Milyen a terheléses vércukorvizsgálat? Kell inni valami szirupot? És miből áll a szirup? És a terhesség melyik hetében nézik ezt meg?
a cukorszirupos nem ugyanaz mint a tesztreggelis(zsemle és tej)
75g glükózt kell feloldani 2,5-3 dl vizben előtte vesznek éhgyomrit,megiszod a szirupot majd 2 óra múlva újra vesznek vért.másnap mehetsz az eredményért.ezt 24-25 hetesen szokták csinálni.
Szia!
Nekem a 23. hét körül csinálták.
Egy 2dl-s pohár tele van szőlőcukorral, és ahhoz öntenek egy korty vizet. Ezt meg kell inni, éhgyomorra, majd 2 óra múlva vesznek megint vért. Persze én szégyenszemre kihánytam, úgyhogy rá 1 hétre tesztebédet kellett ennem és úgy vettek vért. Vigyél magaddal citromlevet és öntsél bele, állítólag az jó és nem olyan émelyítő.
Én ma voltam. Levették éhgyomorra a vért, megitattak 2,5-3 dl cukros (olyan mintha porcukrot kevertek volna bele) vizet amit gyorsan kellett lenyelni, ami akkor jól is esett mert szomjas voltam. Aztán 2 óra múlva levették újra a vért. Kibírható.
A tejes-zsömlés is cukrovizsgálat, hol ezt hol a cukros vizet csinálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!