Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesgondozás? Mit tehetek most?

Terhesgondozás? Mit tehetek most?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Elég bonyolult minden, próbálom értelmesen összeszedni a dolgokat..

Eredeti lakcímem Dunakeszi városba szól, szüleimmel éltem ott,, de most 2 évet külföldön tartózkodtam. Terhességem miatt jöttünk haza és IDEIGLENESEN Kőbányára költöztünk. Ez azt jelenti, hogy még 1 maximum 2 hónapon belül költöznénk tovább, de még nem biztos, hogy Dunakeszire, vagy a 17. kerületbe. Az első trimeszteri vizsgálatokra az Örs vezér terén üzemelő SZTK-ba jártam, ahol mindig el is mondták, hogy nem tartozom ide, de a körülményekre való tekintettel fogadtak. TB-m nincsen, de semmi nem volt ingyen, minden vizsgálatot csekken befizettünk. Az utolsó vizsgálat után viszont egy kedves hölgy behívott egy másik szobába és mondta, hogy innentől nem a nőgyógyászatra, hanem terhesgondozásra kell járnom. És, hogy itt lenne az ideje, hogy elmenjek az első trimeszteri vizsgálatokra, vérvétel és labor. A 14. hetet is betöltöttem már és ezekre a vizsgálatokra (tőlük kapott beutalókkal) már rég elmentem, de ezt mintha nem is hallotta volna és a papírjaimra sem volt kíváncsi. Jövőhét péntekre kaptam tőle időpontot, de azt mondta, hogy addig intézzem el, hogy a lakcímkártyám zuglóba vagy kőbányára szóljon, vagy keressek a kerületben háziorvost, akitől majd kapok beutalót az SZTK-ba terhesgondozásra. Csakhogy ezek közül én egyiket sem szeretném, nem akarom, hogy valaki szívességből jelentsen be magához ezekben a kerületekben, és utána rövid időn belül megint változtassak lakcímet, háziorvos pedig ugyanúgy lakcím alapján választható. Hogyan tudnám ezt másképpen intézni? Magán úton is járhatok terhesgondozasra és, ha igen, akkor hova? Milyen vizsgálatok lesznek még? És azokra kitől kapnák a beutalót? Vagy mit csináljak most? Nagyon tanácstalan lettem..

2017. aug. 31. 13:42
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
95%
Nagyon egyszerű, menj magánba, ott semmi tb papír nem kell. Rengeteg vizsgálat van még, keress egy magán orvost aki szimpatikus és meg van oldva.
2017. aug. 31. 13:59
 2/16 A kérdező kommentje:

Elnézést, az utolsó sorok között írtam egy kapnák-ot, kapnám helyett

Válasszak egy orvost, aki szimpatikus. Egy orvost se ismerek.. És fogalmam sincs, milyen magánhelyek léteznek. Ezért is írtam ki a kérdést. Aki ismerős itthon és ismeri a kórházakat, annak valóban ilyen egyszerű lehet. Azért köszönöm a választ.

2017. aug. 31. 14:02
 3/16 anonim ***** válasza:
68%
Magándokihoz mész.
2017. aug. 31. 14:02
 4/16 A kérdező kommentje:
Hű! :D Köszi!
2017. aug. 31. 14:03
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
nem értem most mégis mit vársz tőlünk. hol fogtok lakni? érdemes a lakhelyed közelében lévő magán dokit választanod. beírod hogy pl kiskunhalas magán terhesgondozás a google-ba, és ki fog adni oldalakat. ha az egyik tetszik felhívod, megmondod hány hetes vagy, mikorra kapsz időpontot, elmész megvizsgálnak, kész.
2017. aug. 31. 14:08
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Én a G1 Intézetbe járok, mondjuk az tõled jó messze van. Nézd meg a honlapjukat, tudsz választani orvost is, vagy fel is hívhatod õket. Amúgy én nagyon meg vagyok elégedve a hellyel.
2017. aug. 31. 14:08
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
[link] én őket ajánlom nem tudom hol keresel orvost de ők jók. amúgy senki nem ismeri az összes orvost, max azokról hallott akik a közelben praktizálnak.
2017. aug. 31. 14:11
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Nézz utána melyik kórházban szeretnél szülni, (legyen közel, legyen felszerelt, baba barát stb) nézd meg milyen dokik dolgoznak ott, keress rá, mik velük a tapasztalat, melyiknek van magánrendelése, mennyibe kerülnek nála a vizsgálatok, vállal-e szülést. Csak találsz egy szimpatikust.

Ha van ismerősöd aki szült, őket is körbe kérdezheted, anjánlják-e az orvosukat.

2017. aug. 31. 14:12
 9/16 A kérdező kommentje:
Kedves 5-ös, pontosan ezekre (vagy ilyesmi) válaszokra vártam! Sajnos a "rohadt egyszerű, magánkórházban", nem segítség. Köszönöm mindenkinek, megnéztem a helyet amit ajánlottatok, még ma felhívom őket. Szükségem volt mások tapasztalatára, mert nem ismerek itthon semmit és senkit. Még egyszer köszi! :)
2017. aug. 31. 14:15
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Róbert Károly magánklinika.
2017. aug. 31. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!