Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 8 hetes terhes vagyok, viszont...

8 hetes terhes vagyok, viszont nem volt tervezett baba, gyógyszer mellett estem teherbe véletlenül, megtartsam?

Figyelt kérdés
De van más baj is, az ünnepek alatt (karácsony, szilveszter) többször voltunk buliban, és többször ittam alkoholt is, amikor kb 4-5 hetes lehettem, csak ugye nem tudtam róla! Illetve a másik, hogy évek óta dohányzom! Amióta tudom (2 hete) azóta persze nem! E mellett decemberben 2x kaptam erős antibiotikumos kúrát tüszös mandulagyulladásra! Ezek úgy tudom árthatnak a babának! Ha előre terveztük volna, biztos jóval előtte leszokok a cigiről és eszembe se jut alkoholt fogyasztani, inkább vitaminokat szedni, de sajnos nem tudtam róla, 2 gyorsteszt is negatív lett, és amikor két hetet késett, akkor mentem dokihoz, aki közölte 6 hetes terhes vagyok! Elő vagyok jegyezve abortuszra, viszont szivem szerint megtartanám a kicsit, de félek hogy valami baja lehet! Mit tanácsoltok?
2009. jan. 23. 06:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mintha magamat olvastam volna:D

Én is gyógyszer mellett, bulizások, cigi, és antibiotikum (azt hittem én hülye hogy 3 hét elég lesz a fogamzásgátlónak hogy újra védjen a kúra után, mint kiderült nem) és aztán már ott ültem döbbenten a poz teszt felett:D

Most 27 hetes terhes vagyok, a kisfiam tökéletesen fejlődik és semmi baja:D

Gratulálok!

2009. jan. 23. 11:53
 12/15 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek a válaszokat,a biztatást és a megnyugtatást, és mindenkinek garatulálok a picihez...

egyre jobban szeretném már én is!

2009. jan. 23. 12:45
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Gratulálok a babához!

Igen, tutira az antibiotikum kavart be. De immáron ez lényegtelen. :)

Ha 8 hetes koráig fejlődött, azt írtad, most annyi vagy, akkor nem hinném, hogy kárt okoztál a babában, ugyanis, a beágyazódás kezdetén a legsérülékenyebbek, pont, amikor te épp nem egészen egészséges életmódot folytattál..., szóval, ha ártottál volna neki azzal, hidd el, néhány nap késéssel megjött volna a mensid, mert a baba meghalt volna!

2009. jan. 23. 13:36
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Én kérnék egy beutalót a legközelebbi Genetikai Centrumba.Ott a tanácsadáson a genetikus megmondja a kockázatot.
2009. jan. 23. 13:40
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A terhesség első 12 hetében az úgynevezett"minden vagy semmi" elv érvényes:magyarul bármilyen behatás éri a babát vagy meghal, vagy ha nem, akkor viszont teljesen egészséges marad.Tehát ha még megvan, akkor nincs semmi baja, legalábbis a cigi és alkohol miatt tuti nincs.Az örökölhető genetikai betegségekre pedig pont annyi esélye van mint bárkim másnak(még ha szedett is vitaminokat)!De ezekre később még csomószor szűrnek majd és ha nagy baj van, akkor is mód van még megszakítani a dolgot.De én biztos megtartanám, ha csak az előzmények miatt aggódsz!Egyébként elég biztos vagyok abban amit írtam, mert gyógyszerészként nem keveset tanultam erről!De szerintem kérdezd meg a dokidat is nyugodtan ha aggódsz!A lehető legjobbakat kívánom!

37 hetes kismama

2009. jan. 23. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!