Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem gusztustalan, hogy az...

Nem gusztustalan, hogy az orvosok elvárják a hálapénzt? Én azt a pénzt a gyermekemre fogom fordítani és még így sem lesz semmi extra számára. Engem ez felháborít! Csak én gondolom így?

Figyelt kérdés
Nekem nincs plusz pénzem. Nem is adnék!!! Ők is megkapják a fizetésüket, vagy nem? Mindenhol csak megkopasztják a kismamákat legyen az bármilyen téren. !
2008. okt. 17. 14:23
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
65%
Már nem igazán fizetnek tul orát sőt ha meg említed azt mondják ez van,nem tudnak tul órát fizetni ,ha meg nem tetszik,hogy nem fizetik ki a tulórát akor azt mondják viszlát.Ez van ez a mai világ.De láttom ez a kérdés meg mozgata a kismamákat ,rekordot döntöt ez a kérdés még nem volt egy kérdés sem ami enyi választ kapot volna.De főlősleges ezzen vitatkozni ez a Nagyokon mulik akik döntenek a sorsunkon .Mindenkinek kell a pénz van aki többet kap van aki nem.
2008. okt. 17. 15:59
 32/48 anonim ***** válasza:
100%

Két dolog foglalkoztat:

2. Miért nem kapok soha számlát a magánrendelésen?

1.Tuti, hogy a lányomból és fiamból is nőgyógyász lesz.

2008. okt. 17. 16:05
 33/48 anonim ***** válasza:
63%

Az enyémekből meg urológus:))

Az anyukám szerint 20 év múlva azok is nagy karriert futnak majd be.A mai divat szerint öltözködő lányoknak még télen is kint van a ruhából a hasuk,derekuk.

A lényeg,hogy nem sok szegény orvos van.

De kár a kevés lelkiismeretesért,övék lenne minden tiszteletem,csak ismernék egyet is.

2008. okt. 17. 16:25
 34/48 anonim ***** válasza:
86%
A hálapénzt,mint jelenséget mi hoztuk létre...azaz a betegek.Én egyáltalán nem érzem felháborítónak,hiszen az orvos is onnan szerez többet,ahonnan tud!Aztán döntse el ki-ki maga,hogy csúsztat-e a zsebébe vagy sem.Nem irigyelem egyik dokit sem,sem az autójuk,sem a lakásuk-házuk miatt...vagy azért mert nekik több jutott,mint nekem.Mindenki úgy boldogul,ahogy tud.Megjegyzem a fogadott nőgyógyászomon kívül senkinek sem adtam grátisz és nem is fogok.A magánrendelést én választottam,hát meg is fizetem...ez természetes.Amúgy aki nem tud ,vagy akar adni egész egyszerűen nem ad és kész!
2008. okt. 17. 16:25
 35/48 anonim ***** válasza:
85%
Azért ez nem ennyire egyszerű,hogy mi rontottuk volna el őket.Egy kétségbeesett beteg,vagy aki a gyerekéért,az egészségéért,netán az életéért aggódik az utolsóját is odaadja.Szerintem az etikátlan,sőt undorító,hogy ezt el is várják.Fogadja el az orvos attól aki adni tud,de lássa el korrektül azt is,aki nem tud,vagy nem akar.Ezt miért nem lehet elfogadni?Mert ennyire csak a pénzről szól nekik a gyógyítás.
2008. okt. 17. 16:30
 36/48 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy aki elfogadja a kismamától a pénzt azt nem fogja meghatni. Neki az az érdeke, hogy a 6. vendégszobába is plazma tv-t rakjon és hogy a legújabb BMW-ben viritson, míg letojja, hogy esetleg neked azért nincs légzésfigyelőd vagy bármi ami már alapnak számít manapság mert neki vastag volt a bőr a képén. Sajnos tényleg az kéne, hogy egyszerre mondjon nemet minden kismama csak sokan félnek sajnos nem ok nélkül hogy nem figyelnek rájuk. Azért kívánom az ilyen orvosnak, hogy kerüljön ilyen helyzetbe mégha rövid időre is mert nem hiszem hogy ő tudja milyen 2-3 embernek kijönni havi 140-150 ezerből úgy hogy a rezsi is egyre drágább. Sőt most nincs ennyi mert sajna a táppénzen lévő kismama csak 70%-OT KAP.
2008. okt. 17. 16:34
 37/48 A kérdező kommentje:
Tudod ha én dolgozok és megkapom a fizetésem nem happoghatok. Sokszor mi nők sokkkal rosszabb és sokkal nehezebb mukát végzünk mint egy-egy orvos. Ha én túlórázok nekem még abból is adóznom kell. Ha tisztán kapnám meg a kis fizetésem akkor nem biztos hogy így élnék csak tudod fizetek tb-t. Ők adóznak ebbl a pénzből? Én büntetném azokat az orvosokat akik elfogadják.
2008. okt. 17. 16:42
 38/48 anonim ***** válasza:
100%
Én 8 hete szültem és nem volt f.orvosom söt nem is voltam magán rendelésen 1 se .El mentem minden kötelező vizsgákra de nem magán rendelésre, és egészséges kisfiút szültem.A szülésznőnek és a dokinak nem adtam 1 fillért-se .Van akinek adjam a kisfiam-nak és nincs nem bánom de le a kalappal nagyon rendesek voltak.
2008. okt. 17. 16:49
 39/48 A kérdező kommentje:

Örülök hogy van ellenpélda is. Gratulálok a bébidhez. Meg szabad tudni melyik városban vagy? Talán reményt adsz néhány kismaminak.Most olvastam hogy: Nem lenne szabad sem elfogadni, sem bevallani.

A BTK (Büntető Törvénykönyv) szerint ez büncselekmény.

2008. okt. 17. 16:58
 40/48 anonim ***** válasza:

Nem én sem adok hálapénzt, nincs fogadott dokim. Hallottam sok rosszat is, meg páromnak már van egy lánya, nála volt fogadott magán doki, és azt mondja, nem érte meg. Én eddig elégedett vagyok a dokimmal.

De sajna nekem is van rossz tapasztalatom. Decemberben műtöttek, és a fiatal dokit napokig nem láttam a műtét után, más orvos meg természetesen nem ad választ a kérdésekre! Na én ezért nem adtam hálapénzt kari előtt a dokinak, hisz mire is adtam volna, mert elvégezte, ami a dolga?! Mivel vizsga miatt nem volt, hát rajtam is csak gyakorolt! én úgy vagyok vele, hogy akkor adok majd pénzt, ha úgy gondolom megérdemli az orvos! mert törődött velem is a többi betege mellett! és ez alatt semmi extrát nem értek, csakhogy ne tűnjön el napokra!

a hálapénz kimeríthetetlen téma!és a fogadott orvos kérdése is. Mivel a szülés időpontja nem számítható ki 100%, hát elég rizikós!és nem mindegyik doki olyan becsületes, hogy bármikor bejöjjön, csak mert te szülsz! Pedig ezért kapja szép kis summáját!

2008. okt. 17. 19:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!