A hellp szindroma hanyadik héten jelenkezhet legkorábban?
Nem olyan ritka mint ahogyan azt sokan gondolják, csak van hogy még az orvos sem tudja, hogy mivel is áll szemben (pl. én is így jártam, csak a saját dokim jött rá, hogy mi a gond, a másik kettő nem).Legkorábban a 20-25 héten alakulhat ki, ekkor egy lassabb folyamat van, de általában ezen anyukák a 30. hétig már nem viszik a terhességet.Illetve van a másik fajtája, ami hirtelen és azonnali értékromlást eredményez, óriási fájfalommal, hányással, jobb oldali bordaív fájdalommal jár a 32-34. hét között.(nekem ez volt a 33. héten) Ekkor azonnali életmentő császár szükséges.A legfőbb tünetek, magas vérnyomás, vizesedés (ödéma) a test szinte egész terültén arc, kéz, láb, fehérje a vizeletben, rossz közérzet.Amikor meg már nagy a baj a korábban leírt tünetek jelentkeznek.
Egy hellpes anyuka
35 hetesen lettem toxémiás, magas lett a vérnyomásom.
Ne aggódj, ne vonzad be a bajt. Figyeld a vérnyomásodat és ha magas, jelezd a védőnőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!