Nem lehet a 12 hetes ultrahangról el hozni a képet? Mióta? Ez csak engem csesz fel idegileg?
édes istenem.... meg is érdemlitek, hogy szarbavegyenek, de komolyan.
egyébként elárulom, magánba jártam, minden alkalommal fotózhattunk, sőt, terhességmegállapításkor és amikor visszarendelt 2 héttel később SZTK-ba voltam, kaptunk képet, férjem bejöhetett, magyarázott, mutogatott a doki mindent. Mert a TB-ért is fizetsz!!!! Csak nem alkalmanként, hanem minden hónapban, terhességtől függetlenül.
De meg is érdemlitek
A TB-ért igen, de a TB-s egészségügyi ellátás nem egyenlő a kismama szórakoztatásával.
Ez kb. olyan, mintha vasárnap esti mozijegyet követelnék, csak mert fizetve van a TB-m.
24es, a tb az egészségügyi vizsgálatot fedezi, ami az ultrahang orvos általi vizsgálata.Megcsinálja? Meg..akkor meg a teljesítve van a tb által fizetett szolgáltatás. Nem a fényképezést, nem a kép kinyomtatását fizeti a tb...
Egyébként meg mi az hogy meg is érdemeljük hogy semmibe vegyenek? ha feltűnt volna ennél a kérdésnél csak a kérdezőt és téged zavar hogy ez így van..
nem, kérlek, teljesen más orvoshoz mentem az elején 2x az sztkba, csak utána kerestem magánorvost, NEM FIZETTEM azért, hogy bejöhessen a férjem, vagy fotózhassam a monitort. És azt hiszem, minden kismama hajlandó várni +2mp-et, ha utána ő is lefotózhatja azt a kva monitort.
Nem mozizni akarok a TB-n, hanem 2mp-et, míg megnyomom a gombot. Ha ezt nem lehet elvárni, az régen rossz.
Első babával Siófokon voltam terhes. Volt egy külön helyiség, ahol csak UH volt. Itt 8 hetesen nyomtattak képet ingyen (semmi nem látszott rajta amúgy). 12 hetesen azt mondták, hogy épp elfogyott a papír, de a monitort lefényképezhettük. Igazából csak annyi látszott rajta, hogy van feje meg teste, de örültünk a képnek. A többi uh alkalmával sem volt papír, gondolom azóta sincs. Volt magán orvosom, de ő nem uh-zott, hanem a kórházba kellett menni. Sőt, nem is ő csinálta, hanem akihez éppen sikerült időpontot kapnom.
Most a másodikkal vagyok terhes Dombóváron. Nem fogadtam orvost, az sztk-ba járok. Van UH egy külön helyiségben, de van a rendelőben is. 12 hetesen úgy mentem, hogy csak uh-ra a külön szobába, vizsgálatra nem. 500 ft-ért nyomtattak képet. 18 és 28 hetes uh-ra úgy mentem, hogy előtte terhesgondozásra (a rendelőbe), de megcsinálták ott az UH-kat is, nem kellett külön az UH rendelésre elmennem (a külön helyiségbe). Ott meg nem tud a gép nyomtatni. Siófokon volt egy nagy monitor a falon, Dombóváron nincs. Ha épp olyan orvos van, akkor kicsit elfordítja a saját monitorát, hogy kitekeredett nyakkal lássam.
Tényleg nem lenne nagy dolog, hogy saját telefonnal lefényképezhessük. De az is igaz, hogy a kötelező Uh-ok nem arra vannak, hogy mi gyönyörködjünk benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!