Védekezés mellett teherbe estem. Van egy 1 éves kislányom, nem tudom, megtartsam-e a tesót. Tudnátok tanácsot adni?
Sziasztok! Fogamzásgátló mellett valahogy "besikeredett" a kistesó. (Rendesen szedtem, nem értjük, hogy hogyan történhetett.) Van egy 1 éves kislányunk, aki nagyon anyás, azt sem tudom, hogy szeretnék-e testvért neki egyáltalán. (Saját rossz tapasztalatom miatt). Egyetemen levelező tagozaton tanulok, munkaviszonyom nem volt, mert előtte is tanultam, így a két gyesre és családi pótlékra lennék jogosult, ami sajnos nem túl sok. Úgy terveztem, hogy idén menne a lányom bölcsibe, én meg dolgozni valahova. Az anyagiakról: átlagos körülmények között élünk, a család havi bevétele -ha megtartom a babát- 220-250 000 Ft körül lenne. Viszont szeretnénk felújítani a házat, szeretném "zökkenőmentesen" végigcsinálni a sulit, és azt sem szeretném, ha lánykám anyagi, törődésbeli, figyelembeli stb. hátrányt szenvedne...
A párom meg szeretné tartani, családom véleménye szerint ésszerűségi szempontból nem szabadna megtartsam a babát...
A véleményeket, tanácsokat előre is köszönöm!
Nem hiszem, hogy ilyen fontos kérdésben vadidegenek tudják megmondani, hogy mi lesz a jó Neked és a családodnak.
Személyes véleményem, hogy nagy a rizikója annak, hogy valami problémát okoz a fejlődő életnek, ha gyógyszerszedés mellett fogant meg. Az első három hónap (ahogy ezt már tudod) amúgy is rendkívül sérülékeny időszak a terhesség szempontjából.
Szerintem ebben ne kérj, és ne fogadj tanácsot, ti ketten a férjeddel üljetek le, és hozzátok azt a döntést, amelyet érzelmileg elbír a házasságotok. Ha vállaljátok, akkor sok dolog megnehezedik (bölcsibe attól mehet a lányod egyébként, kereshetsz otthonról végezhető munkát, pl. fordíthatsz - egyetemen kiteszel hirdetéseket, cikkeket fordítasz szakdolgozatokhoz, phd munkákhoz, akármikhez-), de a teher, ami a kapcsolaton lesz egy abortusz után, amelyben nem mindkét fél volt teljes vállszélességgel - hosszú távon sok ezerszer nagyobb bonyodalmat okoz. Tapasztalat - bár nem a férjem volt, akivel átéltem ezt a döntést, de egy hat éves kapcsolatom zárult így.
TI döntsetek, ti beszéljétek meg, és őszintén azt tudom csak tanácsolni, hogy másra ne figyeljetek.
Őszintén sok sikert a döntéshez, legyen úgy, ahogy a legjobb!
Szeretném megcáfolni azt a mondatot, hogy: "gyógyszerszedés mellett beteg lesz a gyerek". NEM! Ha teherbe estél a gyógyszer mellett, akkor az a gyógyszer nem volt rád hatással!!! Vagyis olyan, mintha nem is szedted volna, hiszen teherbeestél! Kérdezd csak meg bármelyik nőgyógyászt! Egyébként pedig játsz el mindkét döntéssel: tudod, mi lenne ha mondattal kezdődik.
Mi lenne, ha elvetetném, játszd végig a folyamatot magadban. Hosszú hercehurca elé nézel, az biztos. És próbáld meg lejátszani magadban, hogy fel fogod-e tudni dolgozni. Ugyanígy képzeld el azt, ha megtartanád.
Ezt kettőtöknek kell eldönteni, nem a családnak!
A gyogyszer semmilyen hatasra nincsen a magzatra.
Egy kicsit bunko leszek, de valoszinü azert tettel fel egy kerdest nevtelen oldalra mert elfogadod negativ valaszokat is.
Szerintem te igazan nagyon felelötlen ember vagy. Van egy gyermeked vagy is a felelösegnek mar meg nagyobbnak kellene lennie. A gyogyszer dobozara is ra van irva hogy nem ved 100%-ig, ha valaki 100%s biztosnasgot akar akkor meg mellette gumit is huz.... Az aki ezt nem teszi meg az elfogadja a közösüleskor, hogy esetleg becsuszhat egy gyermek, akiert ö felelöseggel lesz. Te nagyon azt irod, hogy semmi esetre sem szeretnel gyereket, akkor miert nem vedekeztel megfelelöen? a havi beveteletek egy kicsit sem keves, söt sok ember ennek a feleböl el.
Kicsit ugy erzem, hogy te magad sem erzed azt, hogy kepes lennel meg egy gyermeket felnevelni(habar akkor kerdes, hogy ezt az egyet is kepes vagy-e). De mekkora felelötlenseg egy gyermekes felesegtöl elvetetni egy gyermeket csak mert nem volt eleg esze megfelelö vedekezsere.
azt mondják, egy gyereknek elsősorban a szülei szívében kell hely, a többi másodlagos. Anyagilag biztosan ki lehetne hozni.
Figyelem és törődés a lányoddal: ebben sem jelentene hátrányt. Fürdethetnétek ketten a babát, mint engem a nővérem anno :)
Csak kérdés: ha bölcsibe adod, akkor mennyivel jut több figyelem neki, mintha otthon vagytok hárman?
Azt nem írtad, hogy mennyi a 'kötelező' kiadás. Gondolok itt: rezsi, hiteltörlesztő(ha van), munkába járás. Ha még ezután is 100-150 fölött vagytok, nem értem, hogy az anyagiak miért okoznak problémát. Azt sem írtad milyen sulit csinálsz. Ráfordított időben elég eltérőek lehetnek a különböző szakok.
Ha magára a gyerekvállalásra elég érettnek éreztétek magatokat, és biztosítani tudjátok több gyerek ellátását is, nem értem mi a problémád. Az ilyen irányú rossz tapasztalataidat meg a gyerekeid hasznára válthatod be.
Ez volt a véleményem.
A döntés a te és a párod kezében van. Mint előttem írták, üljetek le, és zongorázzátok végig melyik esetben mi lenne. Érdemes leírni a mellette és az ellene szóló érveket is, úgy tisztábban lehet látni. Ha az ellene érvek közt felmerül az, hogy te 'utálnád' magát a tudatot, hogy most még egy baba lesz akkor irány elvetetni, esetleg örökbeadni szülés után.
Hasonlo cipoben jartam, mi vegul megtartottuk a meglepi kistesot. A korkulonbseg 15honap koztuk.
Nem foglak amitani; nem konnyu ket kicsivel. De ez termeszetesen nem jelenti azt, hogy megbantam, nagyon nem!
Meggyozodesem, hogy a leheto legtobb amit adhatsz a gyermekednek, az egy Testver. Sok lesz a nehezseg; dackorszak tesofeltekenyseggel megspekelve es a kiadasaitok is meg fognak ugrani.
Ha anyagilag birnatok es a ferjed is tamogat ebben, en nem vetetnem el.
Hidd el, abortuszra keszulodni szornyu nehez dolog, eletem legeslegsotetebb emleke. Tudom mirol beszelek, mi a mutet napjan a korhazbol fordultunk vissza.
A lanyom az igazi valora valt kis almom, a kisfiam pedig eletem legnagyobb szerelme lett. Komolyan, neha ha egyutt alszom veluk, arra ebredek, hogy nem kapok levegot, mert racuppan a szamra es puszilgat! :))
A nagy most 2,5eves, a kicsi 16honapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!