Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egy férfi kényszeríthet...

Egy férfi kényszeríthet abortuszra? Ha nem milyen lépéseket tehetek annak érdekében h ne lehessen joga a gyermek felett?

Figyelt kérdés
Fiatala vagyok. 20 éves. 2 évig voltam együtt a párommal. Szakított velem most csak azért mert teherbe estem és abortuszra akar vinni. Miután közöltem vele h én aztán nem megyek mert engem nem kényszeríthet neki állt veszekedni velem h neki nem kell gyerek mert túl fiatal és nem áll rá készen. Tény h fogamzásgátló mellett estem teherbe de most ne én legyek már a hibás. De legalább realizálodott bennem h milyen alak is. Fel szeretném a gyermekemet nevelni de félek is most tőle. Nem láttam még ilyen idegesnek sose. Mit tehetek? Nem nem kamu semmi egyszerűen nem tudom mit kéne tennem.

2017. júl. 22. 13:40
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
47%
Nem kénszerithet rá, én azért ha meglenne a kicsi küldenék róla képet neki. Ismerek olyan embert aki nem akart gyereket borzasztó apának gondoltuk volna és mégis mikor meglett a kicsi kb felér egy anyával is a srác :)
2017. júl. 22. 15:50
 12/28 anonim ***** válasza:
79%
Több mint 99%-ban működik a fogamzásgátló gyógyszer, a maradék 0,1-0,01% pedig azért nem működik, mert: kijött belőle felszívódás előtt (hányás, hasmenés), antibiotikum, össze-vissza szedik stb. Eszméletlenül kevés az, amikor nincs a fenti esete valamelyiknek és terhes lesz.
2017. júl. 22. 17:59
 13/28 A kérdező kommentje:
A családunkaban mindenki nagyon termékeny volt. És mondta a doki h így is van esély persze nincsen 100%-os védelem. Mindig normálisan bevettem de tény h előtte meg beteg voltam és tüszős mandulagyulladás miatt kaptam antibiotikumot. De megtörtént a dolog. Én mindig is szerettem volna gyermeket. Én késznek érzem magam az anyaságra. Igaz h még fiatal vagyok de érzek magamban ennyi erőt.
2017. júl. 22. 18:10
 14/28 anonim ***** válasza:
53%
Jól döntöttél! Az exed meg kimutatta a foga fehérjét! Ne foglalkozz vele többet!
2017. júl. 22. 20:36
 15/28 anonim ***** válasza:
74%
Fölöslegesen cseszegetitek a fogamzásgátló miatt. Valamiért a GYIK-en gyülekezik az összes olyan férfi is, aki nem hallott még a kotonról, őket mégse cseszegeti senki.
2017. júl. 22. 21:38
 16/28 anonim ***** válasza:
58%

Köszönöm utolsó, ott a pont. Kedves kérdező! Először is el kell döntened, hogy akarod-e a gyerektartást- ha nem, és nem jegyezteted be apának az exedet, akkor nem hiszem hogy sok beleszólása lehet bármibe is. Ugyanakkor azt a gyereket nem egyedül hoztad össze- a pasasnak is kötelessége gondoskodni róla. Ez persze bizonyos jogokkal is jár.

Csak hogy meséljek valamit: A sógorom is abortuszra akarta kényszeríteni a testvéremet mikor harmadszor is teherbe esett- az óvszert persze a sógorom sem volt hajlandó használni, na mindegy, nem ez a lényeg - A nővérem nem engedett neki, a sógorom meg egy hét után azt se tudta hogy rajongja körbe a harmadik fiát.... Szóval felelősségérzet nuku, józan ész nuku, de legalább szereti a gyereket - mosranra.

2017. júl. 23. 05:39
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Arra számíts, hogy ha bármikor úgy gondolja, hogy igényt tart a gyerekre a születése után 1 évig (1 év az után, hogy tudomást szerez a gyerek létezéséről), addig bírósági úton kérheti az apaság megállapítását. Akkor pedig mind jogai, mind kötelességei lesznek, de a kettő nem feltétele egymásnak. Tehát ltáhatási joga akkor is lesz, ha nem fizet gyerektartást.

Hiába a képzelt apa, ha egy idő után meggondolja magát.

2017. júl. 23. 06:02
 18/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Hétvégen higgadtan leülünk megbeszélni a dolgokat és ezt a gyerek tartas dolgot is. Nem megyek abortuszra ezt nagyon sokszor át gondoltam.
2017. júl. 23. 21:44
 19/28 anonim ***** válasza:
26%
Majd megszereti, ha egy kicsit is normális. Most nyilván meg van ijedve, és fél, de hát azok a nők is félnek, akik úgy mennek abortuszra, hogy a párjuk vállalná a babát... És közülük is elég kevesen bánják meg, hogy mégsem mennek... Majd ha megszületik, és látja a kis cuki mosolyát, majd megszereti. Ha meg nem, akkor menjen a 3.14csába.
2017. júl. 24. 11:37
 20/28 anonim ***** válasza:
47%

"Tény h fogamzásgátló mellett estem teherbe de most ne én legyek már a hibás." - miért, ki legyen, ha egyszer nyilván azért védekeztetek, mert megbeszéltétek, hogy még nincs itt az ideje a gyerekvállalásnak.

"De legalább realizálodott bennem h milyen alak is" - benne meg valszeg az, hogy te egy megbízhatatlan alak vagy, akire nem lehet számítani. És ebben igaza is van.

2017. júl. 28. 10:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!