Most "kaptam" a védőnőtől, mert majdnem 22 hetesen 5 kilót híztam már. Ez tényleg annyira sok?
Nem kezdtem túlsúllyal a terhességet, inkább a vékony és normál közé estem. Ezzel a plusz 5 kilóval sem nézek ki túlsúlyosnak. Szerinte egy terhesség alatt 10 kilót kell hízni és annak nálam már a fele megvan és ez elég rossz. Én 15-öt tűztem ki magamnak, a 175 centimhez úgy lennék 80 kiló és azt elfogadhatónak tartom, bár egyik barátnőm 20-at hízott ugyanennyi centihez és még úgyse nézett ki rosszul.
Szinte az egész életem a fogyókúráról szól és már régen eldöntöttem, hogy ha babát fogok várni, akkor megeszem, amit kívánok, nem fogom sanyargatni magam. Nyilván nem eszek kilószám csokit, de ha épp azt kívánok, akkor jöhet. Majd úgyis lefogyok, emiatt nem aggódom. Ti hogy vagytok ezzel?
175 cm vagyok mint te,elsö babámmal 12kg-ot híztam,abból 6kg-ot nagyon gyorsan.Szülés után 3 nap már csak 1 kg plusz volt rajtam...
Most második babánkat várjuk,31hetes vagyok +8kgal vagyok több ami már 2 hónapja is megvolt és azóta nem mozdul,szerintem most sem lépem át a +12kg-ot.
Rám nem igaz hogy az utosó hónapokban,hetekben szedem fel a legtöbbet,söt...
Mindkét terhességem elején farkaséhséggel küzködtem,ésahogy mult az idö csökkent az étvágyam.Nehogy már elhidd,hogy a +5kg az ideális,egy tulsúlyos nönél lehet,de egy normál/sovány testalkatnál semmiképp!!!
Szerintem jó utón haladsz,csak figyelj oda kicsit
Szemét dolog riogatni a kismamát... de csak azért mondja a védőnő, mert 30. héttől kb heti 1 kiló simán felszalad. És akkor lesz sok. De ez sem állja meg a helyét, mert nem mindenkinél jön a végén fel ennyi. Én pl 17. hétig nem híztam egy dekát sem aztán hirtelen 2 kiló plussz. Aztán valahol 24-26. hét közt megint feljött 2 kiló. Majd 31-33. hétig +3.... szóval +7nél járok. De én túlsúllyal kezdtem, kicsit sokallom is. De te rajtad nem votl felesleg simán belefér, ha 12-15 kiló lesz rajtad. Védőnő szava nem szent.. egyik füleden be másikon ki :)
A lényeg, hogy a baba jól fejlődjön, te meg egyél egészségesen amit megkívánsz és pont. Nem kell non stop nassolni, és nem kell kettő helyett enni. Ha ezt így csinálod, akkor mindent megtettél és tojni rá mennyi jön fel rád... az is lehet a nagy meleg miatt ez inkább víz. Nálam egyik éjjel kint voltam 7szer pisilni... reggel 2 kilóval kevesebb voltam -.- Szóval a védőnénire nem kell teljesen odafigyelni :)
Jó egészséget! És hidd el annyira azért nem sok az az 5+kiló :)
Hát velem nem is tudom mit csinált volna, én 25 kgt híztam az első terhességem alatt. Mondjuk sovány vagyok, egész életemben hízni próbáltam. Az elején örültem, hogy hú végre összeérnek a combjaim...aztán a vége sok lett. 172 cm és 52-ről lettem 77 kg.
Szóval ne foglalkozz vele, 5 kg az semmi! A végén figyelj, nekem akkor nagyon megszaladt, heti 1kg híztam ! Most is terhes vagyok de én is max 15-öt akarok. Ja és most 54ről kezdtem.
Nekem a 38. hétig 8 kg, barátnőmnek a végéig 20. Őt sokkal jobban megviselte a terhesség fizikailag, mint engem, pedig a zárósúlyunk kb. ugyanannyi (ő sokkal vékonyabb volt nálam). Szóval szerintem nagyon számít, mennyi az annyi.
Nyilván nem kell éhezni, és lehet csokit is enni, de ne haragudj az őszinteségemért... 1 tábla csokit betolni 1 nap alatt nem terhesen sem normális dolog szerintem, akkor se, ha csak 3-szor történt meg.
11# vagyok
Szerintem a nagyon ritka 1 tábla csokival sincs semmi baj,egy hónapban 1szer 2szer belefér...
Személy szerint,nekem a havi 1 (egéssz,nagy) pizza is belefér,vagy havi 1-2 "erezdelahajam" evés.Mondjuk a többi napon egészségesen étkezem és odafigyelek...nem ettöl a néhai,ritka habzsolástól fogunk elhizni hanem a mindennapitól.Igy 31 lassan 32 hetesen még edzeni is eljárok (rendszeresen edzettem baba elött is) viszont a nagy séták is jó hatással tudnak lenni.Elsö babám elött ès után is kockás,lapos hasam volt ès második baba után is az lesz,mert tenni fogok érte,és bizony néha néha le fog csúszni 1 tábla csoki,zacsi csipsz,hambi,pizza vagy 1 doboz fagyi...és még jó genetikával sem dicsekethetek...
Kedves 17-es válaszoló. Teljesen egyetértek veled. A tavaly nyáron nekem is úgy volt kockás a hasam és fogytam 6 kilót 2 hónap alatt, h heti egy nap azt ettem, amit akartam, tábla csoki, csipsz, pizza, minden, de hat nap odafigyeltem. Most sem arról van szó, hogy zabálok és nincs az anyagcserémmel sem gond, mert köreteket csak minimálisan eszek, sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok inkább. És teljesen biztos vagyok benne én is, hogy nem lesz gond utána a fogyással sem. Nyilván nekem még nem volt tapasztalatom, első gyerek, de remélem minden rendben lesz.
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát :)
Én is eddzenék,de esélytelen. Utolso hetek jonnek (2talán) de a bordáim alatt van. Ulni d
Fekudni alig birok ez a pár hlt a végére nagyon "fájdalmas":( enni meg kb alig birok már mert szétnyomja a gyomrom:D nesze neked keveset evés:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!