Saját kerti medencében terhesen lehet fürdeni?
én ugy tudom hogy nem pláne az első 3 hónapban.
de ugyis fognak még ide irni max kijavitanak ha hülyeséget irtam :)
Ha nincs semmi gond, akkor igen.
Viszont ha van valami, ami nehezíti a terhességed, vagy ha alapban érzékeny vagy ilyenekre, akkor ne. Mert van, aki mindig összeszed valami fertőzést fürdőzéskor. Van, aki meg egyáltalán nem érzékeny ilyenre.
A legjobb, ha megkérdezed az orvosod, hogy ő mit tanácsol.
Ha az otthoni kád fürdőt se ajánlják akkor szerintem a kerti medence is hasonló lehet.
Főleg hogy klór van benne.
Én sima engedett vízbe biztosan belemerülnék, mert a kád fürdő is leginkább a meleg miatt nem túl hasznos. De klóros medencébe nem igen mennék..
Hát nem tudom..
Gyógyvíz se jó az ásványok és a meleg miatt, a medence se jó a fertőzések miatt, kád víz se. De hogy az otthoni egyedül használt medence? A klórra kellene rákeresni.. De nekem úgy logikus, hogy az is vegyszer és szerintem nem jó..
A fürdőzést a fertőzések miatt nem szokták ajánlani. Ami általában medencére vonatkozik. Élővizekre nem.
A kádfürdőt, gyógyfürdőt meg a meleg víz miatt.
Nem a klór miatt.
Szerintem az otthoni medence nem olyan rizikós, mint egy strand, hiszen nem mártózik meg benne száz idegen ember, izzadtan, koszosan, ki tudja, hogy milyen betegséggel, problémával :)
De egyébként se mindenki szokott fertőzéseket elkapni uszodában, strandon.
LEHET. Egészen addig lehet, amíg zárt a méhszáj. A méhszáj szerencsés (és nomális) esetben csak a szülés előtt kicsivel kezd kinyílni, de a dokid ellenőrzi minden alkalommal (legalábbis nekem).
Ami nem ajánlott, az a FORRÓ (vagy nagyon meleg) fürdő, az az, ami vetélés, görcsöket okozhat. A gyógyfürdő az ásványianyag-tartalom miatt nem ajánlott, és mert általában az is túl meleg.
Az úszást mint mozgásformát kimondottan ajánlják kismamáknak, és a Balatonban sem tilos fürdeni. Annak kell kerülni, aki nagyon hajlamos a fertőzésekre.
Tehát normálisan tisztított, saját kerti medencében, amiben nem túl meleg a víz (hanem modjuk kellemesen langyos, 30-32 fokos, nyugodtan lehet fürödni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!