Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesgondozás? Mit tehetek most?

Terhesgondozás? Mit tehetek most?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Elég bonyolult minden, próbálom értelmesen összeszedni a dolgokat..

Eredeti lakcímem Dunakeszi városba szól, szüleimmel éltem ott,, de most 2 évet külföldön tartózkodtam. Terhességem miatt jöttünk haza és IDEIGLENESEN Kőbányára költöztünk. Ez azt jelenti, hogy még 1 maximum 2 hónapon belül költöznénk tovább, de még nem biztos, hogy Dunakeszire, vagy a 17. kerületbe. Az első trimeszteri vizsgálatokra az Örs vezér terén üzemelő SZTK-ba jártam, ahol mindig el is mondták, hogy nem tartozom ide, de a körülményekre való tekintettel fogadtak. TB-m nincsen, de semmi nem volt ingyen, minden vizsgálatot csekken befizettünk. Az utolsó vizsgálat után viszont egy kedves hölgy behívott egy másik szobába és mondta, hogy innentől nem a nőgyógyászatra, hanem terhesgondozásra kell járnom. És, hogy itt lenne az ideje, hogy elmenjek az első trimeszteri vizsgálatokra, vérvétel és labor. A 14. hetet is betöltöttem már és ezekre a vizsgálatokra (tőlük kapott beutalókkal) már rég elmentem, de ezt mintha nem is hallotta volna és a papírjaimra sem volt kíváncsi. Jövőhét péntekre kaptam tőle időpontot, de azt mondta, hogy addig intézzem el, hogy a lakcímkártyám zuglóba vagy kőbányára szóljon, vagy keressek a kerületben háziorvost, akitől majd kapok beutalót az SZTK-ba terhesgondozásra. Csakhogy ezek közül én egyiket sem szeretném, nem akarom, hogy valaki szívességből jelentsen be magához ezekben a kerületekben, és utána rövid időn belül megint változtassak lakcímet, háziorvos pedig ugyanúgy lakcím alapján választható. Hogyan tudnám ezt másképpen intézni? Magán úton is járhatok terhesgondozasra és, ha igen, akkor hova? Milyen vizsgálatok lesznek még? És azokra kitől kapnák a beutalót? Vagy mit csináljak most? Nagyon tanácstalan lettem..

2017. aug. 31. 13:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
51%

Konkrétan a te esetedben nem tudok segíteni, csak nem értem a többi válaszolót.

Én magán orvoshoz jártam, de így is ezerszer kellett mennem a helyi kórházba, ahova a tartózkodási helyem szerinti védőnő adta a beutalókat. Tehát a kórházba kellett menni UH-ra, vérvételre, cukorterhelésre, NST-re, kenetvételre. A magándoki ezekre beutalót sem adott.

2017. aug. 31. 14:26
 12/16 A kérdező kommentje:
Hmmm! Ez érdekes utolsó! Köszi az infót! Ezek szerint lehet mégis Dunakeszin, város szerint kellene jelentkeznem a terhesgondozásra.. A vedőnőm is ott van, egyébként.
2017. aug. 31. 14:29
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Rendes magánhelyen mindent megcsinálnak. Én a róbertbe jártam és egyszer nem tettem be a lábam sztkba vagy állami kórházba. Az egy magán intézmény teljeskörű ellátással.
2017. aug. 31. 14:43
 14/16 A kérdező kommentje:
Akkor őket is felhívom és érdeklődöm! Köszönöm szépen!
2017. aug. 31. 14:53
 15/16 anonim ***** válasza:
25%
Nem egyszerű ma a tb alapú ellátás. Én a XXII kerületbrn lakom a 15.hét óta, előtte Pécsett éltünk, nyilván ott is kezdtük meg a tehesgondozast, Most ide, a 22.-be szól az állandó lakcímem, az sztk-s nőgyógyász mégis elzavart 3 óra várakozás után, hogy ez nem így működik, hogy csak beállítok ide. Kerestem is egy magán dokit.
2017. aug. 31. 19:37
 16/16 anonim ***** válasza:

Az en magandokim pedig adta szepen a beutalokat a korhazba, ahol egyebkent dolgozott.

Szerintem felesleges a maganklinika. Nagyon draga. Persze ha van ra keret akkor oke, amugy szerintem felesleges penzkidobas.

Ha Dunakeszire koltoztok, nyugodtan valaszthatsz Bp-i dokit.

En is Bp-en szultem/jartam terhesgondozasra/magandokihoz, pedig nem Bp-en elek.

2017. aug. 31. 23:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!