Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért kell mindig belekötni a...

Miért kell mindig belekötni a "nem tervezett" gyerekkel kapcsolatos kérdésekbe?

Figyelt kérdés
Már többször láttam hasonló kérdést itt az oldalon és szinte mindig negatív válaszok jönnek rá. Rengetegen vállalnak be úgy gyereket, hogy nem is tervezték azt, esetelegesen az is kétesélyes volt, megtartsák-e. Mennyivel rosszabb az, amikor a felek csak egyszerűen nem mondják ki? Viszont a NEM MEGFELELŐ védekezéssel mégse akarnak annyira azért tenni ellene. Én megmondom őszintén, mi se mondtuk ki. Nem védekezünk normálisan(megszakítás vagy Pharmatex, de a kettő együtt soha), időhúzásnak viszont jó. Mert TUDATOSAN nem akarjuk most, rögtön, azonnal, mindenáron. Viszont nem is kötjük konkrét dátumhoz, bármihez. Közösen tervezzük a jövőt, várjuk a tavaszt és próbáljuk élvezni az életet. És közösen tervezünk családot is. Viszont nem akarok tudatosan holnapután terhes lenni. Ha mégis az leszek? Örülök neki, mert így alakult! Mondjuk nálam egyértelmű, hogy a párom is akarná és ő is hasonlóan gondolkodik. Illetve ezekbe a "nemvédekezési" formákba is csak úgy mentem bele, hogy előtte megkérdeztem, hogy "de ugye tisztában vagy azzal, hogy ezek csak csökkentik a teherbeesés esélyét? Természetesen tisztában van vele, szóval nem orosz rulettet játszunk.
2016. jan. 8. 13:27
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Nekem nincs problémám azzal, ahogy csináljátok (amit eddig leírtál), csupán elolvasni jöttem a hozzászólásokat, és megakadt a szemem a "Nem 22 vagyok, akinek összejön, aztán gyorsan meg is bánja, mert korai." hozzászóláson és kicsit felbosszantott a dolog :) Persze, mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja, részemről sok sikert a jövőben a babához!
2016. jan. 8. 20:59
 22/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm. És nem akartalak ezzel a mondattal megbántani, csak a környezetemben látok ilyen embereket. Csak egy példa. 20-22 éves kiscsaj azonnal gyereket akar, párja (?) rábólint. A gyerek pár hónapos korára szétmennek. Kiscsaj rájön, ő még milyen fiatal es csinos, hàt bulizik, baratnőzik, szórakozik, ismerkedik. Hogy a gyerekkel addig ki van, azt nem tudom. A netes profilképén már nem is a gyerekével pózol, hanem az új "párjával". Az ilyenekre értettem.
2016. jan. 9. 09:56
 23/26 anonim ***** válasza:
En sem ertem ki pontoz le mindenkit.En is csak leirtam a sajat velemenyem,ahogyan nalunk tortent.Ugyan nem volt vegbemeno tervezes Imadjuk a gyerekeinket,evymast es az eletunk...Akinek nem tetszik sajat szive joga,de lepontozni/elitelni...En is tiszteletben tartom aki tervezi,azt is akinek spontan jon ossze nagyobb tervezes nelkul
2016. jan. 9. 10:39
 24/26 A kérdező kommentje:
Utolsonak igaza van. Szemely szerint senkit nem pontoztam.
2016. jan. 9. 13:19
 25/26 anonim ***** válasza:

Leírom az én történetem...

Első gyermekem nagyon is tervezetten született, megvolt a szokásos menetrend, összeköltözés, több év együtt élés után házasság, utána tudatos próbálkozások. Minden megvolt, mégis "egyedül maradtam" a terhességgel, a férjem, bár fizikailag jelen volt, nem éreztem, hogy partner lenne. Nem járt velem UH-ra, nem készülődött, várakozott velem, a szülés elől szinte "elmenekült". Ő teljesen ráparázott, és később sem éreztem, hogy társam lenne. A házasságunk megromlott, elváltunk.

Új kapcsolatom lett, és bizony, nem vittük túlzásba a védekezést (megbeszéltük, hogy nem tragédia, ha teherbe esek, de nem terveztük kimondottan). A pozitív teszt után nagyon megijedtünk, hiszen még nem is élünk együtt... de pár nap alatt feldolgoztuk az első sokkot, és az azóta eltelt időben az új párom már több érdeklődést tanúsított a születendő gyermeke iránt, mint az exem valaha is!

Szóval nem azon múlik, hogy mennyire tervezett, vagy nem tervezett...

2016. jan. 10. 20:17
 26/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó, örülök a válaszodnak. Szóval van ilyen is. Mi se mondtuk ki tervezetten... Úgy gondolom, ha egy férfi nem akar gyereket, tesz róla, hogy ne legyen. Nálunk is volt normális védekezés évekig. Most, hogy lassan időszerű lenne, kevésbé megbízható módszerre váltottunk mi is.
2016. jan. 11. 09:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!