Létezik olyan, hogy a 24-28. heti terheléses vércukorvizsgálat közben inni sem szabad?
Azt már említették neked hogy majd a vajúdás alatt sem lehet enni, inni is csak mértékkel ajánlott, és az általában nem 1-2 óra..
Ne hisztizz, a terhesség feladatokkal is jár, tök mindegy hogy magán intézménybe mész vagy sem, a vérérték ugyan az!
Én magánrendelőbe járok és ott annyi van, hogy wc-re lehet menni a 60 perces vérvételig nem szabad inni, 60 perces vérvétel után már lehet vízet inni, de lehetőleg nem fél litert. Illetve lassú sétát is engednek már, de pl lépcsőzni tilos :D
Én ittam 60 perc előtt is egy két kortyot, ha nagyon úgy éreztem muszáj, de én IR miatt havonta járok terhelésre... Amúgy maximum 2 órát ki lehet bírni ivás nélkül. Mászkálás nélkül is, visz az ember könyvet aztán megvan oldva :)
Bár őszinte véleményem az, hogy egy nagy marhaság az egész... ha bármi ebből fontos lenne, akkor egységes lenne mindenhol. Már ott hiba van a dologban, hogy ki az isten eszik annyi cukor tartalmú ételt reggelire mint amennyit lenyomnak a torkunkon... meg aki alapból diétán vannak annak kifejezetten biztos jót tesz a hirtelen cukor... Na mindegy ez van ezt kell szeretni :D
Minden jót!
33hkm
Jujj, ez itt a 10 millió diabetológus országa! :)
Kérdező, én a SOTE 2-n voltam. Előre szóltak, hogy aznap éjjel éjfél után már csak vizet ihatok (abból bármennyit), és reggel is igyak, nehogy gond legyen (pl. ájulás). Nézték, ahogy megiszom a lötyit (kikeverték nekem + beletették az általam vitt citromot), majd közölték, hogy elmehetek, 2 óra múlva jöjjek vissza pontosan, és közben vizet, ásványvizet lehet inni.
Mindezt kb. 2000 Ft-ért.
Mindenkinek mondom: SOTE 2. Nem állítom, hogy tévedhetetlen ott mindenki, de azért ez egy elég neves intézmény. Nyilván tudják, hogy mit csinálnak, és ott ez a protokoll.
#15, Nagyjából így gondolom én is. Kár, hogy van akivel mindent meg lehet csináltatni azzal az egyen-szöveggel, hogy a "gyerekért teszi" még akkor is, ha ez nem fedi a valóságot. Az elsővel jártam szülés-felkészítőre, ott is mindig mondta a 20+ éve a pályán lévő szülésznő, hogy vigyünk be a vajúdáshoz fél literes palackokban vizet és igyunk (az hogy nekem erre nem lett szükségem a sürgősségi csm miatt az más kérdés, de emlékszem hogy mondta) Sajnálom azokat akik olyan helyen szülnek, ahol a kiszáradás közeli állapot - mi van ha 12 órát vajúdik valaki? - a protokoll része.
#14 : A kérdést azért írtam ki, mert mikor kétségbe merem vonni az orvosi centrum ügyfélszolgálata által adott válasz helytállóságát, és az orvosom utólag mindig nekem ad igazat, további válaszra nem méltatnak. Nálam pedig ez a neveletlenség csúcsa. Kérdeznek, válaszolsz. Ez alap (lenne) Ezért jutott az eszembe, hogy inkább valódi édesanyákat kérdezzek, náluk hogy zajlott a terheléses vércukorvizsgálat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!