Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák, ti felkészültetek a...

Kismamák, ti felkészültetek a kellemetlen következményekre?

Figyelt kérdés

Kellemetlen, de természetes következményekre gondolok, mint a hízás, csíkok, kapcsolati következmények, repedés, gátmetszés, császár - akinek ez a mumusa.

Főleg a hízás esetén látom, hogy sok nő betegesen retteg tőle. Nem általánosítanék fiatalokra,mert én 23 vagyok, és csöppet sem zavar ez a része, tudomásul vettem, hogy ez így lesz, és majd lemegy.

Nektek mi volt a legnehezebb és miért?

2017. máj. 9. 20:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
50%
Te hülye vagy utolsó..
2017. máj. 9. 21:29
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Fel voltam készülve arra, hogy meg fogok hízni, de alig híztam, csíkjaim se lettek, visszereim viszont igen, de nem zavar. Már 11 hónapos a fiam és most már úgy látom, a várandósság és a szülés semmi ahhoz képest, amit néhány kialvatlan hónap ki tud hozni az emberből. Imádom, ő a mindenem, de a mozgásfejlődés, a fogzás meg a hozzátáplálás kezdete is a téli időszakra esett, sétálni is alig tudtunk. Aztán persze könnyebb lett és nem cserélnék senkivel, de néhány ilyen nap után az ember elfelejti azt, hogy azelőtt mennyivel jobban nézett ki és milyen most. Megértő társ kell, az összes többi várhat, meg lehet csináltatni a melleket is, a visszereket is, aki akarja, de lesz egy olyan időszak, nekem legalábbis volt, amikor mindez nem érdekel.
2017. máj. 9. 21:32
 13/19 A kérdező kommentje:

Tudom, a császár többek szerint könnyebb. Meg nem is rendes szülés. Az olyan nőket nem is értem.

Én irtózom a császár gondolatától.

2017. máj. 9. 21:39
 14/19 anonim ***** válasza:
87%

A baba 5 hetes korában húgyúti fertőzés, babakorban reflux, azóta is ételallergiák, szóval a legnehezebb az ezek valamelyike számunkra.

Hízástól féltem de nem híztam sokat, odafigyeltem arra mit eszek.

Párkapcsolati dolgok felkészületlenül értek. Voltak gondot de túlvagyunk rajta és erősebb a házasságunk, mint valaha.

A gátsebre se lehetett felkészülni, én nagyon megszenvedtem. De túl lehet élni azért.

2017. máj. 9. 21:43
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Én nem híztam,mivel terhességi cukros lettem és diétáznom kellett így 12 kg-val könyebb vagyok,mint a terhesség előtt. A gámetszésre azt gondoltam felkészültem,a vágás és a varrás sem fájt,a felépülés viszont lassabb és kellemetlenebb mint gondoltam. 3 hete szültem,de még mindig feszül és szúr,2 varattom szét is nyílt. Amire nem számítottam,hogy a "nagy dolog" ilyen nehézkes lesz,nem álltak még helyre teljesen a dolgok,így az is kín kb. 3 naponta. A tejem állandóan folyik. Imádom a kislányom,de sokszor egy egybefüggő szoptatásnak tűnik a nap,egyszerre keveset eszik,folyton bealszik,aztán hamar éhes lesz. Szóval azt hiszem bármennyire is azt gondoltam,hogy mindennel tisztában vagyok,nem számítottam ennyi nehézségre...
2017. máj. 9. 21:46
 16/19 anonim ***** válasza:
92%

Én arra nem voltam felkészülve hogy a 4 hónapos gyerekkel kórházba kerülünk.

Addig egész jól elvoltam. De a kórházban...ott eltört bennem valami. A beteg gyerek eleve nem öröm, pláne az első betegségnél para, de a kórházi körülmenyek, a zsúfoltság, a folyton ordító beteg kölykök, fulladtak,hánytak, sírtak non stop, a súlyos fogyatékos árva gyerekek a szomszéd szobában, a nulla másodperc alvás, mert nem csak a sajátom de még más 45 gyereke sem hagy aludni, és az hogy persze én betegen jöttem ki pedig egészségesen mentem be...komolyan mondom volt amikor úgy éreztem ilyen lehetett a lágerekben.

Azóta nem térek magamhoz. Ha valaki azt mondaná szüljek egymás után 6szor és soha nem kerül a gyerekem kórházba akkor azonnal pakolok és megyek a szülőszobára!!!

Komolyan mondom a szülés és a terhesség 10ed enyire nem volt megterhelő nekem mint ez a kórházi kiruccanás. Erre persze hogy nem készültem fel mert meg sem fordult a fejemben hogy ez így lehet.

2017. máj. 9. 21:54
 17/19 Ági83 ***** válasza:
72%
Én egyett értek az első oldal utolsó válaszolójával. Sürgősségi császáros voltam,de tudom milyen pokoli a vajúdás. A szülést túl sem éltem volna szerintem. A kapcsolat tökéletes maradt,de én nehezen viselem a csíkokat,a megmaradt hasi hájamat a fogyás ellenére és a melleim csúfosságát. Ezeken igyekszem javítani,mert egyre jobban zavar.
2017. máj. 10. 08:07
 18/19 anonim ***** válasza:
95%

Első gyereknél azutolso pár hét volt rossz,annyira nyomott valamit. A kapcsolat már alapból halott volt,én voltam a buta,hogy maradtam.

A második a férjemtől van,pár hónap után akartuk már. Végig rosszul voltam,szédülés,hányinger,ájulás. Nulla immumrendszer,állandóan köhögtem és náthás voltam.

Most a harmadiknál épp atom náthás vagyok,de semmi más. Viszont nála várjuk a nifty eredményt,mert határértlk lettt a tarkoredo,rettegek hogy beteg ...

A kapcsolatunk tökéletes,pedig a pici 7 hónapos, 15 hetes terhes vagyok és épp hogy másfél éve vagyunk együtt. A nagy lányom is velem él,az apja tojik a fejére. Én leginkább erre nem készültrm fel,hogy az apját ennyire nem érdekli a gyereke.

2017. máj. 10. 08:18
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

A negyedik terhesség és szülés volt az, amire nem voltam felkeszulve.

Genetikai eltérés magzati korban, vesetágulat, agyi ciszták.

Sürgősségi, a baba számára életmentő császár. Nekem ez nagy csalódás volt 3 természetes szülés után. Inkább 12 óra vajúdás, mint a császár. Minden nélkülem történt, de velem, semmi szülésélmény nem volt, csak aggódás a babáért. Szörnyű rossz élmény volt.

3 hetesen műtét, előtte katéter a babának, amit 3 naponta cseréltek a kórházban. Az első hónap az összeszokás helyett ezzel telt. Túl pici volt, alig tudott szopni, fejtem neki és üvegből (is) etettem.

Nem értem rá a testemmel foglalkozni. Nem híztam sokat, mert terhességi diabeteszem lett, nem etettem.

Most 3 hónapos, rendeződnek a dolgok, úgy tűnik. Szépen nő, fejlődik, okosodik.

A férjemmel minden rendben, erős a kapcsolatunk, a sok gond még közelebb hozott minket egymáshoz.

Azt hittem, és bőszen hangoztattam, hogy engem negyedjére már nem érhet meglepetés. Nem így lett.

2017. máj. 10. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!