Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem gusztustalan, hogy az...

Nem gusztustalan, hogy az orvosok elvárják a hálapénzt? Én azt a pénzt a gyermekemre fogom fordítani és még így sem lesz semmi extra számára. Engem ez felháborít! Csak én gondolom így?

Figyelt kérdés
Nekem nincs plusz pénzem. Nem is adnék!!! Ők is megkapják a fizetésüket, vagy nem? Mindenhol csak megkopasztják a kismamákat legyen az bármilyen téren. !
2008. okt. 17. 14:23
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
45%

Tipikus magyar mentalitás, ami itt van: A tehenem megdöglött, dögöljön meg a szomszédé is. Nem kell irígykedni, az nőgyógyászok nagyon sokat tanultak, és hát lehet ti el is hánynátok magatokat, ha arcmagasságban a babával együtt pl néha-néha "melléktermék" is jön.

Aki nem akar, ne adjon!!!!! Nem kötelez rá senki!!!

Én pl. nem mentem nyaralni, nem vettem napi 5-600 Ft-ért cigit, hanem félretettem a szülésre a babám miatt ( nézzetek magatokba: ti is elveritek azt a pénzt csak másra), tudniillik olyan betegségem van, amivel le se szarnának, viszont a fogadott orvosom mindenre odafigye(t) ezzel kapcsolatban.

Szóval ne merje már senki elítélni a "fizető" szülőket. Mi csak a legjobbat akarjuk a gyermekünknek.

Annyira nem lehet pofátlan valaki, hogy elvárja egy orvostól, hogy többet foglalkozzon vele, aztán meg nem fizeti meg. Aki meg az ügyeletes orvosnak fizet, az egyszerűen pancser.

2008. okt. 18. 07:35
 42/48 anonim ***** válasza:
67%
Dejóó,végre egy nem mártírkodó,nyafogó kismama!Éljeeen!:)Teljesen egyetértek az előttem szólóval,már ha ez számít...Egyébként itt már átcsaphatna erőteljes politizálásba az egész,a probléma sokkal összetettebb,mint ameddig sok kismama ellát...Nem mindenkinek rózsás a helyzete,nekem/ünk sem,de a legfontosabb ami foglalkoztat,a babánk majdani megszületése és most kizárólag ekörül forog minden!Üdv
2008. okt. 18. 08:08
 43/48 anonim ***** válasza:
77%

Azt én sem értem, hogy az "inkább azt a pénzt a babámra költöm" jelszó mire vonatkozik? Ha a kismama a baba és a maga érdekében eljár 9 hónapon keresztül terhesgondozásra a magánorvosához, majd szintén a baba és a maga érdekében a saját orvosa bonyolítja le a szülést, -és nem pedig valamilyen kelletlen, vadidegen, elgyötört és unott arcú éjjeli ügyeletes, akit 4-szer ébresztenek aznap este mély álmából-, akkor az nem minősül a baba érdekében állónak?

Mi nem élünk nagy lábon, de ezt a pénzt kiszorítjuk. Fel sem merült bennünk, hogy kitegyem magunkat pont ezeknek az SZTK-s eseteknek. A 9 hónapig tartó terhesgondozást, és a saját orvosomnál való szülést legalább annyira hasznosnak tartom mint a légzésfigyelőt....

2008. okt. 18. 10:50
 44/48 anonim ***** válasza:
66%

Kedves x. válaszoló! Nagyon sajnálom, ami az apukáddal történt, tényleg borzasztó! De én csak annyit kértem, hogy ne általánosítsatok! Vannak tényleg pénzéhes disznók, akiknek semmi keresnivalójuk nem lenne az orvosi pályán, de ezért nem kéne az egész orvostársadalmat elítélni. Van, aki egyáltalán nem fogad el pénzt, de aki elfogad, azok között is többféle helyzet van. Van a gazdag orvos-szegény beteg felállás (ebben az esetben nem szabadna elfogadni, kérni meg pláne nem a pénzt), van a szegény orvos-gazdag beteg felállás (amikor szerintem nem bűn elfogadni - kérni itt sem szabadna!) és vannak a köztes esetek, amikor nehezebb a megítélés. De hangsúlyozom: kérni a hálapénzt, vagy a pénz mennyisége szerint foglalkozni a beteggel nagy szemétség!

y.válaszoló (aki a párizsis részt írta az elején): Ha jobban belegondolsz, nem csak az orvosoknak adnak plussz pénzt, hanem pl. étteremben, benzinkútnál is.

2008. okt. 18. 13:20
 45/48 anonim ***** válasza:
53%

Annak a válaszolónak, aki azt írta, hogy aki túlórázik, pénz jár neki, üzenem, hogy ez nem túlóra. Ez FUSIZÁS. MASZEKOLÁS, stb. Sőt a magánrndelés is az, merthogy számla sosincs, a pénztárca meg dagad. Ha én túlórázok, akkor elvileg megvan egy meghatározott összeg, amit mindenféle levonások után elvileg megkapok. Ha megkapok, mert nagyon sok helyen nem kapják meg (bankokban, stb.) az alkalmazottak, akármennyit vannak bent. De nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy kicsit el van szállva a dolog a dokiknál. És pont az olyanok miatt, akik túlórának tekintik a fusizást, és orvost fogadnak, mert hogy akkor milyen jó lesz minden, és mindenki körülöttem fog ugrálni, meg naponta háromszor bemosolyog az orvos a szobám ajtaján, fizetnek. És annak aki azt írta, hogy nem érti azokat a válaszokat, amelyekben azt írták, hogy a gyermekre költhetnék ugyanezt az összeget, csak annyit, hogy vannak olyan emberek, akiknek tényleg nincs annyi pénzük, hogy minden tökéletes legyen és pengessenek és tényleg nem tudnak annyit kicsikarni és ezek az emberek semmivel nem rosszabbak annál a válaszolónál, aki szerint a hálapénz is az ő gyermekük egészségét szolgálja. Ez a gusztustalan. Hogy a hálapénztől függjön a gyermekem egészsége??

És nem szabad elítélni azokat, akik nem tudják megfizetni. Elég sokan vannak.

2008. okt. 19. 09:36
 46/48 bendzso ***** válasza:
95%

nézzétek, nem muszáj hálapénzt adni! simán tb-s betegként is bejárhatsz a kórházba, vizsgálatokra, így vagy úgy megvizsgálnak. az orvosok sem állatok, akiket csak a pénz hajt. ha tb-s beteg vagy, akkor az vizsgál meg,a ki éppen dolgozik, nem tud kialakulni olyan kapcsolata, mintha mindig ugyanaz a doki vizsgálna meg. én (és nem azért,mert krőzus vagyok) azért fizettem extra pénzt a dokimnak,mert magánrendelésre jártam, hétről hétre, két hétről,két hétre, ahogy megkívánta a terhesség. de mindig az a doki fogadott a magánrendelőjében, nem kellett órákat várnom, nem kellett a sok nyavajgó kismamát hallgatnom. odamentem időre, megvizsgált, megbeszéltünk mindent és a szülésnél ő volt ott, ő szedte ki a varratokat és ő vizsgált meg a hathetes kontorllon! mert nekem fontos volt annak az orvosnak a személye, nem akartam alkalmanként más doki előtt letolni a bugyimat és ha nem dolgozott és nem volt ügyeletben, hanem szabin volt, akkor is odaért a kedvemért. mert fizettem érte, h a szabadidejében, amikor a családjával lehetne, ő mégis az én nyavajáimmal foglalkozik. ez egy külön szolgáltatás, h fényesre legyen nyalva a fenekem. ráadásul ő tudja, h milyen gyógyszert, mikor és miért ír fel - nem kell szabadkoznom egyik dokinál sem,h de a kollegája mást mondott... és ezért nem is tartom hálapénznek. én ragaszkodom hozzá, h ő akkor, amikor én akarom ugrásrakészen álljon! mi van ebben felháborító????

a kórházban meg nem kell fizetni. pláne,mert kis esély van rá, h legközelebbis ugyanazzal az orvossal fogsz találkozni, így az sem ciki, ha nem tolsz a zsebébe pénzt.

nekem a szülész, a fogorvos és a kozmetikus ilyen és, ha ők adják ezt a mindenpillanatban a rendelkezésedre állok feelinget és tudom, h így is lesz, akkor miért ne fizetnék neki? ha te ledolgozod a nyolc órádat, utána, ha többet akarnak dolgoztatni, te is elvárod, h az extra melóért extra pénzt fizessenek...

na, lehet engem jól lepontozni, de szerintem döntsd el te magad, h a terhességed alatt mi a fontos: vizsgáljon meg valaki, mindegy,h ki, mindegy, h ki mikor mit ajánl, javasol és aztán ahány doki lát, annyi jótanácsot kapsz, vagy fizetsz, de akkor az a doki kísérjen végig minden pillanatodban, ő írja fel a különböző gyógyszereket, ha kell és ő lássa első perctől az utolsóig az állapotodat!

szóval extraszolgáltatásért extra pénz jár... vagy az orvosoknak nem? ja és nem vagyok orvos és nem is tervezem,h orvos leszek a jövőben. nem vagyok milliomos, de nekem fontosabb volt az egészségünkért fizetni, mint drága cuccokra költeni. pláne az első gyereknél, amikor azt sem tudtam, h eszik e vagy isszák az újszülöttet, amikor azt sem tudtam,h melyik a jó babakocsi vagy gyerekágy.

2008. okt. 19. 13:13
 47/48 anonim ***** válasza:
Drága 9:36-os válaszoló. Valamennyi választ elolvasva, meg kell állapítsam, hogy senki nem ítélt el senkit. Kivéve Téged, a "gusztustalan" orvosok tekintetében....
2008. okt. 19. 14:03
 48/48 anonim ***** válasza:
A jelenségre írtam, hogy gusztustalan. De szerintem mindegyi is. :-((
2008. okt. 19. 14:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!