Szerintetek fontos az orvosi vizsgálat? A terhességre felkészültetek, vagy spontán jött a baba?
Először is engedd meg, hogy gratuláljak! Ez a felelős családtervezés!
Menj el mindenképp orvoshoz, és konzultálj vele, nézze meg, minden a legnagyobb rendben van-e.
Vitamint feltétlen ajánlanék (a femibion 800-as pont erre a célra a legideálisabb, néhány hónap alatt telíti a szervezetet, majd a gyermekedben hasznosul (sok anyuka csak akkor kezdi el szedni a vitamint, amikor tudomást szerez a terhességről, de akkor már mondhatni falra hányt borsó, mert a legkritikusabb időszak a 0-12-ik hét).
Fontos a helyes táplálkozás, megfelelő rost és kalcium bevitel, és a mozgás.
Üdv (egy eü-s dolgozó)
A legfontosabb a folsav, amit már most el kell kezdened szedni, mert ez a korai hetekben fontos.
Ezen kívül legyen meg a rákszűrésed és menj el fogorvoshoz, én legalábbis ezeken estem túl és legközelebb is így csinálnám. Ezeken kívül szerintem kifejezett vizsgálat vagy bármi más nem szükséges, de ezt csak az én véleményem.
(szintén eüs)
Gratulálok, hogy ilyen felelősségteljesen igyekszel felkészülni. Nagyon dicséretes :-) Amikor mi eldöntöttük, hogy jöhet a baba, akkor a nőgyógyászommal megbeszéltük, hogy tabi után mennyit várjunk, + rákszűrést és chlamydia vizsgálatot csinált. Elmentem fogorvoshoz is, mert a barátnőm anyukája 3szor azért vetélt el, mert az egyik foga alatt volt valami gennyes góc ami ellen idegen anyagként küzdött a szervezete és kordában tartotta (ezért nem is fájt neki) de amikor embrió került a szervezetébe azt is idegen anyagként kezelte a szervezete. Meg csináltattam teljes vérképvizsgálatot. De ha csináltattam volna hormonvizsgálatot is, akkor valószínű kiderült volna, hogy bár semmi erre utaló tünetem nincs, mégis progeszteronhiányom van, aminek a szintje elég ahhoz, hogy teherbe essek, de a baba megtartására már nem volt elég. Szóval én igyekeztem felelősen tervezni, de sajnos a baba mégsem maradt velünk.
A nődokim nekem csak a folsav szedését javasolta, de napi rendszerességgel. Meg a kiegyensúlyozott, zöldségekben, gyümölcsökben gazdag táplálkozást. és persze a jóleső szexet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!