Van más is, aki kikészül a védőnőtől? Lehet valahogy
védőnőt váltani?
Azért alapvetően szerintem minden védőnő jót akar,és kötelessége a vizelet ellenőrzés. Nekem is mindig kellett pisilni,ez a protokoll része. Kismamaként az ember érzékenyebb,beszélj vele,hogy változtasson a stílusán. Jogod van lemondani,persze,de nemrég szigorították a gyermekvédelmi törvényt,lehet,hogy jobban jársz,ha nem mondod le. Nem tudom,hülyeséget nem akarok írni,de pár hónapja láttam egy riportot egy szigetszentmiklósi anyukával,aki lemondott a védőnői szolgáltatásról,erre rászálltak a gyermekvédelmisek.
Az anyaságit akkor is megkapod,ha a nőgyógyász ad igazolást,hogy 4-szer voktál nála.
2017. júl. 4. 12:23
Már nem lehet lemondani idéntől :/ ha nem működsz együtt, veszélyeztetésnek minősül, akkor meg a gyerekjólétis fog a nyakadra járni, s mivel te csak pluszmunkát csinálsz neki a védőnővel való "kekeckedés" miatt, nem biztos, hogy kedves lesz...
Ne érts félre, tökre megértem, ismerek ilyen védőnőt, nekem sem hiányzik az enyém, bár ennyire nem durva, de sajnos a lemondás már nem játszik (meg én amúgy se mondtam volna le, esélyes, hogy később együtt kell dolgozzunk... gyerekjólétis vagyok)
2017. júl. 4. 13:35
Mi is kikészültünk a védőnőtől. Amikor az öcsém született hozzánk is járt a falu védőnője. Egy buta agyrém a nő, már évek óta ismerjük. Sajnos 6 hétig látogatnia kellett a babát, de már néha úgy voltunk, hogy fejbekólintjuk. Random időpontokban megjelent, felkeltette a babát ha aludt, áttúrta a szekrényeket, etetés után is tápszert akart adni neki, sokszor a tiszta pelenkát is levette a babáról, mondván, hogy ő majd megmutatja, hogy kell (pedig nem az első gyerek a családban). Persze volt sértődés, mikor nem hozzá vittük a picit. Neked is azt tanácsolom, hogy hiába sértődik meg, ne tűrd el a basáskodást. Keress fel egy olyan védőnőt, akire rá mered bízni magatokat. Sok sikert! :)
2017. júl. 5. 21:09
13, és ezt mégis hogy gondoltad? NEM lehet védőnőt választani, akihez tartozol, az van és kész
2017. júl. 5. 22:15
#13as vagyok. Ha abban a nőben nem bíztunk meg, értelemszerűen máshoz vittük.
2017. júl. 5. 22:37
A felülbírálás ismerős. Én alapvetően nem vagyok paraszt, de van, ami már nekem is sok. Mi nem vagyunk jóban, mióta mondtam, hogy ne haragudjon, de ha nekem az orvosom egy több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező adjunktus, a kiegészítő vizsgálatokat meg egy nagyon komoly szaktekintély végzi, akkor azért ne akarja már jobban tudni nekem az ő szakterületüket, mert úgyse neki fogok hinni. Meg a pisilés. Nekem pl. a nőgyógyászom már az egész elején közölte, hogy NEM pisilek senkinek, sehol. Bárki vizelet mintát akar megkapja pohárban otthonról, de nem fogok senkinek se produkálni köz wc-ben, se a labornak, se a védőnőnek, ne foglalkozzak vele hogy pattognak, az otthonról hozott vizelet minta mindenkinek jó kell, hogy legyen, ha csak nem drogtesztelni akarnak és félnek, hogy csalok, az egészségem sokkal fontosabb a pampogásuknál.
2017. júl. 5. 23:07
Ja és az anyaságihoz a terhesgondozást kell igazolni, ezt az orvos is igazolhatja, tök mindegy, a védőnő nem kötelező, legalábbis terhesség alatt. Viszont lemondani már nem tudod, mert január óta nem lemondható, együtt kell vele működni a baba születése után. Ez az utóbbi idő botrányainak köszönhető, amikor a védőnők nem vették észre, hogy halálra éheztetik a gyereket stb. Csak mondjuk ebben az az érdekes, hogy ezek a gyerek éheztetős meg stb. esetek rohadtul nem azoknál fordultak elő, akik lemondták a védőnőt, szóval ennyi erővel ilyen ugyanúgy lesz ezután is...
2017. júl. 5. 23:10
18/21 anonim válasza:
az éheztetős sztorihoz hozzászólva, egyik esetben le volt mondva a védőnő ,másik esetben pedig jelezte a problémát többször is, csak megakadt a jelzés, nem az ő hibájuk volt
2017. júl. 7. 00:06
19/21 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
A pisi-vivés jó ötlet, a többit meg akkor majd kibírom valahogy. :-/
Alig várom, hogy hurcibáljuk a babát hozzá, ő meg jöjjön hozzánk.. :) Ah.
Igen. A védőnőmnek a 2 jó ötletéből ez volt az egyik, hogy hozzá meg a kórházi vérvételre is vigyek magammal otthoni pisit.
2017. júl. 7. 06:27
Kapcsolódó kérdések: