Teherbe estem. Mihez kezdjek?
22 éves vagyok, utolsó éves egyetemista leszek. A párommal élek, komoly terveink vannak, de gyereket még nagyon nem most akartunk. Nem figyeltünk oda eléggé, és teherbe estem. A párom amúgy 30, dolgozik. Még nem mertem elmond
ani, csak azt hogy félek és van rá esély. Megnyugt
atott, de ő is fél. Ingyenélőnek se akarok tűnni, de úgy érzem muszáj megszülnöm. Ha emiatt megutálna vagy ilyesmi, egyedül biztos nem tudnám felnevelni, de képtelen vagyok az abortuszra. Se a páromat és most már a leendő gyerekünket se tudnám elveszíteni. Ha választásra kényszerülök, elég erős bennem az érzés, hogy öngyilkos lennék inkább...
ha meg akarod szülni mi a kérdés?
ha meg egyedül nem tudod felnevelni, max hazaköltözöl anyádékhoz.
én nem szülném meg, a semmire
Ne szüld meg. Előtted az élet, egyetemre jársz, majd gondolom karriert szeretnél építeni ha már diplomád lesz. Lefognak pontozni, és persze egyetem mellett is lehet szülni, de honnan tudod hogy betudod-e fejezni? Honnan tudod hogy a baba miatt nem kellesz feladnod a karriert, jó munkahelyet, vagy esetleg hogy a párod hogy reagál majd (hiszen említetted hogy fél).
Fiatal vagy még, szerintem várj még pár évet, a semmire nem érdemes szülni, nem csak a saját hanem a gyerek életét is figyelembe véve !
Az utolsó mondatodból kiindulva nagyon lelkisnek tűnsz. Én azt mondom tartsd inkább meg, mert ha nem akkor nehezen dolgozod fel a leírtak alapján.
Amúgy meg az, hogy féltek természetes. Ha házasok lennétek és terveznétek is félnél. Én is féltem, pedig terveztük a babát. Az ismeretlentől mindenki fél.
Az meg, hogy te még tanulsz nem jelenti azt, hogy ráakaszkodsz anyagilag a párodra. Ha dolgoznál is abba kéne hagynod amíg otthon vagy a picivel. És ha nagyon úgy van, hogy amíg pici a baba nem tudsz tovább tanulni akkor is ott van a bölcsi. Tehát max. 1 évet kell halasztanod.
Amúgy nem tudom mik azok a komoly tevek amiket terveztek, de egy gyerekre nem nyűgként vagy hátráltató tényezőként kell tekinteni.
Nagyon nem akartok gyereket, de !!nem figyeltetek oda eléggé!!, most meg terhes vagy. Nem mered elmondani a pasidnak, nehogy megutáljon (???), meg akarod tartani, de öngyilkos is akarsz lenni.
Szerintem kezdd el átgondolni a dolgokat.
Kezdve azzal, hogy mit akarsz te olyan pasitól, aki ha nem védekeztek és teherbeejt, akkor otthagy. Nem te vagy az egyedüli hibás!
Aztán gondold végig, hogy fel tudsz-e nevelni egyedül egy gyereket, ugyanis nagyon úgy néz ki, hogy ez vár rád. A szeretet szép dolog, de önmagában kevés. Pl. ha van családiig 2300 forintod, és ki kell váltanod 4700 forintért a gyerek gyógyszereit. Tíz esetből kilencszer hó végén betegek, és szinte biztos, hogy péntek este vagy szombaton, ügyeleti időben.
Egyébként első lépés mindenképp az, hogy elmondod a pasidnak, hogy terhes vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!