Látogatással kapcsolatos kéréseimet meg nem értő rokonokkal mit lehet kezdeni?
Nyugi a szülés majd egyszer csak beindul akár hajnalba, aztán mire reggel lesz már megszületett a baba,így majd délután bemennek látogatni. De szeritnem sem jó ha mindenki odacsődül, nem tudhatod hogy leszel szülés után. Nem mindenki rohangál azonnal, azért tudhatnák, hogy egy szülés mennyire megviseli az embert, pláne a nagyszülők akik már átélték. Szerintem anyukád más helyzet, mert azért előtte más rosszul lenned, hidd el marhára fogsz vérezni és bizony akár át is ázhatsz és az ágy is olyan lehet, neki ez nem olyan vészes látvány, mert a lánya vagy.
Meg nem is mindenhol lehet a kórterembe bemenni a látogatóknak, ami érthető is, mert lehet a másik anyuka éppen szoptatja a babáját.
Szerintem ráérsz akkor szólni nekik mikor megszültél.
Simán mond meg hogy majd körbetelefonáltok úgyis mikor megszületett a baba és majd kiderül milyen látogatási körülmények vannak, van ahol meg van szabva mettől meddig lehet menni a látogatóknak és persze a kórtermekbe sem mindenhol mehetnek be. Beszéljétek meg, hogy egyik nap bejönnek anyósék, másik nap sógorék, aztán nagyszülők és utána már le is telt az a pár nap amíg otthon vagytok.
Szeritem egy újszülöttet puszilgatni nem kéne, amúgy is az anya illat neki a legjobb és úgyis sokat fogod szoptatni egy szopi akár 1-2 órás is lehet.
Ezeknek a rokonoknak határozottan kell megmondani, hogy majd megbeszélt időpontban jöhet mindenki, amikor nektek jó.
Puszi ugyanez. Első megfogásnál közölni kell, hogy kezét, száját, arcát nem pusziljuk, és még velősebben szólni, ha előfordul.
Mi volt még? Fürdetés. Elég vagy oda egyedül is, ez elég világos kifejezés szerintem.
Ne hagyd, hogy a baba dolgaiban kérdezés nélkül csináljanak bármit, mert utána eldurvul, és nem lehet lelőni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!