Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért kell mindig belekötni a...

Miért kell mindig belekötni a "nem tervezett" gyerekkel kapcsolatos kérdésekbe?

Figyelt kérdés
Már többször láttam hasonló kérdést itt az oldalon és szinte mindig negatív válaszok jönnek rá. Rengetegen vállalnak be úgy gyereket, hogy nem is tervezték azt, esetelegesen az is kétesélyes volt, megtartsák-e. Mennyivel rosszabb az, amikor a felek csak egyszerűen nem mondják ki? Viszont a NEM MEGFELELŐ védekezéssel mégse akarnak annyira azért tenni ellene. Én megmondom őszintén, mi se mondtuk ki. Nem védekezünk normálisan(megszakítás vagy Pharmatex, de a kettő együtt soha), időhúzásnak viszont jó. Mert TUDATOSAN nem akarjuk most, rögtön, azonnal, mindenáron. Viszont nem is kötjük konkrét dátumhoz, bármihez. Közösen tervezzük a jövőt, várjuk a tavaszt és próbáljuk élvezni az életet. És közösen tervezünk családot is. Viszont nem akarok tudatosan holnapután terhes lenni. Ha mégis az leszek? Örülök neki, mert így alakult! Mondjuk nálam egyértelmű, hogy a párom is akarná és ő is hasonlóan gondolkodik. Illetve ezekbe a "nemvédekezési" formákba is csak úgy mentem bele, hogy előtte megkérdeztem, hogy "de ugye tisztában vagy azzal, hogy ezek csak csökkentik a teherbeesés esélyét? Természetesen tisztában van vele, szóval nem orosz rulettet játszunk.
2016. jan. 8. 13:27
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
2016. jan. 8. 13:32
 2/26 A kérdező kommentje:
Nem én tettem fel, de ennek kapcsán írtam ki, ha tudni akarod. Mi is hasonló helyzetben vagyunk, eszembe nem jutna, hogy ez gyávaság. Akkor viszont én is gyáva vagyok, mert én se akarom kimondani. És megbeszélni se próbáltam ezt így párommal.
2016. jan. 8. 13:34
 3/26 anonim ***** válasza:
75%
Te nagyon hülyén gondolkozol.Szerintem a gyerek pont az a téma,amit meg kell tervezni,beszélni.Hogy oké vagy nem oké.Nem egy kabát,hogy lehet megveszem,lehet nem,ha megveszem mégsem jó,akkor visszaviszem.
2016. jan. 8. 13:41
 4/26 A kérdező kommentje:
Minek tervezzük, ha egyébként is tervben van? Azért 28 évesen szerintem ennyi belefér... Nem 22 vagyok, akinek összejön, aztán gyorsan meg is bánja, mert korai.
2016. jan. 8. 13:50
 5/26 anonim ***** válasza:
96%

Én meg pont a fordítottja vagyok, mint te. Nem akarom magam a véletlenre bízni, tehát amíg nem akartam gyereket, védekeztünk, amikor akartunk, akkor tudatosan tavaszi gyereket akartunk.

Talán szerencse, talán valami más, de sikerült is rögtön augusztusban teherbe esnem, ahogy abbahagytuk a védekezést, így áprilisi a fiam.

Mások vagyunk, más felfogással. Valaki az élete minden mozzanatát megtervezi, van, aki csak sodródik az árral. Barátnőm 3 évig "védekezett" megszakítással, majd amikor terhes lett, gondolkodott megtartsa-e. Most már 2 éves a lánya, imádják mindketten.

Amit te csinálsz, az szerintem a döntésképtelenség. Nem akarsz, mert valamilyen módon csak csökkented az esélyét, de mégis akarsz, mert nem védekeztek normálisan. Szerintem ez ilyen "ha már becsúszik tartsuk meg" felfogás.

2016. jan. 8. 13:56
 6/26 anonim ***** válasza:
96%

Ennyi erővel pénzérmét is feldobhatnátok, hogy legyen-e gyerek.

Azzal, hogy kimondjátok, hogy most már jöhet, felelősséget vállaltok. Úgy látom, hogy ti ettől a konkrét felelősségvállalástól féltek és inkább elkenitek a dolgokat, hogy "majd a sors eldönti helyettünk".

2016. jan. 8. 14:04
 7/26 anonim ***** válasza:
96%

Ráadásul csúsztatsz a példáidban, mert két, sarkított esetet írsz le.

Az egyik, amikor valaki gyermektelenül élvezi az életet, a másik meg az, amikor rágörcsöl a teherbeesésre.

Van középút is: Gyereket szeretnénk, nem görcsölünk, jön, amikor jön.

De ezzel kimondjátok, hogy igen, tényleg szeretnétek gyereket.

2016. jan. 8. 14:05
 8/26 anonim ***** válasza:
93%
Igazából mi se mondtuk ki, 2éve házasok voltunk a ház is nagyjából kész volt az átalakítással. Mindketten akartuk is a babát. Elhagytuk a fogamzásgátlót és olyan 'ha jönni akar jön' felfogással éltünk tovább. Nem stresszeltünk rá, 3hónapra rá teherbe is estem, ugyan így a második terhességemnél. Azt nem mondanám, hogy nem tervezett gyerekek hiszen akartuk őket, csak nem volt konkrét időpont.
2016. jan. 8. 14:06
 9/26 anonim ***** válasza:
Mi is igy voltunk.nem vittul tulzasba a vedekezest.elotte megbeszeltul hogy szeretnenk babat de nem datumra pontosan.terhes lettem mindketten boldogok vagyunk keszulunk varjuk a picit.
 10/26 A kérdező kommentje:
Utolsónak talán igaza van... Életemben nem fogtam még kisbabát a kezemben, azt se tudnám hogy kell megfogni vagy mit csináljak vele, ha sírni kezd... Igen, félek. Mi van, ha nem leszek jó anya, hiába szeretnék? Valóban benne van ez is a pakliban, amiért nem is akarom "erőltetni" (?), pedig nagyon is szeretném... Így a sorsra bízzuk.
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!