Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egy férfi kényszeríthet...

Egy férfi kényszeríthet abortuszra? Ha nem milyen lépéseket tehetek annak érdekében h ne lehessen joga a gyermek felett?

Figyelt kérdés
Fiatala vagyok. 20 éves. 2 évig voltam együtt a párommal. Szakított velem most csak azért mert teherbe estem és abortuszra akar vinni. Miután közöltem vele h én aztán nem megyek mert engem nem kényszeríthet neki állt veszekedni velem h neki nem kell gyerek mert túl fiatal és nem áll rá készen. Tény h fogamzásgátló mellett estem teherbe de most ne én legyek már a hibás. De legalább realizálodott bennem h milyen alak is. Fel szeretném a gyermekemet nevelni de félek is most tőle. Nem láttam még ilyen idegesnek sose. Mit tehetek? Nem nem kamu semmi egyszerűen nem tudom mit kéne tennem.

2017. júl. 22. 13:40
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
75%
Annyit tehetsz, hogy az életedet ezután a saját magad által jónak látott úton folytatod tovább.
2017. júl. 22. 13:50
 2/28 anonim ***** válasza:
68%

Hogy mit tehetsz? Megtarthatod a gyerekedet, senki nem kényszeríthet abortuszra, senki nem is vihet el téged elvetetni. "Felnőtt" nő vagy azt csinálsz amit akarsz.

Más kérdés viszont, hogy milyen körülményeket tudsz te egyedüli 20 éves szülőként annak a gyereknek adni, és akarsz e a gyereknek egy olyan életet amiben az apja a háta közepére sem kívánja őt.

Ezt a fogamzásgátló mellett estem teherbe meg egyenesen vicc. Ha meg igaz, akkor nagyon érdekes az, hogy a gyakorira gyűlik össze mindig az a nagyon-nagyon kevés % esélyes aki védekezés mellett lesz terhes :)))

2017. júl. 22. 13:50
 3/28 piroska és a farkas ***** válasza:
57%
Kötelező.gxerektartást fizetnie, ha akarja a gyereket, ha nem. Abortuszra pedig nem kényszeríthet.
2017. júl. 22. 13:52
 4/28 anonim ***** válasza:
56%
Senki sem kényszeríthet terhességmegszakításra. Az mit jelent, hogy félsz tőle? Meg akar verni, vagy mi? :-O
2017. júl. 22. 13:53
 5/28 anonim ***** válasza:
97%

1) Nem kényszeríthet abortuszra.

2) ahhoz hogy gyerektartást kaphass, majd a bíróságon kérned kell az apaság megállapítását, ha önként nem ismeri el,

DE

3) ezzel le is mondhatsz arról, hogy ne legyen köze. Ha ő az apa, jogai is vannak.

Láthatás, kapcsolattartás, "beleszólás".

2017. júl. 22. 13:59
 6/28 anonim ***** válasza:
92%

Ezt csak is te döntheted el, mi nem. Az összes procedúrával együtt. Ha az a baba eleve így indul neki az életnek, hogy egyik szülője egyáltalán nem akarja, akkor az már régen rossz. Meg tudod neki teremteni a feltételeket, lesz, aki segítsen?

Ha rólam volna szó, akármilyen fájdalmas is, nekem olyan apától nem kellene a gyerek, aki eleve elutasítja.

Te döntésed, te életed. Gondold át!

2017. júl. 22. 14:22
 7/28 anonim ***** válasza:
91%
4-es! Az lemaradt, hogy a terhességtől, a gyerek felnevelésétől fél szerintem.
2017. júl. 22. 14:26
 8/28 anonim ***** válasza:
98%

Előző vagyok.

Bocs, mégis én értelmeztem félre. Azt hiszem, a férfitől fél. Elnézést.

2017. júl. 22. 14:29
 9/28 anonim ***** válasza:
99%

A gyerek megszületésénél NEM diktálsz be apát. Ennyi.

Természetesen így neked sem lehet semmiféle követelésed (pl. gyerektartás) az ő irányába. A gyerek a te vezetéknevedet fogja viselni, apaként pedig egy úgynevezett képzelt apát fognak bejegyezni a gyámhivatal döntése alapján (ez azért kell, hogy ne legyen üres az anyakönyvi kivonat megfelelő része).

[link]

2017. júl. 22. 14:41
 10/28 A kérdező kommentje:
Számítógépes grafikusként dolgozom tehát itthon is szoktam dolgozni. Tehát van biztos háttere. A családom is támogat. Fogmzásgatló is csak 90%-ban nyújt védelmet. Úgy látszik ebbe bele estem most. Igen a gyermekem apjától félek. Ennyire agresszívnak nem láttam még és félek h eseteleg velem és a babával lesz valami. Sokszor átgondoltam így tehát semmiképp se akarom elvetetni. Engem a gyerek tartás se érdekel. Ha nem akar apa lenni és így viselkedik ne is ismerje meg az apját. Nem szeretném hogy azt kelljen látnia van egy apja aki ilyen. De érzek magamban annyi felelősséget h ne másra támaszkodjak. Köszönöm a segítséget amúgy! Gondolom ügyvédhez kell fordulni ez ügyben. De még utoljára beszélek az exemmel hogy gondolkodjon el ezen a dolgon. Ha nem én nem eröltetem de az én testem nem az ővé.
2017. júl. 22. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!