihe-puhák a ruhák, mint oblitovel, de szerintem kellemes tapintasuak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!