Ha szülés után bármi "bajom"lenne, (otthon) kihez kell fordulni?
Szia! Ha bármi gondod van a védőnőhöz fordulj. Védőnője válogatja, de engem még a hazaérkezés napján meglátogatott. Elmagyarázta mit kell csinálni a babával, hogyan fürdessem. Elhozta a patikából az ápoláshoz szükséges dolgokat. Mindent elmagyarázott, hogy mire jó. (Mondjuk én egy pár dologban nem hallgattam rá.) A terhesség során és a szülés után is bármikor állt a rendelkezésemre. Egy-két hetente meglátogat vagy csak telefonál. Bármilyen kérdésem volt nagyon készségesen segített. Ne aggódj nem leszel elhanyagolva. A babára és rád is nagyon fog figyelni (bár mint említettem védőnője válogatja). Természetesen, ha olyan jellegű a gondod (pl. megfázás) akkor a háziorvoshoz kell menni. Ha a babának van gondja, akkor a gyermekorvoshoz. Az én babámat a gyermekorvos még másnap meglátogatta és megvizsgálta itthon. Utána 2 hetente kellett menni a rendelőbe, hogy megnézzék.
A nőgyógyász nekem varratot szedett szülés után 1 héttel. Aztán a kórházból úgy jöttem haza, hogy felfáztam. A doktornő írt antibiotikumot, a védőnő kiváltotta és elhozta. Ezen kívül nem kellett a nőgyógyász.
Boldog babavárást neked, és ne aggódj, nem lesz semmi baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!