Többszöri spontán vetélés után a lombik megoldás lehet? Vetélésen, lombikon átesett nők kérlek írjatok!
Szia!
Én úgy tudom, h csak akkor van lombik, ha valamelyikőtöknél gond van. (inkább nálad, pl. nem átjárható a petevezeték stb.)
A vetélés nagyon rossz dolog, de ha nincs konkrét oka, akkor a normál terhesség bármikor összejöhet, és végig is lehet vinni.
Szia!
Én kifejezetten kértem a dokimat, hogy csinálja meg ezt a vizsgálatot beültetés előtt, nem volt hajlandó. Alapból csak azt nézik mikroszkóp alatt, hogy milyen szépen fejlődnek. :-(
Nem tudom, milyen doki javasolta ezt neked, a nődokid?
Nektek már volt genetikai vizsgálatotok? Nálad leiden és véralvadási vizsgálatok? Méhtükrözésed, hogy a méhed rendben van-e?
Ezekkel egy csomó problémát ki lehet zárni, meg lehet oldani. Ja, és IR vizsgálatod? Az is okozhat vetélést. :-(
Szia!
Erről sajnos még kevesen tudnak, de van már ilyen vizsgálat!Ezzel nagyban javítható a lombik sikeressége:-) Pesten csinálják egy magánklinikán.Versys a neve! Ha még nem jött össze a babóka, akkor nagyon tudom őket ajánlani!Méhtükrözésem nem volt, csak petevezető és ott nézték a folyadékot a méhemben is,hogy áramlik.Ir eredményem elég gáz volt.De kiiktattam a cukrot, fehérlisztet...kicsit paleosítottam az étrendemen és gyönyörű lett, de a mensmentisbe így is kaptam 2x500 mg mercformint.Itthon 3 doki szerint nem kell.De én inkább szedem.Jobban is vagyok!:-)De a hormon eredményem eddig tökéletes volt. -a párom is rendben! Sőt a versysben mort már tudnak olyan vizsgálatot csdinálni, hogy a párod spermájának, hány százaléka ép genetikilag!
Kaális vagyok. Tudnak minden vizsgálatról, ami létezik. :-) De mielőtt nekikezdesz egy ilyen megterhelő és elég drága dolognak, mint a lombik, ami nem is tuti biztos (nem elég hogy az embriók egészségesek, meg is kellene tapadniuk), ezeket a vizsgálatokat érdemes lenne megcsináltatni. Lehet hogy a méhednek van alaki eltérése, ezt csak méhtükrözéssel tudják kimutatni, sima átjárhatósági vizsgálat nem alkalmas rá. Laparoszkópos vizsgálattal körül tudnak nézni a pocidban, nincs-e endometriózisod, vagy más akadálya a terhesség kihordásának. A leiden szűrés, ami csak egy nyálmintavétel, 5000Ft. A véralvadási zavarokat meg kéne nézetned. Hiába kapsz vissza egészséges embriókat, ha a beültetés után megsérülnek.
Az IR is okozhatja a vetéléseket, sőt!!! a mens-es dokidnak higyj, ha ő azt monja, kell a gyógyszer, akkor kell. Ez tudott. :-)
Szóval nem akarlak lebeszélni semmiről, de ezeket a dolgokat érdemes lenne megnézetned, mert a lombik sem fog segíteni a terhesség megtartásában, ha ezek a dolgok nincsenek rendben. Amúgy 3 vetélés után a dokinak magától kellett volna küldenie kivizsgálásra, mert kizárt hogy minden alkalommal a baba volt beteg, hacsak nem örökletes a betegség, akkor viszont valamelyikőtökben ott a bibi, és jobb tudni, mire vizsgálják az embriókat, ha már mindenképpen megcsináltatod.
Egyébként mennyiért csinálják meg az embriók beültetés előtti genetikai vizsgálatát?
És egyáltalán megcsinálják a lombikot tb-re úgy, hogy magával a teherbe eséssel nincs problémád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!