A kérdésem a majdani szoptatással kapcsolatos. Első babámnál sajnos szinte nulla volt a tejem. Lehet ez másként most hogy várjuk a kistesót? Van értelme már előre stimulálni a mellet mintha próbálnék fejni az utolsó két hónapban? Mi az ami segíthet?
Erről a stimulálásról semmit nem tudok, de van rá esély hogy most tudszz majd szoptatni.
Több ismerősöm is van aki az elsö babát nem tudta a másodikat pedig igen.
A barátnömnek az volt az elsö hogy hazaért és hívott egy tanácsadót, mer a kórgázban hiába jelezte h problémája van. ( elkönyvelték h az elsőnél nem volt teje akkor most sincs)
A 2. babáját így 1 éves koráig szoptatta.
Ne stimuláld, mert méhösszehúzódást, ennél fogva koraszülést okozhat!
Szülés utáni napokban lesz tejbelövellés, akkor sok minden kiderül. Nagyon sok múlik azon is, hogy alakul a szülés.
Bízni kell a legjobbakban, az már fél siker, ha ennyire akarod, hogy szoptatni tudd a babát. :)
Hasonló cipőben járunk, én sem tudtam a kisfiam szoptatni és most várjuk a második babát. Hallottam egy olyan tapasztalatot ismerőstől, hogy az első gyermeke tápszeres volt a másodikat pedig sokáig tudta szoptatni, nem lehetetlen.
Fejni az előtejet nem szabad! Nagyon fontos a babának.
Én sokmindent rosszul csináltam, most komolyan fogom venni a sok folyadékivást, készülök a kórházi csomagba bimbóvédővel, Karamalz sörben is gondolkozom szülés utánra, sokan esküsznek rá a környezetemben. Meg imádkozok, hogy ne legyen komplikált szülésem és legyen velem a baba már minél előbb, ne másnap, mert így a kisfiammal túl sok idő eltelt a sikeres mellretétel és a szülés között.
Nem kell, sot tilos fejni terhesseg alatt. Egyreszt semmi ertelme, masreszt akar a szulest is beindithatja ido elott. Miutan megszuletett a baba lehetoleg keruljon mellre egybol. Es az elso napokban sokat legyen mellen, akkor is, ha meg nem indult be a tejtermeles. Mert az elotejet azt megkapja es ez a fontos. Teljesen normalis, ha az elso napokban a babak fogynak. Sok mulik a korhazon, ahol szulni fogsz. Hogy mennyire bababarat az intezmeny. Ha megtomik tapszerrel, amig nem veled van, az nem fogja elosegiteni a szoptatas sikeresseget.
Es ne stresszelj, ha a kisteso is tapszeres lesz, hat akkor sincs semmi. Megprobaltad, nem sikerult, ennyi.
De egyebkent batoritaskent mondom, hogy baratnomnek az elso tapszeres volt, a masodikat meg mar 10 honapja szoptatja. Hajra!
Előre semmit ne csinálj vele!!!
Az első babát 4 hónapig tudtam szoptatni úgy, hogy már a kórházban is kapott pótlást és nagyobb részt tápszert kapott. A második 6 hónapos koráig csak szopizott és mellette fejtem is kb 3 hónapig. 10 hónapos, még mindig van tejem! Ő igény szerinti szopis volt, a nagyobb hiába volt órákig mellen nem lakott jól tejjel :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!