Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha szülés után bármi "bajom"le...

Ha szülés után bármi "bajom"lenne, (otthon) kihez kell fordulni?

Figyelt kérdés
úgyértem ha pl begyullad a mellem,vagy ilyenek,akkor hova/kihez forduljak?A nőgyógyászomnhoz,vagy a védőnőhöz vagy háziorvoshoz?Egyáltalán szülés után "szükség"van még a nőgyógyászra?(a 6hetes kontrollon kívül/után?)Köszönöm ha segítetek.(28h)
2010. máj. 21. 21:57
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia, mellgyulladásnál lehet, hogy elég a védőnő, bár ha kezelni kell, akkor inkább nőgyógyász. A sógornőmnek szülés után egy héttel begyulladt a gátsebe, így nődokihoz ment, aki antibiotikumot írt fel. Szóval a doki a tuti.
2010. máj. 21. 22:06
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia! Ha bármi gondod van a védőnőhöz fordulj. Védőnője válogatja, de engem még a hazaérkezés napján meglátogatott. Elmagyarázta mit kell csinálni a babával, hogyan fürdessem. Elhozta a patikából az ápoláshoz szükséges dolgokat. Mindent elmagyarázott, hogy mire jó. (Mondjuk én egy pár dologban nem hallgattam rá.) A terhesség során és a szülés után is bármikor állt a rendelkezésemre. Egy-két hetente meglátogat vagy csak telefonál. Bármilyen kérdésem volt nagyon készségesen segített. Ne aggódj nem leszel elhanyagolva. A babára és rád is nagyon fog figyelni (bár mint említettem védőnője válogatja). Természetesen, ha olyan jellegű a gondod (pl. megfázás) akkor a háziorvoshoz kell menni. Ha a babának van gondja, akkor a gyermekorvoshoz. Az én babámat a gyermekorvos még másnap meglátogatta és megvizsgálta itthon. Utána 2 hetente kellett menni a rendelőbe, hogy megnézzék.

A nőgyógyász nekem varratot szedett szülés után 1 héttel. Aztán a kórházból úgy jöttem haza, hogy felfáztam. A doktornő írt antibiotikumot, a védőnő kiváltotta és elhozta. Ezen kívül nem kellett a nőgyógyász.

Boldog babavárást neked, és ne aggódj, nem lesz semmi baj.

2010. máj. 21. 22:10
 3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm nektek:)Szerencsére nagyon aranyos védőnőm van.Csak nemtudtam hogy ilyenkor kihez kell fordulni,nyilván ha megvagyok fázva vagy ilyesmi akkor háziorvos,gátsebnél meg ilyenek nődoki,de ha ilyen mellgyulladás van,vagy hasonló,olyankor nemtudom hova kell,és kíváncsi voltam,de akkor védőnő és nőgyógyász:)De remélem nem kerül ilyenre sor,de jobb "felkészülni":)
2010. máj. 21. 22:34
 4/4 anonim ***** válasza:
Gondolom mindenhol így van, Szegeden a klinikán is vannak védőnők, ők szívesen segítenek, megtanítják a szoptatást és a fejést is és bármiben szívesen segítenek. De utána a körzeti védőnő, már ha szerencséd van vele, nem úgy mint nekem.
2010. máj. 22. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!