Terhesgondozás alatt kötelező a fogorvosi vizsgálat vagy ajánlott?
Ez már a sokadik kérdés a csúnya fogorvosról... Komolyan, mi történik, ha elmentek és beültök abba a rohadt székbe? Nem fog csinálni semmit sem a fogorvos, ha nem akarjátok, saját felelősségre elszaladhatsz akár kirohadó fogakkal.
Tényleg nem értem ezeket a kérdéseket, ennyire nehéz megtenni azt, ami kultúr körökben tökéletesen természetes? Normális ember évente jár fogorvoshoz ellenőrzésre, akár van panasza, akár nincs. Biztos sok kismama halt már bele abba a 2 percbe, míg a fogorvos átnézi a fogakat és a szájüreget, van-e valamilyen góc. Ne már...
Amúgy nem kötelező, de bizonyos értelmi szint felett nem azért járunk fogorvoshoz vagy nőgyógyászhoz, mert kötelező, hanem mert az igényességhez hozzátartozik.
Nem lesz következménye.
A 3-as válaszolóval pedig nem értek egyet, van értelme ezeknek a kérdéseknek.
Rendszeresen járok fogorvoshoz, a terhesség alatt mégsem tudtam elmenni. Eleve a 2. trimeszterben szerettem volna menni (a védőnő javaslatára a sok rosszullét miatt), de aztán sok komplikáció lépett fel, kórházba kerültem és ez így kimaradt nekem. Én is aggódtam, hogy megkapom-e így pl. az anyasági támogatást és próbáltam minél több helyen utána olvasni, itt is...
#4-es, jajj ugyan már, hagyd már a nagyon ritka kivételek hozását. Nem kérdőjelezem meg, hogy te tényleg szerencsétlen voltál és nem tudtál elmenni, de hál' Istennek Magyarországon a terhességek többsége (90%) 37. hétig tart, és a vészes hányás is relatíve ritka, úgyhogy pont el tud(na) menni a 95% fogorvoshoz... A kötelező vérvételek, a havi kétszeri indokolatlan UH és mozizás belefér, a fogorvos meg pont nem? :D
Ugye nem gondolod komolyan, hogy abban az országban, ahol 40 éves embereknek átlagban már a fogainak a fele van meg, az is rémes állapotban, amelyik ország vezet a szájrákok előfordulásában és halálozásában, és olyan fogatlan, undorító büdös szájú kismamákat látni hogy elképesztő, ott majd pont ágas-bogas teendők és rosszullétek akadályozzák a fogorvoshoz menést? Nem-nem, a leggyakoribb, valódi ok: baromira félnek a fogorvostól, igénytelen a többség a végtelenségig, és még a gyerekük egészsége sem tudja ezt befolyásolni...
A te érdeked, hogy elmenj. Nem függ tőle semmilyen támogatás.
"Én is aggódtam, hogy megkapom-e így pl. az anyasági támogatást és próbáltam minél több helyen utána olvasni, itt is..."
Hát ne haragudj, de erre mit mondjon az ember. Miért nem nézted meg a törvényt? Abban feketén-fehéren le van írva. Miért nem kérdezted a védőnődet? Miért nem beszéltél a folyósító szervvel? Miért egy anonim fórumnak hiszel, ahol a kérdezők és válaszolók egy része azt hiszi, hogy a lenyelt spermától teherbe lehet esni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!