A párom 4. hetes terhes. Milyen vitamint kezdjen el szedni?
Tovább
4 hetes terhes? Ügyes. Akkor még a vérzése sem maradt el... Na mindegy. A Gravid jó, kifejezetten terhes vitamin. Vérvételre orvos nélkül nehéz eljutni, de ha 4 hetesen már biztos a terhességben, ez nyilván nem okoz gondot neki.
2017. aug. 9. 17:01
2/12 A kérdező kommentje:
Persze hogy elmaradt vérzése nem értem a valaszt. 4. Hete terhes az együtt lét után számolva. Igen 2 teszt is kimutatta.
A terhesség et az utolsó menstruáció első napjától számolják, nem az egyuttlettol....
2017. aug. 9. 17:11
4/12 A kérdező kommentje:
Vagy olyan nincs hogy valaki 4.hétben van?? Rögtön 1 hónapos magzat??? Mert ugye ha orvosilag számolná akkor 6 hetes.
5/12 A kérdező kommentje:
Sokan azt mondták 10 hét után érdemes nõgyászhoz.menni. addig kifejezetten nem ajánlott. Mindegy háziorvossal csináltat vérvizsgálatot hogy minden okés e. Mondjuk nyiregyházán nem is engedném nõgyászhoz.
Orvosilag kell számolni a terhességet az utolsó vérzés első napjától. (Az embrió ennél két héttel fiatalabb, de ez lényegtelen.) Legkésőbb 7-8. hetesen el kell menni nőgyógyászhoz, hogy megállapítsa az élő terhességet (szívhang). Ezzel a papírral kell felkeresni a védőnőt, hogy kiállítsa a kiskönyvet. Ezt már vinni kell az első nagy ultrahangra, ami 12-13 hetesen van. Általában eddig már sor kerül az első vérvételre is, de ebben vannak helyi eltérések.
A párod 6 hetes, nem 4, úgy számoljatok!!!!
2017. aug. 9. 19:19
Jól írta az előző, 6 hetes terhes a párod. 7-8 hét körül érdemes elmenni nőgyógyászhoz, akkor már van szívhang. A Gravidától nekem kb. a 8 héttől hányingerem lett, bevétel után 5 perccel már jött is vissza, de csak ettől volt, este lefekvéskor, aztán lecseréltem másra, és minden ok volt. Sima vérvételre felesleges mennie, majd kap beutalót a nőgyógyásztól, azon vannak speciális, kismamáknak szükséges vizsgálatok. Házidoki ultrahangot nem csinál, szóval értelmetlen.
2017. aug. 9. 21:45
8/12 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a válaszokat.
1-nek megjegyezném hogy kereken 4 hetes terhesen teszteltem pozitívat. Miért lenne olyan hihetetlen ha tényleg 4 hetes lenne a kérdező pàrja?
2017. aug. 9. 22:58
A párod 6 hetes terhes, mostantól nyugodtan mehet nőgyógyászhoz, aztán védőnőhöz, háziorvoshoz, vérvételre- nekem ez volt a sorrend.
Nem kell a 10. hétig várni.
Én most a jutavites magzatvédő vitamint szedem, jól felszívódó folsav van benne és olcsó is. 12. hétig fontos nagyon a folsav.
2017. aug. 10. 08:11
Kapcsolódó kérdések: