Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most "kaptam" a védőnőtől,...

Most "kaptam" a védőnőtől, mert majdnem 22 hetesen 5 kilót híztam már. Ez tényleg annyira sok?

Figyelt kérdés

Nem kezdtem túlsúllyal a terhességet, inkább a vékony és normál közé estem. Ezzel a plusz 5 kilóval sem nézek ki túlsúlyosnak. Szerinte egy terhesség alatt 10 kilót kell hízni és annak nálam már a fele megvan és ez elég rossz. Én 15-öt tűztem ki magamnak, a 175 centimhez úgy lennék 80 kiló és azt elfogadhatónak tartom, bár egyik barátnőm 20-at hízott ugyanennyi centihez és még úgyse nézett ki rosszul.

Szinte az egész életem a fogyókúráról szól és már régen eldöntöttem, hogy ha babát fogok várni, akkor megeszem, amit kívánok, nem fogom sanyargatni magam. Nyilván nem eszek kilószám csokit, de ha épp azt kívánok, akkor jöhet. Majd úgyis lefogyok, emiatt nem aggódom. Ti hogy vagytok ezzel?

2017. jún. 16. 12:40
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
88%

Az elején én is híztam, kb. a 24dik hétig. El is könyveltem , hogy több lesz a hízás mint az elsővel :-)

Aztán valahogy nem bírtam enni... kevesebb helye volt a gyomornak....

5 kg jött fel a 24dik hétig, majd 2 a 38dik hétig. (indított szülés volt)

2017. jún. 16. 12:44
 2/25 anonim ***** válasza:
91%

Van amikor nem kell foglalkozni a védőnővel.az ideális hízás 12kilo.van aki 30kilot hízik,van aki meg fogy terhesség alatt.

Én 14 kilót hiztam(62 voltam szülésnél) és senki nem mondta hogy milyen sok!

Túl a félidőn nem sok,bár ezután szedtem fel én is többet!

Ahogy irod ha megkivansz valamit egyél csak mértékkel :)

2017. jún. 16. 12:46
 3/25 anonim ***** válasza:
6%
Valóban soknak tűnik, én a 16ik hétig mind a kétszer 4 kilót fogytam.(sok rosszullét miatt). Én meg azt tűztem ki magam elé,hogy ha sikerül a baba mégjobban odafigyelek,hogy mit eszek. Így először 15kilót jött fel abból 5 kiló víz a 34ik héten, másodiknál 9kilót híztam.
2017. jún. 16. 12:47
 4/25 anonim ***** válasza:
84%
Már a 12. hétig bőven megvolt az 5 kg nálam. A vége 17 lett és most figyelj, 12 kg-mal kevesebbel jöttem ki a kórházból (sok víz). :) Azaz kb. pont csak az első 5 kg volt indokolatlan.
2017. jún. 16. 12:53
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
*és soha senki nem tolt le miatta
2017. jún. 16. 12:53
 6/25 anonim ***** válasza:
29%

Hát nèzd, nincs jogom ítélkezni. Azonban a magad kedvéért érdemes lenne leírnod, hogy mit eszel egy nap.

Mit jelent, hogy ha édességet/csokit kívánsz nem tagadod meg magadtól?- ez mekkora adagot jelent pl. egy tápla csokiból egy sor 3-4 kocka egy napi adag.

Na most elhízni azért sem érdemes, mert elég rossz formában leszel a szüléshez, nem fogod bírni erővel. A regenerálódás is lassabb lesz.

Én végig ezekre gondoltam, meg a babára 8 kiló jött fel (vizesedés+baba súlya stb).és jobb volt fitten lábadozni.

Persze te döntésed, de azért fontold meg, megéri-e?

2017. jún. 16. 12:58
 7/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én senkit sem ismerek a környezetemben, aki ne hízott volna legalább 13-15 kilót terhesség alatt, de inkább a 20 körüliek vannak többségben és mindenki simán megszülte a gyerekét és nem sokkal szülés után már bomba formában voltak, vannak. Nyilván, nem célom 20 kilót hízni, de én úgy tapasztalom, hogy jó része van a hízásban a genetikának is. A 22 hét alatt volt olyan nap, hogy megettem egy tábla csokit is, de ez talán 3x fordult elő, nem napi vagy heti szinten.
2017. jún. 16. 13:07
 8/25 anonim ***** válasza:
39%

Én egész terhesség alatt 5kgt híztam. Terhességi cukor... diéta.

Ha sokat hízol hodd el leadni is nehezebb lesz. Azért mert babád lesz nem kell elszállni a kajàval és a súllyal.

Nem vészes egyébként az 5 kg hízàsod de még 3-4 kg és többet nem kéne.

2017. jún. 16. 13:52
 9/25 anonim ***** válasza:
84%
Most komolyan stresszelitek 5 kg miatt a 22.hétig?? Nehéz lesz leadni? Hisz ez túl a félidőn egyáltalán nem vészes. Az ideális hízás 12 kg a terhesség alatt, nem 5 vagy 7 kg. Persze semmi gond ha valaki 5 kg-t hízik ha a baba az orvos szerint rendben van, de nem kell senkinek ezt a célt kitűzni hacsak nem jókora túlsúllyal kezdte a terhességét.
2017. jún. 16. 14:03
 10/25 anonim ***** válasza:
39%
Védőnői szolgáltatás le is mondható....
2017. jún. 16. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!