Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 1 évesek az ikreim, és védekez...

1 évesek az ikreim, és védekezés mellett teherbe estem! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2017. jún. 6. 07:43
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
39%
Utolsó vagyok. Azt el sem tudom képzelni, most így jobban belegondolva, hogy lehet kihordani egy terhességet 1 éves ikrek mellett. Tegyünk fel, hogy nincsennek rosszullétek, nincs semmi gond, ami miatt veszélyeztett lennél, tehát nem kell állandóan feküdni akkor is hogy pihensz? hogy kíméled magad?vagy a végén hatalmas pocakkal hogy intézed a 2 gyereket, ha nincs segítséged? És ez a jobbik verzió, mert van anya, aki végighányja a terhességet vagy kórházba kerül esetleg feküdnie kell. Ezeket is gondoljátok végig, ha veled valami lesz a terhesség alatt lesz aki ellátja a másik kettő?
2017. jún. 6. 13:01
 22/44 anonim ***** válasza:
69%

Barátnőmnek született egy gyereke, majd egy éves sem volt, jöttek az ikrek. Már pár hónaposak, hát elég nehéz neki, nincs túl sok segítsége, de aki tud, segít. Vagyis meglehet oldani. Szerintem iker újszülöttekkel nehezebb.

Egyébként, azt csinálsz, amit akarsz, felnőtt ember vagy. Ilyen dologban ne várj arra választ, mit tegyél. Annyit írhatunk, mi mit tennénk, de ennek annyi és annyi tényezője van, hogy csak ismételni tudom magam...azt csinálsz, amit akarsz. Kívánom, hogy számodra/számotokra megfelelően dönts és ne bánd meg.

Mindenképpen kitartást kívánok!

2017. jún. 6. 13:01
 23/44 anonim ***** válasza:
56%

Értem a riadalmad. Nekem annak idején sokat segített, hogy láttam a környezetemben olyan párokat, akik több gyerekkel boldogultak. És tényleg nem voltak depressziósak, bár nehéz napjuk volt bőven. Sokat beszélgettem velük, sok jó ötletet és erőt is kaptam tőlük.

A kisfiam hat hónapos volt, amikor ikrekkel lettem terhes. Hogy ne legyen annyira egyszerű volt még két óvodás korú gyerekünk. Aztán élet újra csinált egy csavart és csak az egyik baba maradt meg, kórházba kerültem két hétre, és így is nehezen engedtek haza. A baba hamarabb született a kiírt időpontnál, de teljesen egészségesen.

Szülés után a legtöbb nehézséget mégsem a 14 hónapos kisfiam jelentette, hanem az ovisok el és hazavitele ill az ovis anyák napjára, évzárókra való eljutás 2 szoptatás közt. Ebben volt segítségem szerencsére.

Nagyon nehéz időszaka volt ez az életemnek, de sosem bántam meg a döntést, hogy végig csináltuk. Kaptunk mi is hideget meleget. Még közeli rokontól is.

Szerintem beszéljétek át a férjeddel. Fél év alatt rengeteget okosodnak a kisfiúk. Szerintem bölcsibe nem veszik fel őket, de a csana jó megoldás lehet heti 2 napra. Vagy ha arra találtok segítséget, hogy levegőzni elvigye a fiúkat naponta.

Beszélj néhány nagycsaládossal, de olyannal akik a szép dolgok mellett a nehézségekről is mernek beszélni. Nem áltatlak nem lesz könnyű, de a 3 gyerek együtt nő fel. Ideális lesz a korkülönbség.

2017. jún. 6. 14:12
 24/44 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nagyon sajnálom,hogy ezt kell választanom, de úgy gondolom, a fiúknak még maximális odafigyelés kell, most is és 2 évesen is! Sajnálom a magzatot, ő igazán nem tehet róla, de neki is így lesz a legjobb! Ezért bárki elítéltet, ez az én sátán!
2017. jún. 6. 16:58
 25/44 A kérdező kommentje:
...én saram
2017. jún. 6. 17:08
 26/44 anonim ***** válasza:
49%
Most ugye magadat győzködöd, nem minket? Annyira szánalmas...
2017. jún. 6. 17:43
 27/44 anonim ***** válasza:
42%
Utolso! Nem magat gyozkodi, hanem udvarias modon megkoszonte a valaszokat - meg azokat is, akik total elferditve, tapasztalat nelkul es undorito modon kiforditjak ezt az egesz temat (a nagy abortuszellenesek ugyebar). Az a szanalmas, h meg ezt is kiforgatod ahelyett, h inkabb elhallgatnal.
2017. jún. 6. 18:03
 28/44 A kérdező kommentje:
Igen, ,,kedves" utólsó előtti!Megköszöntem minden válaszolónak a véleményét...és nem felháborodtam, az olyan hozzászólóhoz, mint te vagy!!! Értelmezd a dolgokat,ha nem tudod, akkor nem kell ide írnod!
2017. jún. 6. 18:26
 29/44 anonim ***** válasza:
78%
Egyik baratomeknal pont ez volt a helyzet mint nalatok.:) iker lanyok utan becsuszott nagyon hamar a kisteso. Eloszor megijedtek ok is, de aztan nem volt szivuk elvetetni es most utolag nagyon boldogok h igy dontottek. Amikor kerdeztem oket hogy birjak, es mennyire durva, azt mondtak, h a harmadik babaval volt a legkonnyebb, az ikrek utan mar benne voltak a rutinban. Az elso ev nehez volt nyilvan, de aztan konnyebb lett es a picur rengeteget tanult az ikrektol, mar az lefoglalta ahogy nezte oket jatszani:) ok is kettot terveztek alapbol, de most mar igy kerek a csalad es azt mondjak, igy jo ahogy lett :) szoval hajra, remelem, kicsit sikerult batoritsalak!
2017. jún. 6. 18:40
 30/44 anonim ***** válasza:
71%
A férjed véleménye? Remélem, nem egyezik a tiéddel. :-( Nekünk meg semmi közünk hozzá. De kérlek, mondd hogy soha nem mondod el a fiaidnak, hogy azért volt, hogy nekik jobb legyen! Lehet, hogy nem szetetnének majd ezzel együtt élni. Ne pakold rájuk, te nem vállaltad, hogy megoldod...
2017. jún. 6. 18:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!