Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért kell mindig belekötni a...

Miért kell mindig belekötni a "nem tervezett" gyerekkel kapcsolatos kérdésekbe?

Figyelt kérdés
Már többször láttam hasonló kérdést itt az oldalon és szinte mindig negatív válaszok jönnek rá. Rengetegen vállalnak be úgy gyereket, hogy nem is tervezték azt, esetelegesen az is kétesélyes volt, megtartsák-e. Mennyivel rosszabb az, amikor a felek csak egyszerűen nem mondják ki? Viszont a NEM MEGFELELŐ védekezéssel mégse akarnak annyira azért tenni ellene. Én megmondom őszintén, mi se mondtuk ki. Nem védekezünk normálisan(megszakítás vagy Pharmatex, de a kettő együtt soha), időhúzásnak viszont jó. Mert TUDATOSAN nem akarjuk most, rögtön, azonnal, mindenáron. Viszont nem is kötjük konkrét dátumhoz, bármihez. Közösen tervezzük a jövőt, várjuk a tavaszt és próbáljuk élvezni az életet. És közösen tervezünk családot is. Viszont nem akarok tudatosan holnapután terhes lenni. Ha mégis az leszek? Örülök neki, mert így alakult! Mondjuk nálam egyértelmű, hogy a párom is akarná és ő is hasonlóan gondolkodik. Illetve ezekbe a "nemvédekezési" formákba is csak úgy mentem bele, hogy előtte megkérdeztem, hogy "de ugye tisztában vagy azzal, hogy ezek csak csökkentik a teherbeesés esélyét? Természetesen tisztában van vele, szóval nem orosz rulettet játszunk.
2016. jan. 8. 13:27
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Hú, 6-osnak szólt a válaszom, azóta többen is írtatok.
2016. jan. 8. 14:07
 12/26 anonim ***** válasza:

Nálunk a fiunk nem tervezett,de rendes védekezés mellett fogant.Most a 2. tervben volt,úgy voltunk Vele ha jön jöjjön,de nem akartunk rástresszelni a témára,hőmérőzés,ovu teszt kutyafüle,szerettük volna ha jön amikor jönni kell. 11 hetes vagyok,valóra vált az álmom mert lesz egy nyári babám,ráadásul egyszer nem védekeztünk mensi előtt 4 nappal,még csak nem is peteéréskor voltunk együtt. Nem szeretem ha minden teljesen meg van tervezve,nem is lehet úgy élni ha az ember szigorúan megtervezi az életét,no de az sem jó ha meg abszolút nem foglalkozik azzal mi lesz,szerintem a középút a cél.

Ami fontos,hogy mindkét fél akarjon gyereket,úgy biztosan nem kockáztatnék,h a párom tudom nem akar.

2016. jan. 8. 14:08
 13/26 anonim ***** válasza:
95%

De tényleg miért sarkítasz?

A tervezett gyerek nem ám mindenkinél azt jelenti (sőt, a többségnél nem), hogy na mostantól hőmérő, ovuteszt, "gyere, mássz meg most rögtön, mert most a legnagyobb az esély", és onnantól kétnaponta tesztelek és rakom fel ide a képeket!

Nem, de a védekezés teljes elhagyását közös megegyezéssel, kimondva, hogy "mire számítunk ezzel", azért IGEN.

2016. jan. 8. 14:12
 14/26 anonim ***** válasza:
40%

28 évesen belefér, 22 évesen korai?

és honnan veszed, hogy 22 évesen korai, ha az illetőnek egyébként nem korai?

Te sem tervezed konkrétan, lehet ő sem.

De lehet, hogy a 22 éves is érett rá, nem gyerek..

Komolyan nem értem..

2016. jan. 8. 14:19
 15/26 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem itt nem a legyen-ne legyen a fő gond, hanem a felek közti kommunikáció hiánya.

Két gyerekünk van, utólag belegondolva eldönteni, hogy legyenek- hát ez volt a gyereknevelés legkönnyebb része :-) Onnantól folyamatosak a döntési helyzetek, amiket (jó esetben) közösen kell megoldani. Nem hiszem, hogy ez a "nem beszéltük meg, de tudom mit akarna a párom" hosszú távon működőképes lehet.

2016. jan. 8. 14:29
 16/26 anonim ***** válasza:
0%
Mi egyik gyerekunket sem terveztuk,csak elveztuk egymas tarsasagat :) Tudatosan,felkeszulve honapokkal elotte,tobb napot atbeszelve..stb nem terveztuk.Ha az tervezes,h rosszul voltam a fogamzas gatlotol es azt mondta a parom hagyjam a fenebe es onnantol o sem eroltetett semmilyen fogamzasgatlast(de ezt sem beszeltuk meg) Igazabol rabiztuk magunkat a termeszetre es onfeledten szeretkeztunk.Elso gyerekunk egy tengerparti nyaralason jott ossze,masodik gyerekunk a babank 6honapos koraban,amikor vegre kis kimenot kaptunk :) Szoval egyik sem volt ejszakaba nyulo,nagy beszelgetos-tervezos.De nekem jobb igy.Nagyon eroltetett lett volna tudatosan tervezni es ugy szeretkezni minden alkalommal h mindketten csak arra koncentralunk h terhes legyek...
2016. jan. 8. 16:18
 17/26 anonim ***** válasza:
Ja amugy meg ne aggodj,ezek a kerdesek mindenkiben felmerulnek,de vegul tullendulsz rajta es,ha ott a baba meg fogod oldani.Amugy meg sztem,ha egy ferfi nagyon nem akar huz gumit
2016. jan. 8. 16:59
 18/26 anonim ***** válasza:

Akkor én is leírom a véleményem... 22 éves vagyok, már 3, vagy 4 éve megbeszéltük a férjemmel, hogy lesz baba, ha végez az egyetemmel. Kerek egy éve végzett is, még diplomaátadó napján sikerült is összehozni elsőre. Nagyon örültünk mindketten, készülgettünk, mindent elolvastunk (nekem van egy kisebb tesóm, akire sokszor vigyáztam, etettem, pelenkáztam, altattam, stb. szóval van tapasztalatom). Aztán a 12. héten jött a hidegzuhany, nem tarthatjuk meg, mert beteg, pedig előtte fél évvel leszoktam a cigiről, kávéról, esti alváshoz szükséges nyugtatóról, vitamint szedtem, stb. Azóta "csak" egy méhenkívüli terhességem volt, baba nem akar jönni, pedig mi speciel nem görcsölünk rá, csak nagyon szeretnénk, hogy végre kerek legyen a család. Reménykedünk, hogy valamelyik hónap sikeres lesz, de addig is élvezzük, amint eddig van, nem "akarok tudatosan holnapután terhes lenni", mert sok minden közrejátszik, de tény, hogy már nagyon várjuk, és nagyon fogjuk szeretni, mindketten dolgozunk, kielégítő a keresetünk.

Szóval ha szerinted egy 22 éves még nem nőtt fel a feladathoz, nézz magadba, mert nem a kor az, amin múlik a felkészültség és a felfogás.

2016. jan. 8. 16:59
 19/26 A kérdező kommentje:
Utolsó! Valóban nem a koron múlik, igazad van. Viszont nekünk mostanra jött össze úgy minden. Eddig nem vállalhattunk volna be gyereket, most már igen. Illetve eddig nem is éreztem volna magam lelkileg késznek rá. Szóval nálam a koron is múlt. Illetve majdnem 5 éven keresztül tudtunk úgy védekezni, hogy az mellett biztos ne legyek terhes. Szóval soha nem bíztuk a véletlenre. Egészen mostanáig.
2016. jan. 8. 19:51
 20/26 anonim ***** válasza:

Ki az, aki lepontoz mindenkit, mert leírja a saját véleményét, tapasztalatát?

Ennyire rosszindulatú népséget...

2016. jan. 8. 20:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!