3 hónapja hagytam abba a fogamzásgátlót. Még nem estem teherbe. Nem gond ez? Mennyi idő után kezdjek el aggódni? Elkezdtem két hete szedni az elevitet. Meddig szedjem?
Figyelt kérdés
2008. dec. 29. 19:56
1/4 anonim válasza:
szerintem még 1 évig biztos ne aggódj.mondok egy példát!:az unokanővérem teljesen egészséges volt, életében egy fogamzásgátlót nem szedett be, és 1.5 évig próbálkoztak a babával mire összejött.DE ÖSSZEJÖTT, ÉS EGÉSZSÉGES!
Az elevitet ahogy én tudom szedheted egészen a terhesség végéig, tehát sokáig:)sok sikert!!!!
2/4 anonim válasza:
még szerencse, hogy nem estél teherbe :(
a fogamzásgátló abbahagyása után legalább 3 hónapot, de inkább fél évet kell várni, hogy kiürüljön a szervezetből és egészséges babád lehessen
3/4 anonim válasza:
Én már 10 hónapja abbahagytam a tabit de még baba sehol. Ne szomorodj el! Én belevetettem magam a munkába addig sem gondolok a babára. Legalább a munkahelyemen feltornázom magam...:) Járok dokihoz, persze minden rendben csak a peteérésem tolódott el. Sajnos. Szorítok neked is.:))))
4/4 anonim válasza:
Én is 3 hónapja hagytam el a fogamzásgátlót, hasonló helyzetben vagyok. Gondolva arra, hogy már van egy 8 éves kisfiam, vele könnyen (nem vártan) teherbe estem, talán előváladékból, most sem lesz nehezebb. Rossz házasságom miatt elváltam. Most viszont a párommal próbálkozunk utolsó esélyként (34 éves vagyok). 1 hónap kiürülési szünetet hagytam. Majd rá úgy néz ki teherbe is estem a tünetek miatt és 2 db halvány poz. tesztből ítélve. Ugyanakkor mégis felszívódhatott a "terhesség". Mert menstruáltam (rendesen). Éreztem h. valami nincs rendjén. Orvos orvos után mondta, hogy próbálkozzunk még jó félév, egy évig. Csupán a koromnál fogva nem hagytam, hogy "lerázzanak". Nagy nehezen csináltak hormonvizsgálatot vérből, valamint hüvelyi uh-t. A hormon progeszteron szintje tűnik kevesebbnek és a méhnyálkahártyám vékonynak. Ez zavar és ezért keresem az orvost, aki végre foglalkozna az üggyel. Utánaolvastam itt - többnyire sok segítséget kaptam. Próbáld meg: ciklus első felében cickafark tea, peteéréstől - félidőtől palástfű tea. Nézess hormont, uh-t, legalább megnyugszol, ha nem jó valami, akkor neki lehet kezdeni feljavítani az eredményeimet. Nem hagytam magam, mert mindenhonnan "elhajtottak". Márcsak a koromnál fogva is elébe mentem a dolgoknak. Gravidát szedek kb. szintén 3 hónapja. Tudok olyanról, aki már 1 éve próbálkozik és azóta szed terhesvitamint. Kb. ez is 3 hónap alatt épül be a szervezetbe (megvannak a tünetei). A "nagyok" azt mondják majd 1 év múlva aggódjunk. Csak tudod a buktató, hogy ha valami hormon gond van, akkor 1 évig kínlódunk, ok nélkül lelkileg tönkretesszük magunkat. Jobb túl lenni az általános vizsgálatokon. A fogamzásgátló kiürülése csupán néhány nap már csak (viszonylag kevés hormontartalmuk miatt), a szervezetnek, hormonnak, méh adottságainka, peteérésnek kell visszaállnia, ami jóval több idő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!