8 hetes terhes vagyok, viszont nem volt tervezett baba, gyógyszer mellett estem teherbe véletlenül, megtartsam?
ha csak azért akarod elvetetni mert úgy gondolod, hogy beteg lenne, ne tedd!! úgy is lesznek ultrahangos vizsgálatok és kiderül, hogy egészséges-e, és ha beteg a baba még mindig meggondolhatod az abortuszt. ha viszont más dologért szeretnéd elvetetni (anyagi okok, fiatal vagy, stb.) azt viszont neked kell eldönteni, hogy fel akarod és fel tudod-e nevelni a babát. vagy esetleg örökbe is adhatod
üdv kispetya
Szia! Mindenképpen mondd el ezeket az orvosodnak, és ő majd megmondja, hogy ártalmas volt-e a babára. De én úgy tudom, hogy ebben a korai időszakban, amikor még csak 4-5 hetes vagy, akkor még nagyon pici az embrió és még nem épül az ő szervezetébe, az amit bevittél. Még a köldökzsinór sincs kifejlődve, javarészt a megtapadással van elfoglalva.
Tehát ha csak a cigi és némi alkohol miatt vetetnéd el, ne tedd!! Az egyszeri antibiotikum ha ártott volna, nem tapad meg a baba, úgyhogy szerintem nyugodtan tartsd meg és örüljetek a babátoknak!!!
Ja, és ha belegondolsz, hányan cigiznek és még isznak (!) is végig a terhesség alatt, és mégis egészséges gyermekük lesz... De Te abbahagytad, hidd el, nem lesz baj!
Hord ki a babát!
Szia! Utolsó vagyok. Örülök, hogy átgondolod és bízom benne, hogy jól fogsz dönteni. Hidd el, nem bánod meg, hogy megtartod, amikor megmozdul odabent, onnantól (is) a fellegekben fosz járni!
Azért írd meg a végső döntésed.
22 hetes kismami
Szia!
Én sem tudtam még a babámról amikor tartottuk a lakásavatót. Utána derült csak ki. Most itt alszik mellettem egy gyönyörű, egészséges, 4 hónapos kiskrapek.
Amúgy az antibiotikum. Szerintem éppen akkor estél teherbe, amikor szedted. Amíg fogamzásgátlót szedtem, én mindig szóltam ha gyógyszert írtak fel valamiért, mert vannak olyan antibiotikumok, amelyek semlegesítik a hatását a fogamzásgátlónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!