1 évesek az ikreim, és védekezés mellett teherbe estem! Mit tegyek?
Barátnőmnek született egy gyereke, majd egy éves sem volt, jöttek az ikrek. Már pár hónaposak, hát elég nehéz neki, nincs túl sok segítsége, de aki tud, segít. Vagyis meglehet oldani. Szerintem iker újszülöttekkel nehezebb.
Egyébként, azt csinálsz, amit akarsz, felnőtt ember vagy. Ilyen dologban ne várj arra választ, mit tegyél. Annyit írhatunk, mi mit tennénk, de ennek annyi és annyi tényezője van, hogy csak ismételni tudom magam...azt csinálsz, amit akarsz. Kívánom, hogy számodra/számotokra megfelelően dönts és ne bánd meg.
Mindenképpen kitartást kívánok!
Értem a riadalmad. Nekem annak idején sokat segített, hogy láttam a környezetemben olyan párokat, akik több gyerekkel boldogultak. És tényleg nem voltak depressziósak, bár nehéz napjuk volt bőven. Sokat beszélgettem velük, sok jó ötletet és erőt is kaptam tőlük.
A kisfiam hat hónapos volt, amikor ikrekkel lettem terhes. Hogy ne legyen annyira egyszerű volt még két óvodás korú gyerekünk. Aztán élet újra csinált egy csavart és csak az egyik baba maradt meg, kórházba kerültem két hétre, és így is nehezen engedtek haza. A baba hamarabb született a kiírt időpontnál, de teljesen egészségesen.
Szülés után a legtöbb nehézséget mégsem a 14 hónapos kisfiam jelentette, hanem az ovisok el és hazavitele ill az ovis anyák napjára, évzárókra való eljutás 2 szoptatás közt. Ebben volt segítségem szerencsére.
Nagyon nehéz időszaka volt ez az életemnek, de sosem bántam meg a döntést, hogy végig csináltuk. Kaptunk mi is hideget meleget. Még közeli rokontól is.
Szerintem beszéljétek át a férjeddel. Fél év alatt rengeteget okosodnak a kisfiúk. Szerintem bölcsibe nem veszik fel őket, de a csana jó megoldás lehet heti 2 napra. Vagy ha arra találtok segítséget, hogy levegőzni elvigye a fiúkat naponta.
Beszélj néhány nagycsaládossal, de olyannal akik a szép dolgok mellett a nehézségekről is mernek beszélni. Nem áltatlak nem lesz könnyű, de a 3 gyerek együtt nő fel. Ideális lesz a korkülönbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!