Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 1 évesek az ikreim, és védekez...

1 évesek az ikreim, és védekezés mellett teherbe estem! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2017. jún. 6. 07:43
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
55%
Ha nem vallalod be a picurt, neked konnyebb lesz a dolgod egy darabig, az teny. De szerintem ne hidd azt, h ha megszulod a kistesot azzal az ikreknek artasz. Ez nem igaz szerintem. Hosszutavon egy testvert adsz nekik. ilyen alapon mar azzal artottal az egyik ikerparnak, h van egy ikertesoja is, mert mar alapbol csak 50% figyelem es szeretet jut egyre. Ha csak egyesevel jottek volna, mennyivel jobb lehetne nekik.. szoval szerintem te is erzed h nem ez az igazi indok, hanem az h felsz a feladattol. Felsz h nem fog menni, es h tul kemeny lesz nektek szuloknek. Az a baj, h nem biztos h barkinek jo ha nem vagy oszinte magaddal. Nyilvan te dontod el mit akarsz, ebbe mi nem szolhatunk bele, de gondoltam megvilagitom a dolognak ezt az oldalat is, h kesobb ne kelljen bankodnod es szarul erezned magad a dontesed miatt. Sok szerencset kivanok!:)
2017. jún. 6. 18:55
 32/44 anonim ***** válasza:
76%

"Sajnálom a magzatot, ő igazán nem tehet róla, de neki is így lesz a legjobb"

miért lenne neki az a legjobb, ha még magzatkorban meghal?

kérdező, látszik az írásaidból, hogy nagyon megviselne az abortusz, ha már most sajnálod a magzatkát. ne félj, a szeretet nem olyan korlátolt, hogy csak két kisbabára jut, nem egy ember nevel egyszerre 3 pici babát. mi van azokkal, akiknek pl hármasikrei vannak?

2017. jún. 6. 18:58
 33/44 anonim ***** válasza:
86%

Én semmiképpen nem mennék abortuszra!

Lehet,hogy a kezdet nehéz lesz három kicsivel,de akkor sem lennék képes megölni egy ártatlan kis életet!

2017. jún. 6. 19:31
 34/44 anonim ***** válasza:
89%

Azt semmiképp ne gondold, hogy az ikrek érdekében veteted el a kistesójukat! Egy gyereknek sem érdeke a testvére halála, mégha az magzat is. Minden kiderül.

A halott magzat is ott van a család erőterében, nem lehet csak úgy átlépni felette. Mindenkinek helye van, s szerintem inkább élőként, mint holtként.

Én három gyerekes anyaként képtelen lennék elvetetni a gyerekemet. Nagyon nem hiányozna most egy negyedik, mindent meg is teszünk ez ügyben, de ha jönne, én nem tudnám megszavazni a halálát. Nem tudnék utána a másik háromra nézni anélkül, hogy az általam megöletett negyedik képe ne lebegne ott a szemem előtt. Mert ahogy az ikrek UH-ján is élő embereket láttál, úgy ennek a babának az UH-ján is egy élő ember van. Csak ő pechjére rosszkor fogant. De attól még ugyanolyan az az Uh-kép...

2017. jún. 6. 20:35
 35/44 anonim ***** válasza:
90%
Teljesen érthető szerintem a félelmed, de én akkor sem vetetném el. Lehet, hogy csak amiatt vagyok most annyira érzékeny ebben a témában, mert egy pici baba van a hasamban, de én már 4 hetesen is babának tekintettem, nem magzatnak meg hasonlóknak. Ő már egy élőlény.
2017. jún. 6. 21:23
 36/44 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem pontosam tudod, hogy a két babóca mellett van hely a harmadiknak is. Nem biztos, hogy kievernéd valaha, ha megöleted.
2017. jún. 6. 22:16
 37/44 anonim ***** válasza:
48%

Ikreim vannak és a válaszadók reakciójából látszik, hogy a többségnek fogalma sincs arról, hogy ez mivel jár. Nekem már 3 évesek, szeptembertől mennek oviba.

Reagálnék pár hozzászólásra: miért kéne ezt úgy tálalni a gyerekeknek, h az aborusz miattuk történt? Ez a meglévő család minden egyes tagja miatt történik, ha megtörténik, azért, hogy ne menjenek tökre. Anyuka ne legyen idegroncs, mert ezt megsínyli a házassága és a gyerekei is. Olyan könnyen írjátok, h az eleje nehéz lesz, és ha abba tökremennek akkor mi lesz?

Másrészt, kutatások bizonyítják, hogy nem feltétlenül jó, az ikepár minden tagjának, hogy ketten vannak. Vannak olyan gyerekek, akiknek "jobb lenne" ha csak egyedül lennének, nem mindenki tudja az osztott figyelmet, a másik tesó állandó jelenlétét tolerálni. Pláne ha az 50%-os figyelem helyett már csak 30%-ot kap az a gyerek.

Valamelyik válaszoló rávilágított, erre érdekes nem reagált senki, hogy ha anyával bármi lesz a terhesség altt, durva rosszullét, ágynyugalom, esetleg kórház, akkor mi lesz az ikrekkel? Meg tudják ezt oldani? Ezer és ezer átgondolandó kérdés van, mérlegeljetek.

2017. jún. 7. 07:39
 38/44 anonim ***** válasza:
40%

Utolsó, ikres vagyok, baromira nem érkedelnek a lepontozások, még gyakorlati dolgok jutottak eszembe, ezekkel hátha tudok segíteni.

Írtad, h nincs segítséged, de anyagilag rendben vagytok. Én azt gondolnám át, h ha megtartjátok mindenképpen szükségetek lesz segítségre, ha nincsennek nagyszülők, akkor fizetettre. Egy babyszitter, itt Bp.-n kb. 1500-2000 Ft körül kér ikrekre óránként. Mi érdeklődtünk magaánbölcsinél, ott a két gyerekre 150 e ft-ot mondtak, heti 5 napra, reggeltől délutánig. Még felmerülhet a csana, heti 2-3 napra, nálunk ez 50 és 100 e ft között mozgott egy hónapra. Vagy másik opció, h valahonnan szerzel munkáltatóit és felveteted őket állami bölcsibe.

2017. jún. 7. 11:24
 39/44 anonim ***** válasza:
53%
Meg kellene tanulni felelősségteljesebben gondolkozni és ha már gyermeket szültünk erre a világra elsősorban érte felelsősséget vállalni. Én nagyon tisztelem a kérdezőt, hogy tisztában van a korlátaival és probál felelősségteljes döntést hozni.
2017. jún. 7. 11:29
 40/44 anonim ***** válasza:
48%
Minél több egy családban a gyerekben, annál több felé oszlik a kizárolag vele töltött idő mennyisége, a rá fordított figyelem, az energia. Ez színtiszta matemetika. 3 gyermekem van, tudom, h miről beszélek, és de igen, az ikreknek akiknek még 1 évesen hatalmas szükségük lenne anyára kell osztozniuk egy 3. gyerekkel is mindezen. Továbbmegyek, így lehet, h bekerülnek bölcsibe, ahová amúgy nem mennének valószínüleg, vagy bébiszitterre lesznek bízva.
2017. jún. 7. 11:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!