Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen a terheléses vércukorvi...

Milyen a terheléses vércukorvizsgálat? Kell inni valami szirupot? És miből áll a szirup? És a terhesség melyik hetében nézik ezt meg?

Figyelt kérdés
Csak azért kérdezem mert láttam hogy itt írták hogy valamilyen szirupot otthon kell e meginni?Ilyen is van?Szirup.Én még egész fiatal terhes voltam(kb. 6-7 hetes) amikor a védőnő elküldött valamilyen vérvételre és mondta hogy a vér levétele előtt egyek meg egy zsömlét és 1,5 dl. tejet.Ez is az lett volna?Ha igen akkor megfogják ezt ismételni?Neharagudjatok de nemtudom ezeket!Előre is köszi a válaszokat!
2009. jún. 11. 11:33
 1/7 anonim ***** válasza:

a cukorszirupos nem ugyanaz mint a tesztreggelis(zsemle és tej)

75g glükózt kell feloldani 2,5-3 dl vizben előtte vesznek éhgyomrit,megiszod a szirupot majd 2 óra múlva újra vesznek vért.másnap mehetsz az eredményért.ezt 24-25 hetesen szokták csinálni.

2009. jún. 11. 11:41
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem a 23. hét körül csinálták.

Egy 2dl-s pohár tele van szőlőcukorral, és ahhoz öntenek egy korty vizet. Ezt meg kell inni, éhgyomorra, majd 2 óra múlva vesznek megint vért. Persze én szégyenszemre kihánytam, úgyhogy rá 1 hétre tesztebédet kellett ennem és úgy vettek vért. Vigyél magaddal citromlevet és öntsél bele, állítólag az jó és nem olyan émelyítő.

2009. jún. 11. 11:43
 3/7 anonim ***** válasza:
A 24. héten van vércukor vizsgálat. 2dl vízben oldanak fel egy csomag cukrot (nagyon édes szirup lesz) és ezt kell meginni. De lehet vinni citromot, citromlevet.
2009. jún. 11. 11:44
 4/7 anonim ***** válasza:

Én ma voltam. Levették éhgyomorra a vért, megitattak 2,5-3 dl cukros (olyan mintha porcukrot kevertek volna bele) vizet amit gyorsan kellett lenyelni, ami akkor jól is esett mert szomjas voltam. Aztán 2 óra múlva levették újra a vért. Kibírható.

A tejes-zsömlés is cukrovizsgálat, hol ezt hol a cukros vizet csinálják.

2009. jún. 11. 11:47
 5/7 anonim ***** válasza:
4. vagyok, 23 hetes 1 napos vagyok.
2009. jún. 11. 11:47
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Akkor én még ezután számolhatok a cukorterheléses vizsgálatra?!
2009. jún. 11. 13:54
 7/7 anonim ***** válasza:
Igen, majd a 24-28. hét között.
2009. jún. 11. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!