Létezik olyan, hogy a 24-28. heti terheléses vércukorvizsgálat közben inni sem szabad?
ahova én jártam, cukrosköttyöt kellett inni, nem megterhelően mozogni, és nem szabadott enni-inni (még vizet sem) abban a két órában, ezt kifejezetten kiemelték többször is, mindenki (védőnő, aki levette a vért, még a betegfelvételen is elmondták). Ahol barátnőm szült, ott egy kiflit kellett enni+egy pohár tej, enni-inni utána ott sem lehetett.
ez a 'Természetesen nem megyek bele, hogy vizet sem ihassak' megnyilvánulásod nekem kicsit bicskanyitogató, remélem természetesen majd a diétát se tartod be, ha véletlenül rossz lesz az értéked.
Azt már csak a gyereked érdekében írom le, ha esetleg nagyon a felső határon fog mozogni az értéked, akkor azért említsd meg a téged sztároló és dicsérő magándokikádnak, hogy te bizony TERMÉSZETESEN nem bírtad ki és bevedeltél fél liter vizet...
no jó, szóval minden laborvizsgálatnak megvan a menete, hogyan kell csinálni, hogy az eredmény ne legyen fals.
Mint mindenre, erre is van ajánlás, módszertani leírás.
előtte inni lehet. leveszik a vért, megterhelnek a cukorral. ez eleve 2-3 dl víz, és ha marad a pohárban cukor, nyugodtan után lehet tölteni, és lehet inni még 1-2 decit.
DE utána az ember leül, nem eszik, nem iszik, nem mászkál. Nyilván kánikulában az egyéb módon elvesztett folyadékot lehet pótolni, de ez a 2órás vizsgálat alatt max még 2-3 deci.
Mászkálni nem lehet! a Fizikai aktivitás befolyásolja az eredményt.
Senki nem várja el, hogy a labor előtti váróban összepisild magad, szóval ha nagyon kell, nyugodtan lehet menni.
Azt gondolom, 2 órát ki lehet bírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!