Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem gusztustalan, hogy az...

Nem gusztustalan, hogy az orvosok elvárják a hálapénzt? Én azt a pénzt a gyermekemre fogom fordítani és még így sem lesz semmi extra számára. Engem ez felháborít! Csak én gondolom így?

Figyelt kérdés
Nekem nincs plusz pénzem. Nem is adnék!!! Ők is megkapják a fizetésüket, vagy nem? Mindenhol csak megkopasztják a kismamákat legyen az bármilyen téren. !
2008. okt. 17. 14:23
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
84%

Nem mindegyik orvos várja el a hálapénzt és nem is ad mindenki! Ezt mindenki saját maga dönti el. Ha valaki fogad egy dokit az tudja hogy az plussz költséggel jár a doki felé, aki nem fogad az vagy fizet valamit a dokijának vagy nem. Ezt tényleg mindenki maga dönti el.

Lehet ezen felháborodni, de nem tudunk ellen mit tenni sajnos. Manapság mindenért fizetni kell. Hát ilyen az élet sajnos.:(

2008. okt. 17. 14:28
 2/48 anonim ***** válasza:
100%
Szia!! Teljesen osztom a véleményedet! Én amikor az első babámmal voltam várandós, az egyik kórház szülész-főorvosa volt a dokim, és mivel fiatal voltam(19), úgy gondoltam hogy jó,ha fizetek neki vmennyit... Nem tudtam minden alkalommal fizetni, de volt hogy több alkalommal is csúszott a zsebébe... karácsonykor szültem, és mit ád isten a dokimat felhívták,hogy jöjjön be mert szülök, ő üzent,hogy nem tud most befáradni, így az ügyeletes doki mondta,hogyha nekem jó, ő levezeti a szülést... Mikor következő nap bejött széles vigyorral, hogyhát hogy vagyunk,hányni tudtam volna tőle, mert tudtam hogy a pénz miatt teszi... Gondolhatod.. Semmit nem adtam... Most újra babát várok, és a helyi Sztk-ba járok, rendelési időben, mindíg ugyanahhoz a dokihoz és ennyi...Ha fizetek,ha nem akkor is megfog születni a babám, ők ezért kapják a fizetésüket...
2008. okt. 17. 14:29
 3/48 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem sem szép dolog az, ha valaki elvárja, meg ha csak azzal foglalkozik normálisan, aki ad.. De tudnod kell, h az orvosok fizetése még több, mint 10 év munka után is 110ezer forint körül van, ami a felelősségükhöz és a munkamennyiségükhöz képest semmi.. Nehéz dolog ez. Pl. én sem szoktam hálapénzt adni, mert nincs miből (hiszen orvos vagyok.. - és a kör bezárult).
2008. okt. 17. 14:29
 4/48 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen egyet értek Veled! Én 6hete szültem és egy árva fillért nem adtam az orvosnak, se a szülésznőnek, mégis levezették a szülést, hiszen ez a dolguk. Engem az háborít fel, hogy vannak orvosok, akik konkrétan megmondják, hogy mennyit kérnek a szülésért, mintha az tök természetes lenne.
2008. okt. 17. 14:31
 5/48 A kérdező kommentje:
Őszintén én gondolkoztam hogy fogadok orvost, de mivel ingyen is megvizsgálnak akkor minek? Sokan panaszkodnak a fogadott dokikra. Végül nem is ez döntött hanem hogy szerintem már egy vizsgálat is borzalmasan drága és én ráadásul pont a síszezonban szülök. Akkor már mindegy hogy van-e fogadott.
2008. okt. 17. 14:34
 6/48 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy gondolom, hogy azért fogadott orvosnak, akinek, ha még szabadságon is van odatelefonálhatsz és beszalad a kórházba, hogy veled lehessen, amikor szülsz (nekem ilyen van) annak illik.

Természetesen, ha ügyeletben szülsz, akkor nem kell.

2008. okt. 17. 14:36
 7/48 anonim ***** válasza:
83%
Kérdés: Ha a hálapénzt azért várják el, ill. azért adják, hogy jobb bánásmódot kapjunk, illetve, merthát szegénynek kevés a fizetése, akkor ilyen alapon egy natúr közértben is adhatnánk hálapénzt, mert a hentespultban mosolyogva szelték nekünk a párizsit és nem csak úgy odalökték?? Nem mindenkiről van szó, de a nagy átlag elvárja, hogy az emberek fizessenek....
2008. okt. 17. 14:37
 8/48 anonim ***** válasza:
100%

Igazatok van, teljesen. Én magándokihoz járok, minden alkalommal elkéri a rendelés árát, és nyílván adni fogok neki, de csak azért, mert az etikett elvárja. De legszívesebben nem adnék egy fillért sem, mert a terhesség alatt végig megkapja az árát, bőven. Azért tényleg undorító, h. elvárják az orvosok, h. tejeljünk a zsebükbe, ők sírnak, h. kevés a fizetésük, de meg lehet nézni az összes nőgyógyászt, h. milyen házban lakik és milyen autóval jár! Azt hiszem, magamat és sok más ezer, tízezer embert sokkal jobban kellene sajnálni. Ők erre esküdtek, ez a feladatuk, és az, h. mennyi a fizetésük... hát sajnos annyi, amennyi. Én sem kapok senkitől jattot, hálapénzt, még ha túlórázom, akkor sem, akkor miért várják el az orvosok???? Tényleg felháborító, egyébként.

És én azért mentem magánorvoshoz, mert ahol élek, az itteni szülészet olyan, h. annak inkább nem teszem ki sem magam, sem a babám. Sok olyan orvos van itt, aki úgy kezeli a kismamákat, mintha azok tök hülyék lennének és durvák is és modortalanok. Az újszülött részlegről meg nem is beszélek!

Szóval engem is felháborít, nem csak téged, tök igazad van!

2008. okt. 17. 14:39
 9/48 anonim ***** válasza:
100%
2-vel ezelőtti vagyok: hát igen, ha valaki előre közli az árfolyamot, az kritikán aluli.. Undorító! Ezek az orvosok általában persze nem is az előbb említett 110 ezerből nyomorgók közé tartoznak, mert ennek a sokszorosát beszedik a betegektől. Olyanoktól is, akiknek nincs erre pénzük, épp hogy megélnek valahogy.. Sajnos nőgyógyászok között sokkal több az ilyen orvos, mint máshol..
2008. okt. 17. 14:39
 10/48 anonim ***** válasza:
62%
5. válaszoló: Nem gondoltál még rá,hogy nem azért szalad be a kórházba, mert te vagy neki a fontos, hanem az összeg, amit ezért kap?
2008. okt. 17. 14:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!