Egy férfi kényszeríthet abortuszra? Ha nem milyen lépéseket tehetek annak érdekében h ne lehessen joga a gyermek felett?
Hogy mit tehetsz? Megtarthatod a gyerekedet, senki nem kényszeríthet abortuszra, senki nem is vihet el téged elvetetni. "Felnőtt" nő vagy azt csinálsz amit akarsz.
Más kérdés viszont, hogy milyen körülményeket tudsz te egyedüli 20 éves szülőként annak a gyereknek adni, és akarsz e a gyereknek egy olyan életet amiben az apja a háta közepére sem kívánja őt.
Ezt a fogamzásgátló mellett estem teherbe meg egyenesen vicc. Ha meg igaz, akkor nagyon érdekes az, hogy a gyakorira gyűlik össze mindig az a nagyon-nagyon kevés % esélyes aki védekezés mellett lesz terhes :)))
1) Nem kényszeríthet abortuszra.
2) ahhoz hogy gyerektartást kaphass, majd a bíróságon kérned kell az apaság megállapítását, ha önként nem ismeri el,
DE
3) ezzel le is mondhatsz arról, hogy ne legyen köze. Ha ő az apa, jogai is vannak.
Láthatás, kapcsolattartás, "beleszólás".
Ezt csak is te döntheted el, mi nem. Az összes procedúrával együtt. Ha az a baba eleve így indul neki az életnek, hogy egyik szülője egyáltalán nem akarja, akkor az már régen rossz. Meg tudod neki teremteni a feltételeket, lesz, aki segítsen?
Ha rólam volna szó, akármilyen fájdalmas is, nekem olyan apától nem kellene a gyerek, aki eleve elutasítja.
Te döntésed, te életed. Gondold át!
Előző vagyok.
Bocs, mégis én értelmeztem félre. Azt hiszem, a férfitől fél. Elnézést.
A gyerek megszületésénél NEM diktálsz be apát. Ennyi.
Természetesen így neked sem lehet semmiféle követelésed (pl. gyerektartás) az ő irányába. A gyerek a te vezetéknevedet fogja viselni, apaként pedig egy úgynevezett képzelt apát fognak bejegyezni a gyámhivatal döntése alapján (ez azért kell, hogy ne legyen üres az anyakönyvi kivonat megfelelő része).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!